Ελένη Κοκκίδου: «Ξύπνησα στην εντατική, δεν κατάλαβα ποτέ τι έγινε…»
Ελλάδα

Ελένη Κοκκίδου: «Ξύπνησα στην εντατική, δεν κατάλαβα ποτέ τι έγινε…»

Ελένη Κοκκίδου: «Ξύπνησα στην εντατική, δεν κατάλαβα ποτέ τι έγινε…»

Η ηθοποιός μίλησε για την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε παλαιότερα

Συνέντευξη στο ένθετο Enjoy και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου παραχώρησε η Ελένη Κοκκίδου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε στο παρελθόν.

Πώς περάσατε στην πανδημία;

Ήμουν από τους προνομιούχους. Δύο μήνες έμεινα μέσα στο σπίτι μου στην πρώτη καραντίνα και για μένα αυτό ήταν πολύ περίεργο, έως και ανακουφιστικό. Έπειτα από πολύ καιρό ξεκουράστηκα, πέσανε οι ρυθμοί, κοιμήθηκα κι έκανα την καραντίνα χωρίς άγχος. Τότε ήταν όλα πρωτόγνωρα, έβλεπα και όλα αυτά τα φέρετρα και τις νοσηλείες στην Ιταλία και τρομοκρατήθηκα.

Δεύτερη καραντίνα δεν έκανα, γιατί οι τηλεοπτικές σειρές και τα γυρίσματα δεν σταμάτησαν. Αυτό σου έδινε μια ελευθερία, αλλά πλέον, όταν άκουγες για τόσους νεκρούς καθημερινά, για χιλιάδες κρούσματα, η ψυχολογία ήταν άσχημη. Εν τω μεταξύ στα 40 μου έπαθα μια βαριά πνευμονία. Ξύπνησα στην εντατική, δεν κατάλαβα ποτέ τι έγινε. Ευτυχώς ήταν σχεδόν πλήρης η ίασή μου. Μεγάλο το σοκ απ’ όπου κι αν το πάρεις, από τις μεταλλάξεις, τον εγκλωβισμό, τους εμβολιασμούς, τα κλειστά μαγαζιά, τα θέατρα, τη ζωή χωρίς μουσική.

Από όπου και να το πάρεις, δεν περάσαμε μια ευτυχισμένη περίοδο και συνεχίζουμε με τη μάσκα παντού. Ευγνωμονώ τον Θεό για τη «Μουρμούρα». Το ότι πήγαινα στη δουλειά μου μαζί με κάτι βόλτες στη φύση ήταν η διέξοδός μου. Από εκεί και πέρα, ήμουν και είμαι σε εγρήγορση για το τι συμβαίνει γύρω μας. Δύσκολη η επιβίωση για όλους μας, αλλά δεν πρέπει να επικρατήσει ο διχασμός στην κοινωνία μας.