Γιάννης Παπαμιχαήλ: «Ο πατέρας μου με έβλεπε σαν αντίπαλο. Θα ήθελα να τα έχω βρει μαζί του»
Ελλάδα

Γιάννης Παπαμιχαήλ: «Ο πατέρας μου με έβλεπε σαν αντίπαλο. Θα ήθελα να τα έχω βρει μαζί του»

Γιάννης Παπαμιχαήλ: «Ο πατέρας μου με έβλεπε σαν αντίπαλο. Θα ήθελα να τα έχω βρει μαζί του»

Ο γιος της αξέχαστης ηθοποιού μιλά για εκείνη στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος στο Idols

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος για την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο Idols με τον Σάκη Ρουβά πολλά γνωστά πρόσωπα μίλησαν για τη γυναίκα-θρύλο του παλιού ελληνικού σινεμά ενώ ο γιος της, Γιάννης Παπαμιχαήλ, έριξε φως σε πτυχές της ζωής της που μόνο εκείνος γνωρίζει καλά.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη στενή της επαγγελματική σχέση με τον Φιλοποίμενα Φίνο αλλά και στη φημολογούμενη κόντρα της με την Τζένη Καρέζη. Οι κακές γλώσσες και τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά της εποχής τις ήθελαν αιώνιες εχθρούς αλλά η αλήθεια απείχε μίλια από την πραγματικότητα.

«Όταν πέθανε ο Φιλοποίμην Φίνος της είχε κοστίσει πολύ γιατί η Φίνος Film ήταν το σπίτι της. Η Αλίκη θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό αλλά δεν ήθελε να τη χάσει ο Φίνος. Έκλαψε για τον Φίνο και για την Τζένη την Καρέζη. Πολλοί λέγανε ότι δεν είχαν καλή σχέση, αυτό ήταν ένας μύθος. Είχαν μία άριστη σχέση. Ερχόταν πολλές φορές στο σπίτι με τον Κωνσταντίνο, τότε κάναμε παρέα, τώρα έχουμε χαθεί».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Παπαμιχαήλ μίλησε για τη σχέση του με τους γονείς του, πόσο πιο κοντά του ένιωθε τη μητέρα του και την απόσταση που τον χώριζε με τον πατέρα του.

«Με τη μάνα μου αισθανόμουν ότι ήμουν σε μία φούσκα ασφαλείας, πράγμα που δεν ένιωθα πολύ όταν ήταν να πάω να δω τον πατέρα μου, γιατί ήξερα ότι θα τσακωθούμε.

Ο Δημήτρης ήταν μία εντελώς διαφορετική προσωπικότητα από την Αλίκη, ήταν εξαιρετικός ηθοποιός, αλλά δύσκολος άνθρωπος.

Ο Δημήτρης, αν κάποιος του έλεγε κάτι, θα του απαντούσε 10 φορές χειρότερα. Έχω περάσει και ωραίες στιγμές με τον πατέρα μου, έχουμε πάει στο γήπεδο, στον Ολυμπιακό.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια χάλασαν οι σχέσεις μας. Τον πατέρα μου τον αγαπάω, αυτό που έκανε το έκανε για τους λόγους του. Πιστεύω έγινε γιατί ο πατέρας μου πίστευε ότι αυτά που απέκτησε με την Αλίκη του ανήκαν όλα, όταν πέρασαν αυτά σε μένα υποσυνείδητα, δεν με έβλεπε σαν γιο του, αλλά σαν αντίπαλο του. Ότι γιατί “τα έχει αυτός και δεν τα έχω εγώ”. Δεν μπορέσαμε να τα βρούμε και θα ήθελα να τα έχω βρει με τον πατέρα μου» δήλωσε ο ίδιος.