Γιώργος Καραμίχος: «Υπήρχαν αρκετοί που έπαιρναν τα περιοδικά για να μην μου κάνουν συνέντευξη. Τα έμαθα μετά»
Ελλάδα

Γιώργος Καραμίχος: «Υπήρχαν αρκετοί που έπαιρναν τα περιοδικά για να μην μου κάνουν συνέντευξη. Τα έμαθα μετά»

Γιώργος Καραμίχος: «Υπήρχαν αρκετοί που έπαιρναν τα περιοδικά για να μην μου κάνουν συνέντευξη. Τα έμαθα μετά»

Η ζωή στην Αμερική και οι δηλώσεις που τον ενόχλησαν στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo

Ο Γιώργος Καραμίχος ήταν ο φιλοξενούμενος του Θέμη Γεωργαντά στο φιλόξενο After Dark.

Για αρκετά χρόνια ο ηθοποιός ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αμερική, συγκεκριμένα ως καθηγητής στην πιο ξακουστή δραματική σχολή της Stella Adler.

Για τον ρόλο του αυτόν είπε: «Πολύ φυσικά προέκυψε. Έφτιαξα μία δική μου τεχνική υποκριτικής. Προέκυψε από ανάγκη σε μία ταινία που έπρεπε να βρω να κάνω κάτι, σκέφτηκα ένα ζώο. Και πήρε 12 χρόνια μέχρι να γίνει τεχνική. Και όταν πήγα στην Αμερική και έκανα την τεχνική σενάριο μου πρότειναν τη θέση του καθηγητή στη σχολή της Στέλλα Άντλερ και δεν μπορούσε να αρνηθώ».

https://streamable.com/ud3uxc

Σχετικά με το τσουνάμι καταγγελιών στον θεατρικό χώρο τόνισε κατηγορηματικά. «Το ότι έγινε πολύ γνωστό στον χώρο μας είναι γιατί αφορούσε σε δημόσια πρόσωπα και πουλούσε πιο πολύ. Γρήγορα θα σκάσουν και από άλλους χώρους. Το ότι έσκασε σε εμάς φέτος είναι ότι τα θέατρα ήταν κλειστά φέτος. Τα θύματα υπέφεραν και καταστράφηκαν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Μόνο αν κάνεις πολλή δουλειά με τον εαυτό σου ….. Σοκαρίστηκα δεν ήξερα τις περισσότερες από αυτές τις ιστορίες. Με ενόχλησε προσωπικά ότι δεν βγήκε κανείς από την κυβέρνηση να πει φτάνει η έξτρα κακοποίηση για το πως χρησιμοποιήθηκε από τα μίντια και από τους ανθρώπους που πήγαν να υπερασπιστούν αυτούς που προφανώς είχαν κακοποιήσει. Το να βγαίνει ένας δικηγόρος να ονοματίζει επαγγελματίες ομοφυλόφιλους… Θα έλεγε ποτέ δηλαδή για τα κορίτσια που βιάστηκαν είναι επαγγελματίες ετεροφυλόφιλες; Δεν βγήκε κανείς να πει ότι απαγορεύεται το 2021 να δίνεις τίτλους σε ανθρώπινα όντα ή σε οποιοδήποτε άλλο ον. Είναι κακοποίηση της αισθητικής. Δεν μπορείς να συγχέεις την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία. Αυτή η σύγχυση πέρασε πολύ ελαφριά» .

Ιδιαίτερα ήταν τα όσα είπε για τις δικές του εμπειρίες. Αν και δεν έχει πέσει θύμα παρενόχλησης έχει βιώσει το bullying όπως εξομολογείται.

«Έχω υποστεί bullying και από γυναίκες και από άνδρες στη δουλειά στην Ελλάδα. Μπλοκαρίσματα σε περιοδικά να μην μου κάνουν συνέντευξη. Τα έμαθα μετά».

https://streamable.com/9wpn69

Πατέρας έγινε πολύ νωρίς, σε ηλικία 24 ετών.

Δεν ξέρω πως είναι να μην είσαι πατέρας. Δεν ήμουν κι ο τέλειος πατέρας αλλά δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς παιδί. Προέκυψε το παιδί, δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά. Όταν έμαθα από τη μητέρα της κόρης μου ότι ήταν έγκυος ένιωσα ότι ήθελα. Μετά είχαμε διάφορα θεματα που αμφισβητούμε για τις επιλογές μας αλλά ποτέ δεν αμφισβήτησα το πώς αισθάνομαι εγώ για το παιδί μου».

https://streamable.com/lmitxn

Με θάρρος στη συνέχεια μπήκε στο… εξομολογητήριο.

Σεξ εδώ και καιρό δεν υπάρχει στη ζωή του. Η πιο αμήχανη στιγμή ήταν όταν μπέρδεψε ότι το κομμάτι “Αυτή η νύχτα μένει” ήταν της Λϊνας Νικολακοπούλου αντί του Σταμάτη Κραουνάκη.

Έχει χρησιμοποιήσει dating app για ραντεβού και στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι πήρε 8.000€ για μιάμιση σκηνή. Ποια είναι η μεγαλύτερη «κατινιά» που έχει κάνει σε σχέση του;

https://streamable.com/gikm51