Γρηγόρης Βαλτινός: «Έχω αποφασίσει ότι από αυτή τη δουλειά δεν θα γίνω πλούσιος, οπότε ποιος ο λόγος να δουλεύω τόσο πολύ;»
Ελλάδα

Γρηγόρης Βαλτινός: «Έχω αποφασίσει ότι από αυτή τη δουλειά δεν θα γίνω πλούσιος, οπότε ποιος ο λόγος να δουλεύω τόσο πολύ;»

Γρηγόρης Βαλτινός: «Έχω αποφασίσει ότι από αυτή τη δουλειά δεν θα γίνω πλούσιος, οπότε ποιος ο λόγος να δουλεύω τόσο πολύ;»

Ο ηθοποιός μίλησε για την πορεία του στο θέατρο, την απουσία του πατέρα του, όταν ήταν παιδί. και πώς κατάφερε να τον συγχωρέσει

Ο Γρηγόρης Βαλτινός κάθισε στον καναπέ του «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε στην πορεία του και στο πώς το να επιτύχει στον χώρο ήταν για εκείνον ένας μονόδρομος.

Ο αγαπημένος ηθοποιός εμφανίστηκε με τρακ στην εκπομπή καθώς φοβόταν μην πει κάτι λάθος δεδομένου ότι πλέον το παραμικρό ολίσθημα γιγαντώνεται από τα Μέσα και όχι μόνο.

«Ό,τι λες σχολιάζεται άλλο ένα πλήγμα που έχουμε δεχτεί σχολιάζεται την άλλη μέρα γίνεται η τρίχα τριχιά. Παλιά ήταν αλλιώς υπήρχαν λιγότερα Μέσα, το καταλαβαίνω κάπου, χιλιάδες σάιτ, έντυπα, πρέπει να βρουν υλικό» είπε.

Μιλώντας για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός δήλωσε πως «δεν είχα περιθώριο να αποτύχω, δεν είχα εναλλακτικές».

Ο ίδιος δεν ήθελε ποτέ να είναι αρεστός αλλά ένιωθε την ευθύνη ότι δεν έπρεπε ποτέ να απογοητεύει τους γύρω του.

Έχει διαφορά όχι να είσαι αρεστός – κι ούτε μ΄αρέσει – θέλω όμως εκείνο που πάντα πρόσεχα ήταν να είμαι ευγενικός με τους άλλους. Δεν μ΄αρέσει να τους πληγώνω και να τους απογοητεύω. Μου δημιουργηθεί τρομερό άγχος να ανταποκριθώ σε όσους με επιλέγουν».

Η μητέρα του ήταν πάντα υποστηρικτική στα όνειρά του και έπαιξε τον δικό της ρόλο στο να κυνηγήσει το όνειρό του.

«Οι γονείς μου είχαν χωρίσει. Η μητέρα μου με έκρυβε από τον πατριό μου για το θέατρο. Δεν του το είπαμε ποτέ. Έδωσα στη Νομική και φρόντισα να μην περάσω. Μόνο στην Έκθεση δεν άντεξα και έγραψα για 20. Αργότερα η μάνα μου ένιωθε πολύ περήφανη που συνέβαλε σε αυτό το πράγμα».

«Η σχέση με τον πατριό μου ήταν από κακή ως αδιάφορη, ημουν ένα παιδί συνεσταλμένο. Ίσως επειδή δεν είχα την άνεση να έχω μία φυσιολογική οικογένεια, δεν είχα ένα πατρικό πρότυπο».

Η απουσία του πατέρα του έγραψε μέσα στην ψυχή του αλλά στο τέλος τον συγχώρεσε.

«Τον συγχώρεσα απόλυτα γιατί η προηγούμενη γενιά από μας πέρασε πολλά, ήταν τρομαγμένα ζωάκια. Εμείς που υποτίθεται ότι είμαστε πιο ώριμοι οφείλουμε να συγχωρέσουμε. Έτσι πιστεύω. Η ιστορία αυτή μου έκανε καλό γιατί εντόπισα κάποια πράγματα στη ζωή και είπα δεν θα τα κάνω».

Στη συνέχεια η συζήτηση πέρασε στην τηλεόραση και γιατί κάνει μεγάλα διαλείμματα από αυτή.

«Έχω αποφασίσει ότι από αυτή τη δουλειά δεν θα γίνω πλούσιος, οπότε ποιος ο λόγος να δουλεύω τόσο πολύ; Αποφάσισα μόνος μου να καλομαθημένος. Γιατί να δουλεύω συνέχεια στην τηλεόραση; Σε καίει. Εμένα ήταν πάντα η βάση μου το θέατρο. Είναι λάθος να αναλώνεσαι δεκαετίες στην τηλεόραση».