Η μοναδική επίδειξη μόδας της Μαίρης Κατράντζου για τα 30 χρόνια του Συλλόγου “Ελπίδα”
Ελλάδα

Η μοναδική επίδειξη μόδας της Μαίρης Κατράντζου για τα 30 χρόνια του Συλλόγου “Ελπίδα”

Η μοναδική επίδειξη μόδας της Μαίρης Κατράντζου για τα 30 χρόνια του Συλλόγου “Ελπίδα”

Μία επίδειξη μόδας διαφορετική από τις άλλες έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια υψηλής ραπτικής Μαίρη Κατράντζου ένωσε τις δυνάμεις της με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του σωματίου “Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και προσέφερε στους καλεσμένους της επίδειξης ένα μοναδικό θέαμα.

Οι διοργανώτριες υποδέχτηκαν 500 κορυφαίες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μια μοναδική βραδιά που τίμησε και υπογράμμισε την αξία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ενώ παράλληλα, έστειλαν από κοινού ένα παγκόσμιο μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου.

Η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν αποθεραπευμένα παιδιά της «Ελπίδας», που έχουν καταφέρει να βγουν νικητές στον αγώνα της ζωής, ανέβηκαν στην πασαρέλα και περπάτησαν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου χαρίζοντας απλόχερα την ελπίδα καθώς το παράδειγμα τους αποδεικνύει ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Η κολεξιόν της Μαίρης Κατράντζου για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 ήταν εμπνευσμένη εξολοκλήρου από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και συγκεκριμένα από τις ιδέες που γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα την εποχή του 5ου αιώνα π.Χ και από τους Έλληνες φιλοσόφους και μαθηματικούς (Σωκράτη, Ευκλείδη, Πυθαγόρα).

Τα κομμάτια της συλλογής ήταν πραγματικά έργα τέχνης και έδεναν αρμονικά με μουσική επένδυση της εκδήλωσης, την οποία υπέγραψε ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, ενώ ο οίκος Bulgari είχε φέρει κοσμήματα από το εξωτερικό, τα οποία για πρώτη φορά μεταφέρθηκαν για επίδειξη μόδας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη φορά που το Υπουργείο Πολιτισμού παραχωρεί αρχαιολογικό χώρο για την πραγματοποίηση τέτοιας εκδήλωσης.

Το παρών στην επίδειξη έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής όπως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η Άννα Μαρία και η Τατιάνα Μπλάτνικ, η Kerry Kennedy, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, οι Χριστιάννα και Μαριάννα Γουλανδρή, η Ευγενία Νιάρχου, καθώς και κυρίες της τηλεόρασης όπως η Ελένη Μενεγάκη, η Τατιάνα Στεφανίδου, η Τζένη Μπαλατσινού και η Βίκυ Καγιά.

Δείτε τις φωτογραφίες: