Κατερίνα Γερονικολού: «Τον ερωτεύτηκα αργά-αργά τον Γιάννη Τσιμιτσέλη»
Ελλάδα

Κατερίνα Γερονικολού: «Τον ερωτεύτηκα αργά-αργά τον Γιάννη Τσιμιτσέλη»

Κατερίνα Γερονικολού: «Τον ερωτεύτηκα αργά-αργά τον Γιάννη Τσιμιτσέλη»

Πότε τον γνώρισε;

Η Κατερίνα Γερονικολού μιλάει στην Ναταλία Γερμανού για τον έρωτα, το #metoo, τη «Σμύρνη μου αγαπημένη» και τον Γιάννη Τσιμιτσέλη.

«Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί στη ζωή, αλλά εγώ θέλω να πιστεύω στο “για πάντα”. Αν δεν πιστεύουμε στο “για πάντα” γιατί κάνουμε σχέσεις; Γιατί αφηνόμαστε ο ένας στον άλλον; Και με τις φιλίες και στην οικογένεια και φυσικά στον έρωτα. Αν δεν πίστευα στο “για πάντα” δεν θα ήθελα να είμαι ερωτευμένη».

«Ο έρωτας δεν κρατάει για πάντα, γιατί γίνεται αγάπη και τρυφερότητα», είπε η Ναταλία Γερμανού, τι άποψη έχει για αυτό η ηθοποιός;

«Δεν έχω κάνει τεράστιες, μακροχρόνιες σχέσεις για να μπορώ να σου πω πως μετουσιώνεται ο έρωτας σε αγάπη. Μεγάλωσα σε πολύ ζεστό οικογενειακό περιβάλλον, θα ήθελα να μου συμβεί και εμένα κάτι τέτοιο. Δεν είναι το θέμα ο γάμος, αλλά η συντροφικότητα, το ταίριασμα».

Πώς ήταν ως κοριτσάκι;

«Ήμουν χαρούμενο κοριτσάκι, καλή μαθήτρια και ήσυχο παιδί. Δεν είχα εξάρσεις, ούτε τις απέκτησα ποτέ στην εφηβεία. Την επανάσταση μου την προσωπική ήταν όταν άφησα το πανεπιστήμιο και πήγα στην δραματική σχολή».

Από την νομική στην υποκριτική

«Λατρεύω το θέατρο. Ζω και αναπνέω μέσα σε αυτό. Δεν αντέχω να μη βλέπω τους ηθοποιούς πάνω στη σκηνή. Είναι κρίμα να φοβόμαστε και να μην ερχόμαστε σε επαφή με τον πολιτισμό μας. Δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία μας να παρακολουθούμε θέατρο σήμερα».

«Σμύρνη μου αγαπημένη»

«Αν πω πολλά για τον δικό μου ρόλο θα κάνω spoiler για την ταινία…»

Για το #metoo

«Μπορείς να καταλάβεις πως μετά από αυτά που βγήκαν στο φως πόσο σημαντικό ήταν τα προηγούμενα χρόνια για μένα που ήμουν κοντά στη Μιμή Ντενίση. Ένιωθα ασφάλεια και σεβασμό».

Για τον Γιάννη Τσιμιτσέλη

«Τον γνώρισα όταν έκανε την “Πολυκατοικία”, αλλά δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Τον ερωτεύτηκα αργά-αργά».