Μαρέβα Μητσοτάκη: Στην εκκίνηση του 52ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου
Ελλάδα

Μαρέβα Μητσοτάκη: Στην εκκίνηση του 52ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου

Μαρέβα Μητσοτάκη: Στην εκκίνηση του 52ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου

Μία πιο ευχάριστη κοινωνική υποχρέωση σε σχέση με το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο είχε η σύζυγός του, Μαρέβα.

Η κυρία Μητσοτάκη βρέθηκε στη Βουλιαγμένη και πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος έδωσε το σύνθημα για την εκκίνηση του ιστορικού ιστιοπλοϊκού αγώνα «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» μαζί με τον

Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

“Θεωρείται από τους πιο απαιτητικούς αγώνες του είδους γι’ αυτό και προσελκύει το ενδιαφέρον των ιστιοπλόων απ’ όλο τον κόσμο.

Το Αιγαίο ένα μικρό πέλαγος με μεγάλες προκλήσεις, γεμάτο κι αυτό από τις ιστορίες της πατρίδας μας”, έγραψε χαρακτηριστικά η κυρία Μητσοτάκη.

https://www.instagram.com/p/B1wm7-JAl11/?utm_source=ig_web_copy_link

Η εκκίνηση των τριάντα σκαφών πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού “σφυρίζει” την εκκίνηση

Τα ιστιοπλοϊκά, αφού περάσουν από το Σούνιο, θα συνεχίσουν βόρεια προς το ακρωτήρι Καφηρέας (Κάβο Ντόρο), θα περάσουν τη βόρεια πλευρά της Άνδρου και θα κατευθυνθούν νότια ώστε αργά το βράδυ να φτάσουν στη Χώρα όπου ολοκληρώνεται η ιστιοδρομία (72 ν.μ.). Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα αποτελέσουν σύμμαχο των ιστιοπλόων για ένα γρήγορο ταξίδι.

Η Ασπασία Ράλλη, η Άννα Ανδρεάδη, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος του ΝΟΕ Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη,ο Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing Και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank και ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος

Ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου συγκέντρωσε φέτος  πληρώματα από κορυφαίους ιστιοπλόους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το «χάλκινο» ολυμπιακό ντουέτο των 470, Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, ο Δημήτρης Μούγιος, ο οποίος κατάκτησε ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου στην κωπηλασία και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ιστιοπλοΐα, οι Ολυμπιονίκες Λεωνίδας Πελεκανάκης, Ανδρέας Κοσματόπουλος κ.ά.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis