Μιμή Ντενίση: “Δεν πρέπει να παρακαλούν οι καλλιτέχνες πρέπει να διεκδικούν”
Ελλάδα

Μιμή Ντενίση: “Δεν πρέπει να παρακαλούν οι καλλιτέχνες πρέπει να διεκδικούν”

Μιμή Ντενίση: “Δεν πρέπει να παρακαλούν οι καλλιτέχνες πρέπει να διεκδικούν”

Ποια είναι η γνώμη της για το ζήτημα των καλλιτεχνών;

Αλλεπάλληλες είναι οι αντιδράσεις των εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου για το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με την αναστολή παραστάσεων και συναυλιών εν μέσω της πανδημίας.

Θέση στο καίριο αυτό θέμα πήρε και η Μιμή Ντενίση με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ηθοποιός εκφράζει σε αυτή την αγωνία της για το μέλλον χιλιάδων οικογενειών που πλήγονται βαρύτατα όσον αφορά τον βιοπορισμό τους και κατηγορεί τους επικεφαλής για ολιγωρία ενώ παράλληλα ζητά να υπάρξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο στήριξης μέχρι να επανέλθει ξανά ομαλότητα στον χώρο του θεάματος.

“Όποια κυβέρνηση ανεβαίνει στην εξουσία μιλάει αρχικά για την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, τον Πολιτισμό!!! Στα δύσκολα όμως δεν υπάρχει αυτή η βιομηχανία…”.

“Δεν πρέπει να παρακαλούν οι καλλιτέχνες πρέπει να διεκδικούν”.

“Το κύριο θέμα αυτή την στιγμή δεν είναι πότε θ΄ανοίξουν τα θέατρα θα γίνουν συναυλίες θα γυριστούν ταινίες..το σπουδαίο είναι να υπάρξει να δημιουργηθεί ένα fund, να δοθεί ένα σημαντικό κεφάλαιο από την Ευρώπη κι από τα μεγάλα Ιδρύματα για την στήριξη όλων των εργαζόμενων στον Πολιτισμό όπως κι όλων των επιχειρήσεων που δημιουργούν Πολιτισμό”, αναφέρει στο ποστ της.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή της:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Περασαν σχεδον 2 μηνες απο τοτε που εκλεισαν θεατρα σινεμα χωροι ψυχαγωγιας ..κ ακομα δεν εχω ακουσει μια ολοκληρωμενη ανακοινωση για τον χωρο του Πολιτισμου!! Αναφερεται παντα ξωφαλτσα ..στο τελος σαν ναναι ενα μικρος ασημαντος κλαδος!!! Οποια κυβερνηση ανεβαινει στην εξουσια μιλαει αρχικα για την βαρεια βιομηχανια της Ελλαδας, τον Πολιτισμο!!! Στα δυσκολα ομως δεν υπαρχει αυτη η βιομηχανια…Το κυριο θεμα αυτη την στιγμη δεν ειναι ποτε θ ανοιξουν τα θεατρα θα γινουν συναυλιες θα γυριστουν ταινιες..το σπουδαιο ειναι να υπαρξει να δημιουργηθει ενα fund , να δοθει ενα σημαντικο κεφαλαιο απο την Ευρωπη κ απο τα μεγαλα Ιδρυματα για την στηριξη ολων των εργαζομενων στον Πολιτισμο οπως κ ολων των επιχειρησεων που δημιουργουν Πολιτισμο..Δεν πρεπει να παρακαλουν οι καλλιτεχνες πρεπει να διεκδικουν .. Ειναι αβεβαιο το ποτε θα μπορεσουμε να γυρισουμε στην δουλεια μας ,στην προσφορα μεσα απο την τεχνη μας οποτε πρεπει να υπαρξει συγκεκριμενο πλανο στηριξης μεχρι τοτε. Ολοι περιμενουμε με αγωνια ν ακουσουμε αυτο το ολοκληρωμενο σχεδιο για τον Πολιτισμο που θα διαλυσει την ανασφαλεια που εχει κυριευσει τον χωρο μας.Σε αλλες χωρες εχουν ηδη ανακοινωθει τα μετρα στηριξης.#westaysafe #wesupportartists #wesupportcivilization #wesupportgreekartists

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μιμή Ντενίση (@mimi_denissi) στις