Νέα ποινική δίωξη κατά ηθοποιού για βιασμό – Στον εισαγγελέα ο φάκελος μέσω του ΣΕΗ
Ελλάδα

Νέα ποινική δίωξη κατά ηθοποιού για βιασμό – Στον εισαγγελέα ο φάκελος μέσω του ΣΕΗ

Νέα ποινική δίωξη κατά ηθοποιού για βιασμό – Στον εισαγγελέα ο φάκελος μέσω του ΣΕΗ

Το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε το 2020

Νέα υπόθεση βιασμού έρχεται στο φως και αφορά ξανά τον καλλιτεχνικό χώρο μετά τη δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος άσκησε σε βάρος γνωστού ηθοποιού, δίωξη για το αδίκημα του βιασμού μετά από καταγγελία συναδέλφου του, που ανέφερε ότι την βίασε το 2020.

Σύμφωνα με τον φάκελο που διαβίβασε στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας, η πράξη που αποδίδεται στον ηθοποιό φέρεται να τελέστηκε το 2020, ενώ ο ίδιος ο καταγγελλόμενος καλλιτέχνης όταν κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση φέρεται να αρνήθηκε την πράξη, επικαλούμενος συναίνεση του θύματος.

Ο κ. Σπυρόπουλος αξιολογώντας το αποδεικτικό υλικό προχώρησε στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του ηθοποιού, ο οποίος πλέον θα κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή που του ανατέθηκε η υπόθεση.

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου καλλιτέχνη, ανακριτής και εισαγγελέας θα κρίνουν την ποινική μεταχείριση που θα έχει ο ηθοποιός.

Η δίωξη στον εν λόγω ηθοποιό, είναι η τέταρτη που ασκείται από την Εισαγγελία για καταγγελίες σεξουαλικής βίας στον καλλιτεχνικό χώρο, μετά από αυτές σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, του Πέτρου Φιλιππίδη -προσωρινά κρατούμενοι και οι δύο- και κατά ενός ακόμη ηθοποιού, η υπόθεση του οποίου ωστόσο τέθηκε στο αρχείο, καθώς δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του από γνωστό σεφ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κριθεί το θέμα της παραπομπής ή όχι σε δίκη για τους δύο προφυλακισμένους ηθοποιούς. Τόσο για τον Δημήτρη Λιγνάδη όσο και για τον Πέτρο Φιλιππίδη οι εισηγήσεις των εισαγγελικών λειτουργών προς τα δικαστικά Συμβούλια, που θα κρίνουν την κάθε υπόθεση, είναι παραπεμπτικές.

Η πρώτη δίκη του ελληνικού κύματος #metoo αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου του 2022, όπου στο εδώλιο θα καθίσει ο προπονητής της ιστιοπλοϊας, που μάλιστα είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.