Πέτρος Φιλιππίδης: «Είμαι καλός χαρακτήρας»
Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: «Είμαι καλός χαρακτήρας»

Πέτρος Φιλιππίδης: «Είμαι καλός χαρακτήρας»

Οι δηλώσεις που κάνουν πλέον αίσθηση και η προτροπή του Γιώργου Κιμούλη

Ήταν μόλις πριν από έναν ακριβώς μήνα όταν ο Πέτρος Φιλιππίδης έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και το «Ενώπιος Ενωπίω».

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο γνωστός ηθοποιός έκανε ορισμένες δηλώσεις που σήμερα αν μη τι άλλο κάνουν αίσθηση.

Ο δημοσιογράφος αρχικά πρόβαλε δηλώσεις του από το «Ενώπιος Ενωπίω» του 2001 όπου ο Πέτρος Φιλιππίδης εξηγούσε γιατί έχει τη «ρετσινιά» του ιδιόρρυθμου στην πιάτσα των ηθοποιών. «Είμαι καλός χαρακτήρας αλλά δεν χαρίζω κάστανα. Είμαι αυστηρός και με μένα και με τους άλλους» έλεγε τότε.

«Άλλαξε αυτό το ιδιόρρυθμος;» τον ρώτησε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Είμαι αρκετά πιο ήρεμος και αρκετά πιο σοβαρός, όχι σοβαροφανής».

«Σε συνοδεύει μια φήμη ιδιορρυθμίας στην πιάτσα. Είσαι δύσκολος σαν συνεργάτης;» ρωτήθηκε.

«Όχι», απάντησε.

«Η σκηνοθεσία σε έκανε ακόμη πιο σκληρό απέναντι στους ηθοποιούς;»

«Η σκηνοθεσία έκανε εμένα πιο ήσυχο, όχι σε σχέση με τους άλλους. Εγώ αγαπώ και και θαυμάζω τους ηθοποιούς, ειδικά τους ταλαντούχους ανθρώπους, τους θαυμάζω πάρα πολύ. Μπορώ να γίνω χαλί να με πατήσεις. Όταν αυτό παρεξηγείται εκεί ίσως να γίνεται μια παρεξήγηση. Όταν γίνεσαι χαλί να σε πατήσει ή το κάνεις ή δεν το κάνεις. Η αλήθεια είναι ότι η σκηνοθεσία με ηρέμησε ως ηθοποιό. Έτσι καλύφθηκε η ματαιοδοξία και ο σκηνικός εγωισμός μου. Δεν χαρίζω κάστανα στη σκηνή. Δίνω τα πάντα στη σκηνή και προς το κοινό και προς τον συνάδελφο. Είμαι πολύ δοτικός, δεν μπορώ αλλιώς», είπε.

«Επομένως είναι άδικη η φήμη αυτή..»του είπε ο παρουσιαστής.

«Να σχολιάσω εγώ τι λένε οι άλλοι;» απάντησε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Τα μίντια στην αρχή με αγαπούσαν πολύ, όταν με ανακάλυψαν» συμπλήρωσε.

«Εγώ δεν θεωρώ κακό κάποιος να λέει ότι κάνει καλά τη δουλειά του φτάνει να το αποδεικνύει» είπε ακόμη.

Στην ίδια συνέντευξη, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε και για τον γιο του, Δημήτρη, ο οποίος τελείωσε τη δραματική σχολή και είναι πλέον και ο ίδιος ηθοποιός.

«Όταν με ρώτησε -παρόλο που τις αποφάσεις τις παίρνει μόνος του- του είπα ότι είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου. Του είπα ότι “με κάνεις ευτυχισμένο” μιλώντας με την ασφάλεια ότι έχει ταλέντο. Αν δεν είχε θα προσπαθούσα να το αποτρέψω».

«Ονειρεύομαι να παίξουμε κάποια στιγμή μαζί παρόλο που ξέρω ότι δεν πρέπει γιατί είναι νωρίς. Είναι ένα πολύ καλλιεργημένο παιδί. Αγαπάει τους ανθρώπους, τα ζώα, μένει μόνος του από 19 χρονών. Θα ήθελα να τον δω ευτυχισμένο, το δεύτερο θα ήταν να τον δω  να παίζει και το τρίτο να τον δω να παίζουμε μαζί» είπε  χαρακτηριστικά.

Το εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον της συνέντευξης είναι ότι μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη ο Γιώργος Κιμούλης, o οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «ο Πέτρος είναι σπουδαίος ηθοποιός, δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του έξω από το θέατρο. Μπορεί να παίξει όλους τους μεγάλους ρόλους, το οφείλεις, Πέτρο μου».

Σε ανταπόδωση, ο Πέτρος Φιλιππίδης δήλωσε ότι ο Γιώργος Κιμούλης δεν είναι απλώς φίλος του, είναι «αδελφός» του.