Σπύρος Φωκάς: Καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο
Ελλάδα

Σπύρος Φωκάς: Καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο

Σπύρος Φωκάς: Καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο

Η παρέμβαση της Λίνας Μενδώνη

Πρόσφατα ο Σπύρος Φωκάς είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Κορίνθου, καθώς κάποιες εξελίξεις στην καθημερινότητά του επιβάρυναν την υγεία του.

Συγκεκριμένα ο γόης του ελληνικού κινηματογράφου κατάφερε έπειτα από χρόνια να διεκδικήσει χρήματα από τα δικαιώματα για ταινίες που έπαιξε στην Ιταλία, παρόλα αυτά η αμοιβή του παρακρατήθηκε για χρέη στην Εφορία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso ο εμβληματικός ηθοποιός βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο στο Καλαμάκι Κορίνθου.

Έπειτα από τη διακοπή ρεύματος στο σπίτι του λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών και την παρακράτηση των πνευματικών δικαιωμάτων από την Εφορία, η υγεία του 83χρονου ηθοποιού κλονίστηκε ανεπανόρθωτα λόγω συναισθηματικής φόρτισης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι χθες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μόλις πληροφορήθηκε το δράμα του ηθοποιού, έδωσε εντολή και εκταμιεύτηκε ένα ποσό για τις πρώτες ανάγκες του, ενώ ένα μεγάλο όνομα του ελληνικού τραγουδιού και ένας ομογενής από τις ΗΠΑ πλήρωσαν την οφειλή στη ΔΕΗ και κάποια άλλα τρέχοντα έξοδα.