Στέλιος Καζαντζίδης: “Η ζωή του όλη” στο εξοχικό του στον Άγιο Κωνσταντίνο
Ελλάδα

Στέλιος Καζαντζίδης: “Η ζωή του όλη” στο εξοχικό του στον Άγιο Κωνσταντίνο

Στέλιος Καζαντζίδης: “Η ζωή του όλη” στο εξοχικό του στον Άγιο Κωνσταντίνο

Εκεί που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, εκεί που η βάρκα του τον περιμένει ακόμα για να κάνει την τελευταία του βόλτα στη θάλασσα και να ψαρέψει, εκεί που όλα θυμίζουν Στέλιο Καζαντζίδη βρέθηκε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και η Ζήνα Κουτσελίνη.

Και αυτό δεν είναι άλλο από το εξοχικό του αξέχαστου Έλληνα τραγουδιστή της ξενιτιάς. Η εκπομπή παρουσίασε πτυχές της ζωής του και μέρη που συνήθιζε να κάθεται όταν επέλεγε την ησυχία με τη βοήθεια της συζύγου του, Βάσως.

Η βάρκα και το τρανζιστοράκι

«Ο κόσμος δεν είχε ώρες, η αγάπη του ήταν τόσο μεγάλη για το Στέλιο και ο ίδιος ζητούσε να βρει να καθίσει κάπου ήρεμα» είπε αρχικά η Βάσω, καθήμενη στη θέση που εκείνος επέλεγε να πάρει το μεσημεριανό του.

Η βάρκα του μεγάλου Στέλιου Καζαντζίδη βρίσκεται ακόμα εκεί που την είχε αφήσει την τελευταία φορά. Η Βάσω συνηθίζει να κάνει ότι έκανε και εκείνος.

«Έχω ανάγκη να μπω στη θάλασσα με τη βάρκα του», δήλωσε και πρόσθεσε: «Τον λάτρεψα. Τα ενδιαφέροντα μου ήταν ότι αγαπούσε ο Στέλιος. Πάντα θα μας λείπει, αλλά είναι και μέσα στη ζωή μας».

Ένα τρανζιστοράκι ήταν η παρέα του κάθε φορά που πήγαινε στο εξοχικό του στον Άγιο Κωνσταντίνο. Το ίδιο είναι τώρα παρέα και της Βάσως Καζαντζίδη, το οποίο το παίρνει μαζί της και στην Αθήνα.

Η αρρώστια και η τελευταία επιθυμία

Ο Στέλιος Καζαντζίδης έφυγε γρήγορα. «Είχε αρχίσει να νιώθει άσχημα με την υγεία του. Ένιωθε κούραση και  εξάντληση και το μόνο που έκανε ήταν να κοιτάζει τη θάλασσα», είπε και συνέχισε: «Δεν μπορούσε να πάει για ψάρεμα. Κάποια στιγμή μου είπε “Δώσε μου το χέρι σου, δεν έχω δύναμη να σηκωθώ”».

Η μεγάλη φωνή του ελληνικού τραγουδιού θα σιγούσε. «Είχε 11 όγκους στον εγκέφαλο και ήταν όρθιος. “Δεν είναι τίποτα, θα περάσει και θα μπω στο στούντιο να τραγουδήσω μου είχε πει και δεν έγινε ποτέ. Η εξέλιξη ήταν ραγδαία» εξομολογήθηκε η Βάσω.

«Δεν ξαναήρθε ποτέ εδώ. Ήταν επιθυμία του και το ζητούσε, όμως οι γιατροί δεν το επέτρεπαν. Ήθελα να δει για τελευταία φορά τους χώρους, να πάει για ψάρεμα. Όλοι προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε».