Συγκινεί η Δανάη Μπάρκα της για τον παππού της που έχει «φύγει» από τη ζωή: «Το τελευταίο μας Πάσχα ήταν σε ένα νοσοκομείο»
Ελλάδα

Συγκινεί η Δανάη Μπάρκα της για τον παππού της που έχει «φύγει» από τη ζωή: «Το τελευταίο μας Πάσχα ήταν σε ένα νοσοκομείο»

Συγκινεί η Δανάη Μπάρκα της για τον παππού της που έχει «φύγει» από τη ζωή: «Το τελευταίο μας Πάσχα ήταν σε ένα νοσοκομείο»

Λόγια συγκινητικά για τη μεγαλύτερη απώλεια που είχε ως τώρα

Πάντα στις γιορτές έρχονται λίγο περισσότερο στον νου μας όσοι λείπουν από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και η θύμησή τους «ξύνει» τις «πληγές» που προσπαθούν να κλείσουν.

Η Δανάη Μπάρκα λίγο πριν από την Ανάσταση του Κυρίου θυμήθηκε το τελευταίο της Πάσχα με τον πολυαγαπημένο της παππού και δεν ήταν από τα ξέγνοιαστα.

Ήταν όμως ένα που χαράχτηκε στη μνήμη της κι αυτό γιατί το πέρασε κοντά στον παππού της για να του δίνει δύναμη να παλέψει τα όποια προβλήματα υγείας τον ταλαιπωρούσαν. Μπορεί η μάχη να ήταν άνιση και να έδωσαν εκεί την τελευταία τους αγκαλιά αλλά εκείνος δεν έφυγε ποτέ από την καρδιά της, ζει μέσα από τις σκέψεις και τις αναμνήσεις της.

Στη φωτογραφία που μοιράστηκε μαζί του, ποζάρουν εύθυμα με τις γλώσσες έξω, όσο η Δανάη στη λεζάντα μας αφηγείται το παρασκήνιο πίσω από το στιγμιότυπο.

Και η μεγαλύτερη συγκίνηση έρχεται όταν τον περιγράφει σαν χαρακτήρα, σαν τον δοτικό και μεγαλόψυχο άνθρωπο που ήταν.

«Το τελευταίο μας Πάσχα αγκαλιά ήταν σ ένα νοσοκομείο. Αυτές οι μέρες ήταν οι αγαπημένες του..πάντα εκκλησία,πάντα Άγιο Εφραίμ βόλτα -από όταν άρχισα να οδηγάω – πάντα τηρούσε τα έθιμα.

Εδώ είμαστε στο σαλονάκι του ορόφου… Πηρα τον παππού,πήρα και 2-3 ανθρώπους απ΄τα δίπλα δωμάτια και λέγαμε ιστορίες απ τα νιάτα τους. Ήταν ένας κύριος στο δίπλα δωμάτιο που δεν ήταν ποτέ καθόλου ευγενικός και με εκνεύριζε και έλεγα στον παππού μου “μα είναι δυνατόν να περνάει δυσκολα κι αντί να είναι στην παρέα μας να γελάσει λίγο,κάθεται εκεί μας κοιτάει με μισό μάτι και μουρμουράει;”» Κι ο παππούς μου έλεγε “ποντίκω μου,ο κύριος μπορεί να μην έχει πάρει την αγάπη που έχω πάρει εγώ από σένα και να μην είναι το ίδιο. Πήγαινε να του πεις να έρθει” καταλήξαμε όντως να τον έχουμε στην παρέα και μάλιστα μας εκμυστηρεύτηκε ότι η οικογένεια του δεν τον έπαιρνε καν τηλέφωνο. Από τότε μέχρι που “έφυγε” νομίζω πήρε απ τον παππού μου όση αγάπη δεν είχε πάρει απ όλη του την οικογένεια. Αυτός ήταν ο παππούς μου. Και αυτός είναι ο παππούς μου γιατί ακόμα είναι εδώ,δίπλα σε μένα. Είναι η μεγαλύτερη απώλεια που έχω στην ζωή μου και το μεγαλύτερο κέρδος. Ο παππούς μου με δίδαξε να δίνω αγάπη & συμπόνια κι ας μην μου γυρνάνε πίσω. Το θέμα είναι να τα δίνω» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση εδώ: