Τάκης Ζαχαράτος: “Πέρασα δύσκολα, γιατί κάποιοι καλλιτέχνες είναι υπέροχοι πάνω στη σκηνή και αν τους δεις πίσω στο καμαρίνι είναι φρικιαστικό…”
Ελλάδα

Τάκης Ζαχαράτος: “Πέρασα δύσκολα, γιατί κάποιοι καλλιτέχνες είναι υπέροχοι πάνω στη σκηνή και αν τους δεις πίσω στο καμαρίνι είναι φρικιαστικό…”

Τάκης Ζαχαράτος: “Πέρασα δύσκολα, γιατί κάποιοι καλλιτέχνες είναι υπέροχοι πάνω στη σκηνή και αν τους δεις πίσω στο καμαρίνι είναι φρικιαστικό…”

Ο βασιλιάς του θεάματος μας ξεναγεί στον θαυμαστό κόσμο των μιμήσεων

Τον πολυτάλαντο Τάκη Ζαχαράτο υποδέχτηκε στην αποψινή του εκπομπή ο Νίκος Χατζηνικολάου με σκοπό να μας “ανεβάσει” ψυχολογικά με το μπρίο και το χιούμορ του.

Ο περφόρμερ βρίσκεται και αυτός σε καραντίνα, ακολουθώντας πιστά τις παραινέσεις των αρμοδίων, και εξέφρασε μάλιστα τη χαρά του που μπορεί και έχει ελεύθερο χρόνο για να κάνει όσα υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσε λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του.

Μια τυπική μέρα στο σπίτι του ηθοποιού ξεκινά με γυμναστική και ενημέρωση για την επικαιρότητα ενώ στη συνέχεια επιδίδεται σε δουλειές του σπιτιού, όπως το σιδέρωμα και το καθάρισμα… μέχρι τελικής πτώσεως ενόψει των γεγονότων.

Παράλληλα, αυτή η περίοδος τον βρίσκει σε δημιουργικό οίστρο, ετοιμάζοντας πολλά νέα σχέδια για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένου και ενός μυθιστορήματος που έχει οραματιστεί από το 1990.

https://streamable.com/akhqz2

Ο βασιλιάς των μεταμορφώσεων περιέγραψε την αρχή της καριέρα του, όταν ήταν ακόμα κομμωτής και τον ανακάλυψε τυχαία η Ρούλα Κορομηλά, η οποία ενθουσιάστηκε με την προσωπικότητά του.

Πρώτη φορά συνειδητοποίησε πόσο πολύ του αρέσουν οι μιμήσεις στην Α΄Γυμνασίου και εξομολογήθηκε πως οι γονείς του ήταν αρκετά υποστηρικτικοί απέναντί του, καθώς ήταν λάτρεις της τέχνης.

https://streamable.com/1bpehm

Ως μετρ της σάτιρας έχει δεχτεί αρκετές φορές τη δυσαρέσκεια συναδέλφων του καλλιτεχνών για τις μιμήσεις του αλλά ποτέ πολιτικών ενώ η πιο σκληρή του κόντρα μέχρι σήμερα ήταν αυτή με την Άντζελα Δημητρίου, αν και πλέον οι σχέσεις τους έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

“Η Άντζελα Δημητρίου είχε θυμώσει πολύ μαζί μου”, είπε και αποκάλυψε αμέσως μετά την πρώτη τους επεισοδιακή, όπως την χαρακτήρισε, γνωριμία.

“Είναι μια ηρωίδα που το έχει σκάσει από ένα βιβλίο και συνεχώς γράφει νέα κεφάλαια και μου δίνει έμπνευση”, συμπλήρωσε.

https://streamable.com/w19zyb

Υπήρξε πολύ καλός αθλητής στον στίβο, το βόλεϊ και την ενόργανη, γεγονός που του έδωσε βάσεις για τη μετέπειτα σταδιοδρομία του στο θέατρο όπου η ευλυγισία και η κίνηση είναι πρωτεύοντες παράγοντες στο πυρετώδες πρόγραμμά του.

Ακόμη, αναπόλησε την πρώτη του γνωριμία με την αγαπημένη του Ρένα Βλαχοπούλου σε έναν θίασο στην Πάτρα κατά την οποία έσπευσε μόλις την είδε να της εκφράσει τον θαυμασμό του στο πρόσωπό της, λέγοντας:

“Κυρία Βλαχοπούλου σας λατρεύω”!

“Τον εβλέπεις τούτον εδώ; Θεατρίνος θα γίνει”, ήταν η απάντηση της σπουδαίας Ελληνίδας ηθοποιού.

https://streamable.com/udf4un

Αμέσως μετά, εμφανίστηκε ο καταξιωμένος τενόρος, Μάριος Φραγκούλης, και μίλησε για τη φιλία του με τον Τάκη και το πώς γνωρίστηκαν:

https://streamable.com/7g99mh

Αν και ο ίδιος δεν έχει τελειώσει κάποια σχολή εξήγησε πως είχε πολύ σημαντικούς μέντορες που τον βοήθησαν να βρει τον τρόπο να ερμηνεύει τους ρόλους του και να αποτυπώνει με τον πιο πιστό τρόπο τις προσωπικότητες που ενσαρκώνει.

Ανάμεσά τους ήταν ο Μιχάλης Κακογιάννης και ο Ανδρέας Βουτσινάς, ο οποίος μάλιστα του είχε πει και την εξής ατάκα σχετικά με αυτούς που αντιδρούν στη σάτιρα :

“Όσοι θυμώνουν έχουν πρόβλημα με τον εαυτό και τον καθρέφτη τους”.

Δυστυχώς, ο κόσμος του θεάματος σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι ένας εύκολος χώρος, καθώς αρκετές φορές έχει έρθει αντιμέτωπος με άσχημες συμπεριφορές που τον έχουν σοκάρει και απογοητεύσει.

“Πέρασα δύσκολα άσχετα αν δεν το έδειξα ποτέ στον κόσμο, γιατί κάποιοι καλλιτέχνες ή κάποιοι άνθρωποι είναι υπέροχοι πάνω στη σκηνή και αν τους δεις πίσω στο καμαρίνι είναι φρικιαστικό. Είναι θρίλερ. Κι αυτό στην αρχή με πείραξε κι ακόμα το επεξεργάζομαι”, είπε.

https://streamable.com/5rvbtd

Αν χρειαζόταν ποτέ να διαλέξει ανάμεσα στο τραγούδι και την υποκριτική νιώθει πως θα “πνιγόταν”, γιατί ποτέ δεν θα μπορούσε να αποχωριστεί το βαριετέ και να περιοριστεί.

Όπως δεν θα μπορούσε άλλωστε να περιοριστεί και σε μια σχέση, καθώς ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής του είναι η δουλειά του και είναι δύσκολο για κάποιον να αποδεχτεί αυτήν του την προτεραιότητα, ωστόσο, δεν απορρίπτει κανένα σενάριο και αφήνει την πόρτα του “ανοιχτή” για όσα φέρει το μέλλον.

Στο τέλος, ο Νίκος Χατζηνικολάου μας επιφύλαξε ένα σπαρταριστό ποτ-πουρί από τον Τάκη Ζαχαράτο, στο οποίο τον βλέπουμε να ενσαρκώνει διεθνείς προσωπικότητες αλλά και τον ίδιο τον οικοδεσπότη!

Απολαύστε τον:

https://streamable.com/8xkgyi