Βάσια Τριφύλλη: Ο καρκίνος, η μητρότητα και η υιοθεσία
Ελλάδα

Βάσια Τριφύλλη: Ο καρκίνος, η μητρότητα και η υιοθεσία

Βάσια Τριφύλλη: Ο καρκίνος, η μητρότητα και η υιοθεσία

Η ηθοποιός φωτογραφίζεται στο OK! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» μαζί με τη Βερόνικα, το κορίτσι που έχει σαν κόρη της

Ο καρκίνος ήταν η αιτία που η Βάσια Τριφύλλη δεν απέκτησε ποτέ ένα παιδί, ωστόσο η Βερόνικα ήρθε στη ζωή της για να την ολοκληρώσει κι ας μην κατάφερε να την υιοθετήσει, εξηγεί η ηθοποιός στο OK! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Η αγαπημένη ηθοποιός φωτογραφήθηκε μαζί με την κόρη της, όπως την αποκαλεί και τον βαφτισιμιό της, Βασίλη και αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους δεν απέκτησε δικό της παιδί, παρά το γεγονός ότι έμεινε δύο φορές έγκυος και πώς μπήκε στη ζωή της η Βερόνικα.

«Η Βερόνικα ήταν ενήλικη όταν ήρθε στη ζωή μου και οι νόμοι πολύ εναντίον μας. Αντιλαμβάνομαι ότι οι νόμοι είναι φτιαγμένοι κατ’ αυτό τον τρόπο για να προστατεύσουν τα παιδιά από κακοτοπιές. Αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι το πετυχαίνουν πάντα, γιατί ακόμα και οι πιο κακοί άνθρωποι ξέρουν να καμουφλάρονται», δήλωσε η κ. Τριφύλλη, εξηγώντας τον λόγο που δεν κατάφερε να υιοθετήσει τη Βερόνικα.

Σιγά σιγά η σχέση μας μεταλλάχθηκε και εξελίχθηκε σε οικογενειακή. Μπορεί να μην κατάφερα να την υιοθετήσω, αλλά για εμένα η Βερόνικα είναι η κόρη που δεν έχω. Ζει γύρω στα 30 χρόνια μαζί μου, οπότε ποσώς με ενδιαφέρει τι γράφουν τα χαρτιά. Η Βερόνικα έχει ζήσει πιο πολύ μαζί μου, παρά με τους βιολογικούς της γονείς».

Η Βερόνικα έφτασε στην Ελλάδα το 1996 με τα πόδια από τη Ρουμανία. Ύστερα από πέντε μέρες «κρυφτό» με την αστυνομία και 700 μάρκα σε έναν άνθρωπο που ήξερε τη διαδρομή για την είσοδο στη χώρα μας, κατάφερε να φτάσει στο Πολύκαστρο, από εκεί στη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου και συναντήθηκε με την ηθοποιό.

Ο καρκίνος και οι δύο εγκυμοσύνες

Η Βάσια Τριφύλλη μίλησε για την περιπέτεια της υγείας της, η οποία της στέρησε τη χαρά να κάνει δικό της παιδί.

«Δεν μπορούσα να κάνω παιδιά γιατί έπαθα καρκίνο. Τότε ήμουν 35 χρόνων, ηλικία κατά την οποία μια γυναίκα ονειρεύεται να γίνει μητέρα και να αποκτήσει παιδιά», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Δεν το πίστεψα ποτέ. Ο άνθρωπος πάντα ζει με την ελπίδα. Έτσι κι εγώ έλεγα πάντα ότι κάτι θα γίνει και θα καταφέρω να γίνω μητέρα. Και τελικά αυτό που έγινε ήταν η… Βερόνικα».

Η ηθοποιός δεν ζούσε με το άγχος ότι ο καρκίνος θα επιστρέψει. «Είχα πει στον εαυτό μου πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Και είχα πάρει απόφαση πως αν μου μένει λίγος καιρός για να ζήσω, θα τον ζήσω. Μην ξεχνάς ότι όλα αυτά συνέβαιναν σε μια περίοδο
που γνώρισα μεγάλη επιτυχία και είχα τόσο πολλή δουλειά, που δεν προλάβαινα ούτε να σκεφτώ ότι έχω πρόβλημα. Με θυμάμαι να λιποθυμώ από την κούραση και την εξάντληση στο Ραντεβού στα τυφλά και να σηκώνομαι να συνεχίζω σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Διότι την εποχή του παιχνιδιού η αρρώστια ήταν στο φόρτε της και έκανα ακτινοβολίες για να την αντιμετωπίσω.

Οι ακτινοβολίες φέρνουν τρομερή κόπωση γιατί σου παίρνουν όλη την ενέργεια. Με θυμάμαι λοιπόν να λέω στους συνεργάτες μου, όταν ένιωθα ότι με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου, “εγώ τώρα θα λιποθυμήσω για λίγο, αλλά θα συνέλθω μετά”».

Πριν από τα 35 της χρόνια, η Βάσια Τριφύλλη είχε μείνει δύο φορές έγκυος. Τη μία φορά έκανε άμβλωση, γιατί οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες ώστε να φέρει ένα παιδί στον κόσμο και την άλλη απέβαλε.

«Δεν το μετάνιωσα. Δούλευα ασταμάτητα εκείνα τα χρόνια, δεν προλάβαινα ούτε να επεξεργαστώ αυτό που μου συνέβαινε», είπε.

Όσο για την ηλικία της, η Βάσια Τριφύλλη δηλώνει: «Δεν την έκρυψα ποτέ. Έχω γεννηθεί το
1943. Δεν σου κάνω πλάκα εγώ. Σου κάνει πλάκα ο Θεός γιατί είμαι γερή κράση. (Γελάει.)»