Βύρων Βασιλειάδης: Το success story του επιτυχημένου επιχειρηματία
Ελλάδα

Βύρων Βασιλειάδης: Το success story του επιτυχημένου επιχειρηματία

Βύρων Βασιλειάδης: Το success story του επιτυχημένου επιχειρηματία

Το τροχαίο δυστύχημα, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και το μεγάλο επιχειρηματικό βήμα με τον αδερφό του Φίλιππο Βασιλειάδη

Τις τελευταίες ώρες φιγουράρει στο διαδίκτυο ο υπέρλαμπρος γάμος της Εριέττας Κούρκουλου – Λάτση με τον Βύρωνα Βασιλειάδη. Το κοσμικό γεγονός που έλαβε χώρα στη Μύκονο έχει τραβήξει τα βλέμματα ενώ οι εξέχουσες παρουσίες στην τελετή μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Ποιος είναι όμως ο άντρας που “έκλεψε” την καρδιά της κόρης της Μαριάννας Λάτση;

Ο 43χρονος επιχειρηματίας με την πληθώρα πανεπιστημιακών παπύρων και μετέπειτα επαγγελματικών διακρίσεων είναι πλέον επίσημα ο σύζυγος της Εριέττας Κούρκουλου – Λάτση.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και το success story

Γεννήθηκε στην  Αθήνα,  το 1977. Τελείωσε τις σπουδές του το 1995 στο ACS – American Community Schools και κατόπιν απέκτησε το πτυχίο Bachelor Degree με διάκριση in Business Science στο Deere College στο Τμήμα του Business Management.

Το θέμα είναι ότι πίσω από τις σπουδές και την μετέπειτα τεράστια επαγγελματική επιτυχία κρύβεται ένα human story που λίγοι γνωρίζουν…

Ο Βύρωνας Βασιλειάδης μαζί με τον αδερφό του Φίλιππο Βασιλειάδη μπορεί μέχρι μια ηλικία να μεγάλωναν κυριολεκτικά στα πούπουλα, ένα τροχαίο όμως έμελλε να τους αλλάξει τη ζωή.

Λίγα χρόνια μετά τη γέννηση των αδερφών Βασιλειάδη η οικογένεια μετακομίζει στο Λονδίνο. Ένα μοιραίο βράδυ η μητέρα τους άφησε την τελευταία της πνοή σε τροχαίο δυστύχημα. Ο πατέρας τους δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα με αποτέλεσμα να απομονωθεί από όλους και λίγα χρόνια αργότερα να «φύγει» από τη ζωή.

Τα αδέρφια, ορφανά πλέον, αναγκάζονται να μετακομίσουν στην Ελλάδα. Μένουν σε ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο αγόρασαν οι γονείς τους πριν μετοικήσουν στο Λονδίνο.

Ο παππούς τους αναλαμβάνει πλήρως την ανατροφή τους, τους γράφει σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας ενώ προσλαμβάνει μια κυρία για να τους προσέχει.

Τα μετέπειτα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν στην αδυναμία πληρωμής της γυναίκας που τους φρόντιζε, ωστόσο η ίδια επέλεξε να μείνει κοντά τους αφιλοκερδώς.

Ο Φίλιππος και ο Βύρωνας ξεκίνησαν να δουλεύουν από την εφηβεία τους ακόμα στην εταιρεία του παππού τους και να ασχολούνται ενεργά με την υποδοχή αποβλήτων και καταλοίπων των πλοίων. «Στην αρχή ήμασταν εργάτες.

Ο αδελφός μου δούλευε στον Πειραιά κι εγώ στα Άνω Λιόσια. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση αποβλήτων, δεν υπάρχει πόστο που να μην έχουμε περάσει», είχε δηλώσει ο Βύρωνας σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Μαρίνο Βυθούλκα και το People το 2015.

Το μεγάλο βήμα

Τα αδέρφια αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα και προτείνουν στους μετόχους της Αντιρρυπαντικής ΑΕ, να αναλάβουν την εταιρεία. Τα προβλήματα και τα χρέη του Ομίλου ήταν πολλά, ωστόσο εκείνοι ήταν αποφασισμένοι.

«Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Θυσιάσαμε προσωπική ζωή και φίλους, προκειμένου να αναστηλώσουμε την εταιρεία.

Όταν ξεκινήσαμε την επιχειρηματική μας ζωή, ήταν σαν να εξαφανιστήκαμε από τον κόσμο. Η λέξη “ματώσαμε” είναι πολύ μικρή μπροστά σε αυτό που περάσαμε.

Σήμερα η Antipollution κατάφερε να διεκδικεί τα περισσότερα λιμάνια της Ελλάδας και στη συνέχεια αναπτύχθηκε στη στεριά, δημιουργώντας ιδιόκτητες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων.

Στην ουσία, η μια εταιρεία έφερε την άλλη», είχε δηλώσει ο Βύρωνας Βασιλειάδης για τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής τους πορείας.

Οι πρώτες κοσμικές εμφανίσεις

Από τα τέλη του 2014 βλέπει τον εαυτό του να φιγουράρει στα εξώφυλλα των lifestyle περιοδικών εξαιτίας της στενής φιλίας του με την Ελεονώρα Μελέτη.

Τότε δεν ήταν λίγοι αυτοί που μίλησαν για πιθανή σχέση ανάμεσά τους, ωστόσο η παρουσιάστρια διέψευσε δημόσια οποιαδήποτε φήμη.

Κι αν το ευρύ κοινό τον γνώρισε από τις εξόδους του με την ξανθιά παρουσιάστρια, στο ναυτιλιακό κόσμο ήταν ήδη ένας γνωστός και καταξιωμένος επιχειρηματίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Βύρωνας Βασιλείαδης διατηρούσε δεσμό με την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση και μόλις χθες επισφράγισαν τον έρωτά τους στο νησί των ανέμων.

Το ζευγάρι αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, κρατώντας ένα χαμηλό προφίλ στην προσωπική τους ζωή.