Υπόθεση Παντελίδη: Νέο πόρισμα τοποθετεί άλλον στο τιμόνι
Ελλάδα

Υπόθεση Παντελίδη: Νέο πόρισμα τοποθετεί άλλον στο τιμόνι

Υπόθεση Παντελίδη: Νέο πόρισμα τοποθετεί άλλον στο τιμόνι

Λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο, Κύπριοι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται πως έχουν νέα στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα. Οι Γιώργος και Ανδρέας Τζιρκαλλής επιστρατεύτηκαν από την οικογένεια του τραγουδιστή, που αμφισβήτησε την πρωτόδικη απόφαση. Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», το νέο στοιχείο στο πόρισμα των Κυπρίων είναι πως ο Παντελής Παντελίδης δεν οδηγούσε. Οι εμπειρογνώμονες που αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο τραγουδιστής βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού.

Η έκθεση της κυπριακής εταιρίας φέρεται να μελέτησε την κίνηση των επιβατών μετά τη σφοδρή σύγκρουση. Σύμφωνα τα ευρήματα, φαίνεται πως τα τραύματα του θανόντα τον τοποθετούν στη θέση του συνοδηγού. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κανείς εκ των τριών επιβατών δεν φορούσε ζώνη. Αυτό, σε συνδυασμό με την πρόσκρουση στο κιγκλίδωμα, οδηγεί το πόρισμα σε διαφορετική “διάταξη” των επιβαινόντων.

Συγκεκριμένα, το τραύμα του Παντελή Παντελίδη στο αριστερό γόνατο, αλλά και εκείνο στο κεφάλι δείχνουν πως η θέση του δεν ήταν πίσω από το τιμόνι. Οι εμπειρογνώμονες της «Γ. Τζιρκαλλής & Υιοί ΛΤΔ» ισχυρίζονται πως σύμφωνα με το πόρισμά τους, στη θέση του οδηγού βρισκόταν η Φρόσω Κυριακού. Το εφετείο είναι ορισμένο για την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου.

Ο Παντελής Παντελίδης σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 18 Φεβρουαρίου 2016 στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε έφυγε από την πορεία του, προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τρεις μήνες μετά το τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για 2,72 μιλιγκράμ (mg) αλκοόλ στο αίμα του. Τον Οκτώβριο του 2017 το εισαγγελικό πόρισμα κατέληγε στο συμπέρασμα πως ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και η υπόθεση του δυστυχήματος μπήκε στο αρχείο.