Γιάννης Αποστολάκης: Ο θαλασσόλυκος γιος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ
Συνεντεύξεις

Γιάννης Αποστολάκης: Ο θαλασσόλυκος γιος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Γιάννης Αποστολάκης: Ο θαλασσόλυκος γιος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Λογικό είναι να τον τραβήξει η θάλασσα. Από οικογένεια στο Πολεμικό Ναυτικό και με πατέρα στην υψηλότερη θέση της ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων ο Γιάννης Αποστολάκης, λατρεύει τη θάλασσα, αλλά και τη μαγειρική! Ο Γιάννης Αποστολάκης, γιος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ συνδυάζει και τα δύο. Το καλοκαίρι μαγειρεύει στο ιστιοπλοϊκό του, είτε για τους πελάτες του, είτε για τους φίλους του.

Τον γνωρίσαμε μέσα από το πρώτο, πρώτο Master chef – είχε βγει τρίτος – όταν το reality μαγειρικής προβαλλόταν ακόμη στο MEGA. Tώρα έχει τη δική του μαγειρική στήλη στην εκπομπή Dot., από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ. Πρόσφατα παρουσίασε μαζί με τον Γιάννη Δρυμωνάκο και την Κάλια Ελευθερίου την ταξιδιωτική εκπομπή “Θαλασσόλυκοι” από την ίδια συχνότητα.

Σεβασμός στην κρητική διατροφή

“Προτιμώ”, μας λέει, “τις γρήγορες και ανάλαφρες συνταγές. Να ‘ναι λίγο παιχνιδιάρικες και δεν χρησιμοποιώ πολλά υλικά”. Ωστόσο, παραδέχεται πως οι δημιουργίες του διαφέρουν από όσα βάζει στο καθημερινό του τραπέζι. “Πάντως αυτά που μαγειρεύω για τη δουλειά, δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που τρώω εγώ. Προσέχω την ποιότητα, να μη χρησιμοποιώ πολλά υλικά και να είμαι εγκρατής όπως παλιά στην Κρήτη οι άνθρωποι”.

Μπορεί ο σεφ να γεννήθηκε στην Αθήνα, όμως η καταγωγή του είναι από την Κρήτη και όπως όλα δείχνουν, σέβεται και εκτιμά την διάσημη στα πέρατα του κόσμου κρητική διατροφή. “Παλιά ως Κρητικοί χρησιμοποιούσαμε πιο αγνά πράγματα, λάδι, τυρί, χόρτα… ε, τώρα άλλαξαν λίγο τα πράγματα”. Ο Γιάννης είναι σεμνός, μας παρακαλεί να μη μιλήσουμε για την ιδιότητα του πατέρα του, ούτε να πει κάτι γι’ αυτόν. Όπως άλλωστε λέει, “θα χρειαζόταν ένας τόμος” για να εκφράσει όσα θέλει για τον  αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Πάντως, τα φαγητά του τα δοκιμάζει…

Μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη συνταγή

Το Znews του ζήτησε μια Χριστουγενιάτικη συνταγή, την οποία και παρουσιάζουμε από τα έμπειρα χέρια του Γιάννη Αποστολάκη:

Αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο γεμιστό κοτόπουλο