Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στο Znews: «Το “δεν μασάω τα λόγια μου” είναι προσωπική επιλογή πια»
Συνεντεύξεις

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στο Znews: «Το “δεν μασάω τα λόγια μου” είναι προσωπική επιλογή πια»

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στο Znews: «Το “δεν μασάω τα λόγια μου” είναι προσωπική επιλογή πια»

Όσα είπε για την πανδημία, την ομορφιά, τα επαγγελματικά της σχέδια

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ είναι μια από τις πλέον καταξιωμένες, αγαπητές αλλά και δυναμικές ηθοποιούς που διαθέτει το θέατρο και η τηλεόραση.

Μιλήσαμε μαζί της με αφορμή μια φωτογράφιση που έκανε σε γνωστό ατελιέ και απάντησε με πολύ χιούμορ αλλά και ευστροφία στις ερωτήσεις μας.

Σας βρίσκουμε σε μια πολύ ιδιαίτερη φωτογράφιση στο Bridal Loft και είστε εντυπωσιακή. Πρόσφατα σε δηλώσεις σας είπατε «ένα φιλτράκι πότε πότε το βάζω στα social media». Είστε «οπαδός» της φυσικής ομορφιάς, ανεξάρτητα από ηλικίες;

Είμαι οπαδός του «όσο γίνεται» κοντύτερα στην προσωπική ομορφιά του καθενός. Δηλαδή και κάθε εβδομάδα να πηγαίνεις στην αισθητικό σου και να κάνεις beauté ή στον πλαστικό για επέμβαση το σημαντικότερο είναι να μην ξεπερνάμε το όριο της προσωπικής μας εμφάνισης, του βλέμματος μας, της μύτης μας, της ηλικίας μας και γενικότερα δε γίνεται να μπεις Μιχαήλ και να βγεις Σαρλίζ Θερόν! Και τα φίλτρα όλες τα βάζουμε στα social, δεν είναι κακό. Kακό είναι που μερικές πιστεύουν ότι έτσι είναι και στην πραγματική τους ζωή!

Σε τι φάση ζωής σας πετυχαίνει αυτή η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα;

Επιστροφή στην κανονικότητα δεν έχει γίνει ούτε από μένα ούτε από κανέναν. Έτσι θα πρέπει να το έχουμε και στο μυαλό μας! Οι ανιψιές μου π.χ. ξεκίνησαν να πηγαίνουν στο σχολείο, η μία επέτρεψε σε καραντίνα γιατί βρέθηκε κρούσμα στην τάξη τους! Όπου και να πηγαίνω και έχουν πάνω από δύο άτομα, κάνω self test. Θα ταξιδέψω με καράβι το σ/κ και θα είμαστε αρματωμένοι σαν τους αστακούς. Δεν παίζει να εκτεθώ ή να εκθέσω κανέναν στο ρίσκο να κολλήσω τον ιό! Εννοείται ότι θα εμβολιαστώ για να είμαι πιο ήσυχη και γενικότερα για την ανοσία που ελπίζω να επέλθει για να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητα έως το φθινόπωρο που εύχομαι να μπορέσουν ν’ ανοίξουν οι κλειστοί χώροι (τα θέατρα).

Τι σας έλειψε περισσότερο μέσα στην πανδημία και το lockdown;

Μου έλειψαν οι παρέες και οι συνάφειες, εκεί ακριβώς δηλαδή που «χτύπησε» ο κορονοϊός! Από την άλλη μου έκανε και καλό γιατί απομονώθηκα κι έκανα μόνο τα πράγματα που ήθελα χωρίς ενοχές και ερχόμουν σε επαφή με τα 3 άτομα που χρειαζόμουν και μόνο.

Είστε άνθρωπος των αλλαγών, επαγγελματικά και σε προσωπικό επίπεδο;

Είμαι προγραμματισμένη σε συνεχή ανανέωση κι αλλαγή! Κάτι γινόταν στα αστέρια, πολλή κίνηση στους πλανήτες όταν γεννήθηκα!

Είστε μια γυναίκα δυναμική που δεν μασάει τα λόγια της. Το πληρώνετε αυτό;

Με προσωπική συντριβή αλλά και γρήγορη ανάκαμψη! Επίσης το «δε μασάω τα λόγια μου» είναι προσωπική επιλογή πια που έχει μεταστραφεί σε ZEN κατάσταση. Θέλω να πω ότι δεν συνδιαλέγομαι με κανέναν που έχει απόλυτα αντίθετες απόψεις από μένα. Δεν ωφελεί ούτε μια κουβέντα παραπάνω αφού δεν υπάρχει χρόνος κι ενέργεια για χάσιμο.

Ο κόσμος δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στις επαναλήψεις των παλιών σειρών και εσείς συμμετείχατε σε μερικές από τις πιο εμβληματικές. Σας ενοχλεί αυτό;

Δεν μ’ ενοχλεί καθόλου καθότι οι δικές μας επαναλήψεις γίνονται μέρες και ώρες που δεν γίνεται μεγάλη τριβή! Δεν ξέρω πώς θα αισθανόμουν αν με έβλεπα κάθε μεσημέρι επί δεκαετίες!

Κάνατε πρόσφατα ένα απολαυστικό guest στην «Τούρτα της μαμάς». Θα σας ξαναδούμε στην τηλεόραση; Ποια είναι τα επόμενα πλάνα σας;

Την «Τούρτα» την έκανα τρελό κέφι και εύχομαι κι ελπίζω ότι ο ρόλος μου -αυτός της θερμόαιμης κουμπάρας Αθηνάς από την Κρήτη- θα έρχεται και θα ξανάρχεται στο σπιτικό της «Ευανθίας» (Καίτη Κωνσταντίνου) και του «Τάσου» (Κώστας Κόκλας) αλλά και της «Μαριλούς» (Λύδια Φωτόπουλου). Θεωρώ ότι ήταν από τις καλύτερες κωμικές σειρές φέτος.

Όσο για τα τηλεοπτικά μου πλάνα εύχομαι να είναι πετυχημένα και λαμπερά! Δεν γνωρίζω ακόμα πού θα παίξω. Περιμένω την «κίνηση των άστρων» για να δω πού θα σταθώ για την επόμενη σεζόν. Προς το παρόν κάνω Instagram stories!

Η φωτογράφιση της Κωνσταντίνας Μιχαήλ έγινε στο Bridal Loft Athens στην Μητροπόλεως, από τον φωτογράφο Θοδωρή Θεοδωρίδη.