Κωνσταντίνος Αυγερινός – Ο κομμωτής των celebrities της τηλεόρασης αποκαλύπτει στο Znews: «Η Ιωάννα Μαλέσκου ήταν η καλύτερη συνεργασία που είχα ποτέ μου»
Συνεντεύξεις

Κωνσταντίνος Αυγερινός – Ο κομμωτής των celebrities της τηλεόρασης αποκαλύπτει στο Znews: «Η Ιωάννα Μαλέσκου ήταν η καλύτερη συνεργασία που είχα ποτέ μου»

Κωνσταντίνος Αυγερινός – Ο κομμωτής των celebrities της τηλεόρασης αποκαλύπτει στο Znews: «Η Ιωάννα Μαλέσκου ήταν η καλύτερη συνεργασία που είχα ποτέ μου»

«Είναι πολύ πιο δύσκολο να χτενίσεις μια απλή πελάτισσα από ένα τηλεοπτικό πρόσωπο!»

Πολύ συχνά ακούμε τους παρουσιαστές -ειδικά στο τέλος της σεζόν- να ευχαριστούν ιδιαίτερα τους συνεργάτες τους πίσω από τις κάμερες χωρίς τους οποίους δεν θα γίνονταν οι εκπομπές.

Και πράγματι ένας μικρόκοσμος συντελεστών υπομονετικά εργάζεται για να δούμε στη μικρή οθόνη τον τάδε ή την τάδε παρουσιαστή ή παρουσιάστρια.

Ένας από αυτούς τους πολύ σημαντικούς συνεργάτες πολλών παρουσιαστριών πρώτης γραμμής είναι και ο Κωνσταντίνος Αυγερινός.

Έμπειρος κομμωτής παρότι μικρός σε ηλικία, επιμελείται το τηλεοπτικό και όχι μόνο look της Ιωάννας Μαλέσκου, της Ναταλίας Γερμανού, της Βίκυς Κάβουρα ακόμα και της αξιαγάπητης Βάνιας του Νίκου Μουτσινά αλλά και της Κατερίνας Καινούργιου και της Μιμής Ντενίση.

Του ζητήσαμε λοιπόν τώρα που η τηλεοπτική σεζόν τελείωσε να μας βάλει στον θαυμαστό κόσμο πίσω από τις κάμερες και τα φώτα και να μας αποκαλύψει τα μυστικά του στην πρώτη του συνέντευξη!

Έκπληξη ήταν η απάντησή του για το τηλεοπτικό πρόσωπο που θα του άλλαζε ευχαρίστως look όπως και το ποια celebrity έχει τα ιδανικά μαλλιά για να δουλέψει.

Για το τέλος, ο Κωνσταντίνος δίνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα ως πρώην παχύσαρκος με αφορμή και το κίνημα του body positivity αλλά και του body shaming στον αντίποδα.

Η απορία όλων μας όλη τη σεζόν είναι φυσικά από πού αντλούσες όλη αυτή την έμπνευση για τις κομμώσεις της Βάνιας!

Η Βάνια είναι ιδέα του Νίκου Μουτσινά (ήταν ένας ρόλος σε μια παράστασή του) και από κει και πέρα το εξελίξαμε. Σαφέστατα δεν είμαι μόνος μου, είναι μια ολόκληρη ομάδα. Κυριολεκτικά μπορεί να παίρναμε ιδέα από την κοπέλα που άλλαζε τα καλαθάκια μέχρι τη Lady Gaga. Καθόμασταν εγώ, ο στυλίστας και η make up artist της Ματίνας, ο καθένας έλεγε από μια ιδέα, το διανθίζαμε, το συμπληρώναμε και κάναμε τη Βάνια.

Πόση ώρα διαρκούσε η προετοιμασία της;

Όλα μαζί έκαναν σίγουρα ένα δίωρο. Παρόλα αυτά η περισσότερη ώρα ήταν να σκεφτούμε τι να κάνουμε. Η εκτέλεση δεν ήταν τόσο πολύ χρονοβόρα. Βοηθούσε πάρα πολύ το γεγονός ότι είναι περούκα οπότε εγώ δούλευα δίπλα και η Ματίνα βαφόταν Βάνια και το ολοκληρώναμε στο τέλος.

Τι αίσθηση σου άφησε η σεζόν που τελείωσε; Βάλε μας στο κλίμα πίσω από τις κάμερες. Τι συμβαίνει π.χ. στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά;

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη του Νίκου, ήταν μια πολύ περίεργη σεζόν για μας γιατί είναι μία εκπομπή που δεν μπορεί να αναφερθεί σε τίποτα άλλο πέρα από τη διασκέδαση, το χιούμορ και τη σάτιρα. Οπότε ήταν μια σεζόν που είχε πολλά της επικαιρότητας που ο Νίκος δεν ήθελε και δεν μπορούσε να αγγίξει γιατί δεν ταίριαζαν στο ύφος της εκπομπής του και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αλλάξει αυτό το ύφος.

Μπορεί να καιγόταν η χώρα και ο Νίκος έπρεπε να βγει και να είναι χαρούμενος σαν να μην συμβαίνει τίποτα και χωρίς να σχολιάσει το ο,τιδήποτε. Όλο αυτό είχε ένα άγχος να μπορέσουμε να είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι δίπλα του για να είναι και αυτός καλά μπροστά στην κάμερα. Είχε έναν βαθμό δυσκολίας. Ήταν παράλληλα και ψυχοφθόρο να βγει κάτι χαρούμενο ενώ γύρω μας τίποτα δεν ήταν.

Το κλίμα στο Love it;

Η Ιωάννα -και δεν έχω κανέναν λόγο να σου πω ψέματα- ήταν η καλύτερη συνεργασία που είχα ποτέ μου. Επειδή είναι ένας άνθρωπος πολύ ήρεμος, αρκετά εσωστρεφής, που δεν θα βγάλει τους προβληματισμούς του, τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα στην εκπομπή της.  Έχουμε τα δεδομένα μας και πάμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Επειδή είχε θέματα επικαιρότητας, δεν ήμασταν σε ένα συννεφάκι όπως στο «Καλό μεσημεράκι».

Πώς έπεισες την Ιωάννα Μαλέσκου να κόψει τα μαλλιά της;

Πώς με έπεισε να λες! Εγώ έχω αναλάβει το χτένισμά της είτε στην εκπομπή, είτε στη ζωή της, δημόσια και ιδιωτική. Το κούρεμα και το χρώμα το έχει αναλάβει άλλος. Είναι κάτι που έχει να το κάνει από πέρσι. Δεν το τολμούσε πολύ. Φοβόταν. Η Ιωάννα δεν θέλει πάρα πολλά επάνω της οπότε φέτος είπε «δεν πάει άλλο, θα το τολμήσω και όπως βγει». Το έκοψε ένα μακρύ καρέ και σιγά σιγά το έφερε να είναι ένα πολύ κοντό καρέ. Σε μία νύχτα. Έφυγε να κάνει τη ρίζα της και την επόμενη μέρα ήρθε με καρέ.

Είναι των αλλαγών;

Γενικότερα δεν είναι των αλλαγών, είναι πολύ σταθερός άνθρωπος αλλά αν νιώθει ασφάλεια με κάτι θα το κάνει. Ήξερε ότι θα μπορέσουμε να βγάλουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Πόσο διαφέρει το να χτενίζεις ένα τηλεοπτικό πρόσωπο από μία απλή γυναίκα;

Είναι πολύ πιο δύσκολο να χτενίσεις μια απλή πελάτισσα από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο τηλεοπτικό πρόσωπο. Ένας άνθρωπος που δουλεύει στην τηλεόραση πάνω κάτω έχει δοκιμάσει πολλά, ξέρει τι θέλει και πώς το θέλει, έχει μια εικόνα που θέλει να υπηρετεί οπότε αυτό κάνεις και τελείωσε.

Θα σου πω ένα παράδειγμα. Πολύ πρόσφατα είχα πάει σε μια κοπέλα, πολύ όμορφη που ήθελε να κάνει τα μαλλιά της Μπριζίτ Μπαρντό.

Όταν κάναμε το χτένισμα και το κούρεμα, κοιτάχτηκε στον καθρέφτη και μου είπε «Α, δεν της μοιάζω!». Μα δεν ήταν αυτό το point!

Έχεις να διαχειριστείς άλλα πράγματα όταν μια κοπέλα θέλει να μοιάσει σε κάποια. Σκέφτονται ότι «πηγαίνει αυτό το χτένισμα στην Ιωάννα και θα πηγαίνει και σε μένα». Αλλά δεν έχετε το ίδιο πρόσωπο, μάτια, χαρακτηριστικά! Εκεί είναι λίγο πιο δύσκολα να τις πείσεις.

«Θα ήθελα πάρα πολύ να δω την Ελένη Μενεγάκη με άλλο look»

Σου έχουν ζητήσει και πιο τρελά πράγματα να κάνεις;

Από τα πιο τρελά πράγματα ήταν σίγουρα αυτό.

Επίσης μία νύφη με κοντό καρέ και ήθελε ένα χτένισμα της Ελένης Μενεγάκη που είχε κάνει πριν χρόνια στο Nitro με πάρα πολλά μαλλιά. Όταν τη ρώτησα αν θέλει τρέσες ή εxtension μου απάντησε «όχι, με τα μαλλιά μου»! Επέμενε ότι γίνεται.

Μάλιστα η νύφη έφυγε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας με τον πρώην σύντροφό της. Όπως είπε έφτασε να παντρευτεί για να ζηλέψει ο πρώην της που ήταν από κάτω και ήθελε να γυρίσει κοντά του. Έπαθα 17 εγκεφαλικά!

Ποιο είναι το πιο παράξενο μέρος που σε κάλεσαν για να χτενίσεις;

Έχω χτενίσει σε τουαλέτα εστιατορίου, έχω χτενίσει την ιδιοκτήτρια ενός κτήματος στην κουζίνα, δίπλα μαγείρευαν και εμείς χτενιζόμασταν. Κόβαν τις σαλάτες και εγώ ήμουν με το πιστολάκι! Δεν ήθελε να πάμε στα δωμάτια γιατί ήταν η νύφη και ο γαμπρός μετά τον γάμο.

Έχεις πει «όχι» στο να αναλάβεις κάποια γνωστή κυρία;

Μπορεί να δουλεύουμε για βιοποριστικούς λόγους, παρόλα αυτά δεν κάνω τίποτα που δεν θα περάσω καλά και θα είμαι με ανθρώπους που δεν εκτιμώ ή δεν θέλω να δουλέψω. Οπότε έχω αρνηθεί ευγενικά λέγοντας ότι κάτι άλλο έχει προκύψει. Στις δουλειές μου θέλω να ξέρω ότι θα περάσω καλά.

Υπάρχουν εύκολα και δύσκολα πρόσωπα στην τηλεόραση;

Σίγουρα! Και υπάρχουν και πολύ δύσκολα και πολύ εύκολα. Μου έχουν τύχει όλες οι περιπτώσεις.

Τι πρέπει να έχει ένας hairstylist για να τον εμπιστευτούν τα πρόσωπα της τηλεόρασης;

Σίγουρα να αγαπάς και να σου αρέσει αυτό που κάνεις και να είσαι καλός στη δουλειά σου.

Είμαι ο πρώτος άνθρωπος που θα δει μία παρουσιάστρια μόλις μπει στο πλατό και θα είμαι ο τελευταίος πριν βγει στον αέρα. Που σημαίνει θα περάσει τα ψυχολογικά της, τη χαρά της, τη λύπη της, την αδιαθεσία της. Μαζί με τον στυλίστα και το μακιγιάζ είμαστε οι άνθρωποι που πρέπει να την κάνουν να νιώσει καλά. Όταν δεν έχεις μια καλή σχέση με τον άνθρωπο που δουλεύεις είναι πολύ τρομερά δύσκολο. Και συνήθως καταλήγει σε κάτι καταστροφικό. Το 50-60% της δουλειάς μας είναι η ψυχολογία του άλλου, να τον κάνεις να νιώσει καλά μέσα στο χτένισμα που θα του κάνεις.

Είναι αλήθεια ότι οι κυρίως οι γυναίκες παρουσιάστριες έχουν τεράστια ανασφάλεια με την εικόνα τους;

Με αυτούς που δουλεύω εγώ δεν μου έχει τύχει να έχουν τρομερές ανασφάλειες. Μπορεί π.χ. λίγο να ανησυχούν γιατί έχουν πρηστεί. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που δεν γινόταν να γίνει κάτι καλύτερο αλλά δεν έχω αντιμετωπίσει ακραίες αλλαγές.

Σε ποιο τηλεοπτικό πρόσωπο θα άλλαζες look;

Όχι ότι δεν της ταιριάζει η εικόνα που έχει, αλλά θα ήθελα πάρα πολύ να δω την Ελένη Μενεγάκη με άλλο look. Επειδή είναι πολλά χρόνια έτσι -που μάλλον κάτι θα ξέρει- θα ήθελα να τι δω με κάτι άλλο που σίγουρα θα της ταιριάζει.

Έχει κόκκινες γραμμές η δουλειά στην τηλεόραση, πράγματα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις στα χτενίσματα;

Δεν θα έκανα ποτέ σε μία παρουσιάστρια ειδήσεων μπούκλες τραγουδίστριας. Έχω το μεγάλο ελεύθερο να κάνω αυτό που θέλω. Πιο παλιά που ήμουν σε κανάλι είχε τύχει να μου πουν ότι δεν θα κάνεις πολύ εντυπωσιακό γιατί η παρουσιάστρια δεν το θέλει. Ή δεν θα κάνεις για τις ειδήσεις κάτι να έχει ενδιαφέρον το μαλλί γιατί το νόημα είναι οι ειδήσεις.

Ποια έχει τα ιδανικά μαλλιά για να δουλέψεις;

Η κυρία Ντενίση που συνεργαζόμαστε στο θέατρο τα τελευταία χρόνια. Έχει τα πιο πολλά, τα πιο πλούσια, τα πιο χοντρά μαλλιά που μπορείς να κάνεις πάνω τους τα πάντα. Έχει τα πιο ωραία μαλλιά που τα χτενίζεις σήμερα και θα μείνουν έτσι για όλη τη διάρκεια της βραδιάς και τις επόμενες ημέρες!

Ποια celebrity θα ήθελες να χτενίσεις;

Μου αρέσει πάρα πολύ η Ζέτα Μακρυπούλια. Είναι μια παρουσιάστρια που θα ήθελα να χτενίσω.

Ποιο είναι το hair icon σου;

Μου αρέσει πάρα πολύ η Βικτόρια Μπέκαμ.

Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή του και το μήνυμα που στέλνει

Την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας έκανες ένα πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό story όπου μίλησες για τη δική σου περιπέτεια να χάσεις πολλά κιλά. Τι σε παρακίνησε να αλλάξεις τη ζωή σου τόσο δραστικά;

Έχω σταθεί πολύ τυχερός, δεν έχω καταλάβει κάποιον ρατσισμό στο θέμα των κιλών στη δουλειά μου. Στη ζωή μου ναι, και στα ερωτικά και στα προσωπικά, πολλές φορές.

Ήταν κάτι που το ήθελα πάρα πολύ γιατί πρώτα από όλα άρεσε σε μένα να έχω μια εικόνα διαφορετική. Είμαι μικρός σε ηλικία οπότε δεν είχα κάποιο πρόβλημα υγείας.

Οπότε δεν μπορώ να σου βάλω την υγεία σαν κίνητρο, δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα.

Υπήρχαν θέματα, από το πιο απλό ότι ήμουν στο κέντρο και ίδρωνα πάρα πολύ μέχρι του ότι έβλεπα ένα ρούχο που ήθελα να φορέσω και δεν μπορούσα.

Ήθελα να αλλάξω την ποιότητα της ζωής μου. Ήθελα να μπορώ να πάω ένα ταξίδι και να μην σκέφτομαι να ζητήσω δεύτερη ζώνη στο αεροπλάνο γιατί δεν μου έκανε η κανονική.

Πώς ακούς όλο αυτό κίνημα του body positivity;

Πρόσφατα είχα συζητήσει κάτι για αυτό. Δέχομαι τον κάθε άνθρωπο που μπορεί να σου πει ότι “εγώ έτσι είμαι και είναι όλα καλά”.

Αλλά ως πρώην παχύσαρκος δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι άνθρωποι με παραπάνω κιλά νιώθουν καλά.

Και δεν εννοώ ότι είναι αντιαισθητικό πρότυπο. Άλλωστε όλοι αρέσουν σε κάποιον.

Εννοώ ότι δεν γίνεται να είσαι καλά όταν προχωράς και πονάνε τα γόνατά σου, όταν χορεύεις και λαχανιάζεις. Δεν μπορώ να το δεχτώ ότι είναι υγεία.

Είμαι μαζί με με όποιον έχει κιλά γιατί δεν είναι εύκολο και μου πήρε πολλά χρόνια για να αδυνατίσω, το καταλαβαίνω απόλυτα.

Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι με αυτό που δείχνεις είσαι ευτυχισμένη. Αν όντως έτσι είναι, μαγκιά σου, είμαι μαζί σου. Δεν μου αρέσει όμως να περνάει σαν πρότυπο.