Νίκος Βουρλιώτης: “Η σχέση μπαμπά και παιδιού είναι τεράστια πηγή έμπνευσης για μένα”
Συνεντεύξεις

Νίκος Βουρλιώτης: “Η σχέση μπαμπά και παιδιού είναι τεράστια πηγή έμπνευσης για μένα”

Νίκος Βουρλιώτης: “Η σχέση μπαμπά και παιδιού είναι τεράστια πηγή έμπνευσης για μένα”

O ΝiVO μιλάει στο Ζnews με αφορμή το νέο τραγούδι των Goin' Through με τίτλο «Μπαμπά»

Με αφορμή την «Ημέρα του Πατέρα» (γνωστή και ως Γιορτή του Πατέρα) στις 21 Ιουνίου, ο Νίκος “ΝiVO” Βουρλιώτης, παρέα με τους νέους συνεργάτες του Destro & Obi Omah, επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα με ένα τραγούδι, αφιερωμένο στους άντρες που τιμούν τον τίτλο του πατέρα.

Άλλωστε κι ο ίδιος είναι ένας ευτυχισμένος μπαμπάς και η ζωή του έχει αλλάξει προς το καλύτερο, πλάι στην κόρη του Δέσποινα.

Οι καλλιτέχνες ιχνηλατούν με λεπτομέρεια, απλότητα και λυρισμό κάθε στοιχείο που ενώνει αλλά και χωρίζει τις δύο πλευρές, έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα την αμεσότητα στον στίχο, στην περιγραφή και στην έκφραση. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι συμμετέχοντες του τραγουδιού είναι και οι ίδιοι μπαμπάδες!

Ο Νίκος Βουρλιώτης, μας είπε ότι το τραγούδι ήταν έτοιμο από καιρό, απλά μόλις έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να κυκλοφορήσει με αφορμή την Γιορτή του Πατέρα, όλοι συμφώνησαν δίχως δεύτερη σκέψη.

“Η σχέση μπαμπά και παιδιού είναι τεράστια πηγή έμπνευσης για μένα. Μέσα από αυτό το κομμάτι καταφέραμε να περιγράψουμε με τον πιο γλαφυρό τρόπο αυτή την σχέση και τις λεπτομέρειές της”.

Στο video clip, ο πρωταγωνιστής NiVO, βυθίζεται μέσα στις σκέψεις του, ξαπλωμένος στον καναπέ ενός σκοτεινού αλλά πολύ ιδιαίτερου δωματίου, γεμάτο από προσωπικά αντικείμενα, memorabilia, φωτογραφίες, βιβλία και άλλα.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Χρήστος Νεμποτάκης (Nebo Vision) ο οποίος καταγράφει με αργό κινηματογραφικό τρόπο όλα αυτά τα συναισθήματα ενώ ο πρωταγωνιστής πλέον περιφέρεται στο χώρο ψάχνοντας στα συρτάρια του δωματίου ξεφυλλίζοντας βιβλία και φωτογραφικά albums, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του.

Κάθε άντρας μπορεί να γίνει πατέρας. Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για να γίνει “μπαμπάς”.

“Η απόλυτη σχέση με την ευθύνη σου, τόσο απέναντι στο παιδί, όσο και απέναντι στην κοινωνία που του παραδίδεις” είναι αυτό το “κάτι παραπάνω” σύμφωνα με τον άνθρωπο που έφερε την hip hop σκηνή στα σαλόνια, όπως έχει πει πρόσφατα και ο ίδιος.

Στο artwork του εξωφύλλου απεικονίζονται οι πατέρες του ΝiVO και του Μιχάλη Παπαθανασίου.

To Art Direction έχει επιμεληθεί η Μαρίλυ Μαμμή η οποία είναι η label manager του FAMILY The Label.

Όσον αφορά τη Γιορτή του Πατέρα, ο Νίκος Βουρλιώτης, μας δήλωσε ότι δεν συμμετείχε και ιδιαίτερα από παιδί σε αυτήν. “Από ένα σημείο και μετά, χρησιμοποιήθηκε για εμπορικούς λόγους κι έχασε το νόημα της”.

Σε καμία περίπτωση δεν την ακυρώνει και συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι μία καλή αφορμή για να λάβει ο κάθε γονιός το συναίσθημα και την πράξη, από τον τρόπο που το κάθε παιδί θα διαλέξει να εκφραστεί.

“Αυτή η γιορτή είναι μία ουσιαστική αφορμή να κοιτάξεις καλύτερα τη σχέση πατέρα και παιδιού, δίνοντας μεγαλύτερη υπεραξία στις πράξεις”.

Το τραγούδι θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες, ενώ το official video clip στο YouTube θα κυκλοφορήσει την Κυριακή. Mία ιστορία που συγκινεί και αγγίζει, αφιερωμένη σε όλους τους άνδρες που τιμούν τον τίτλο του “μπαμπά”.