Billie Eilish: Η οργισμένη ανάρτηση για τον φόνο του Αφροαμερικανού George Floyd
Κόσμος

Billie Eilish: Η οργισμένη ανάρτηση για τον φόνο του Αφροαμερικανού George Floyd

Billie Eilish: Η οργισμένη ανάρτηση για τον φόνο του Αφροαμερικανού George Floyd

Ανατριχιάζουν τα όσα γράφει

“Δριμύ κατηγορώ” απεύθυνε η δημοφιλής τραγουδίστρια της ποπ, Billie Eilish, με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σε ένα μακροσκελές κείμενο η Eilish ξεσπά για τον φυλετικό ρατσισμό και κάνει λόγο για την εύνοια που απολαμβάνουν οι λευκοί έναντι των μαύρων πολιτών.

”Προσπαθώ εδώ και μία εβδομάδα να βρω έναν τρόπο να μιλήσω διακριτικά για αυτό το θέμα. Έχω μια τεράστια πλατφόρμα και προσπαθώ σκληρά να σέβομαι και να σκέφτομαι πριν μιλήσω και πώς θα μιλήσω. Αλλά γα@@ θα αρχίσω να μιλώ”.

“Αν ακούσω έστω και ακόμα έναν λευκό να λέει “όλες οι ζωές έχουν αξία”  θα τρελαθώ. Σκάστε επιτέλους. Κανείς δεν λέει πως οι ζωές σας δεν έχουν αξία. Κανείς δεν λέει πως οι ζωές σας δεν έχουν αξία. Κυριολεκτικά, κανένας δεν λέει τίποτα για εσάς. Όλοι εσείς θέλετε απλά να βρείτε έναν τρόπο να μιλάτε για τον εαυτό σας. Αυτό δεν σας αφορά. Σταματήστε να τα γυρίζετε όλα πάνω σας. Δεν έχετε ανάγκη εσείς. Δεν είστε σε κίνδυνο”.

“Είσαι ευνοημένος είτε σ’ αρέσει είτε όχι. Η κοινωνία σε ευνοεί επειδή είσαι λευκός. Μπορεί να είσαι φτωχός, μπορεί να περνάς δύσκολα, και το χρώμα του δέρματος σε ευνοεί περισσότερο απ’ όσο θα αντιληφθείς και κανένας δεν λέει πως αυτό σε κάνει καλύτερο. Απλά σου επιτρέπει να ζεις χωρίς να φοβάσαι για το πώς θα επιβιώσεις”.

“Αν όλες οι ζωές έχουν αξία, γιατί σκοτώνονται οι μαύροι απλά και μόνο επειδή είναι μαύροι; Γιατί καταδιώκονται οι μετανάστες; Γιατί όλοι οι λευκοί έχουν ευκαιρίες που άνθρωποι άλλων φυλών δεν έχουν;”

” Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία. Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία. Πες το ξανά!”, έγραψε μεταξύ άλλων.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή της:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#justiceforgeorgefloyd #blacklivesmatter

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BILLIE EILISH (@billieeilish) στις