Bridgerton: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την πιο hot σειρά του Netflix
Κόσμος

Bridgerton: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την πιο hot σειρά του Netflix

Bridgerton: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την πιο hot σειρά του Netflix

Έχει χτυπήσει κορυφή αφήνοντας πίσω μέχρι και το The Crown!

Η νέα original σειρά του Netflix με τίτλο Bridgerton κέρδισε από την πρώτη στιγμή το κοινό της πλατφόρμας και η επιτυχία του άφησε πίσω μέχρι και το πολυσυζητημένο The Crown.

Πρόκειται για μία σειρά εποχής βασισμένη στα μυθιστορήματα της Αμερικανίδας Julia Quinn με πρωταγωνίστρια την Daphne Bridgerton που παρουσιάζεται στη βασιλική αυλή το 1813.

Η νεαρή αριστοκράτισσα εντυπωσιάζει τη βασίλισσα ενώ αρχίζει να δέχεται «βροχή» από προτάσεις γάμου με τον αδερφό της, όμως, να απορρίπτει όλους τους μνηστήρες.

Σαν να μην έφταναν αυτά μία «κίτρινη» φυλλάδα της εποχής βάζει στο στόχαστρο τη ντεμπιτάντ και καταγράφει κάθε ρομαντική της αποτυχία κάνοντάς την πρώτο θέμα στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας και όχι με θετικό πρόσημο.

Παράλληλα, ο Δούκας του Hastings, δέχεται πιέσεις για να παντρευτεί χωρίς τη θέλησή του κι έτσι όταν οι δρόμοι του συναντηθούν με της Daphne ο καθένας βρίσκει στο πρόσωπο του άλλου τη λύση που τόσο καιρό έψαχνε. Προσποιούνται ότι ερωτεύονται και έτσι ο Δούκας καταφέρνει να γλιτώσει από τα ανεπιθύμητα προξενιά όσο η Daphne βλέπει τις μετοχές της να «χτυπούν κόκκινο» στην «αγορά» γάμου.

Το σενάριο υπογράφει η Shonda Rhimes – δημιουργός του Grey’s Anatomy – και είναι η πρώτη της σειρά στην πλατφόρμα του Netflix. Στις πέντε πρώτες μέρες μετά την πρεμιέρα της σκαρφάλωσε πρώτη σε 76 χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα.

Δεδομένου του «πανικού» που έχει προκαλέσει και μιας και αυτή τη στιγμή είναι το hot thing ανάμεσα στους λάτρεις των σειρών εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 10 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζετε για την ολοκαίνουρια επιτυχία του Netflix.

1.
Η πρώτη σκηνή ανάμεσα στους πρωταγωνιστές Phoebe Dynevor (Daphne Bridgerton) και  Regé-Jean Page (Simon Basset) – ήταν η σκηνή του σεξ στη βιβλιοθήκη.

2. Η Nicola Coughlan ηθοποιός που ενσαρκώνει τον ρόλο της Penelope Featherington είναι πολύ μικροσκοπική στην πραγματικότητα κι έτσι από την αρχή της φορούσαν ψηλά τακούνια για να μπορεί να ταιριάξει με τους υπόλοιπους συντελεστές. Στη συνέχεια, βέβαια, αποχαιρέτησε τα τακούνια μιας και εξαιτίας τους έπεσε όχι μία αλλά τρεις φορές στα σετ.

3. Αφηγήτρια της σειράς είναι η πασίγνωστη Βρετανίδα ηθοποιός Julie Andrews, με την οποία κανείς από το καστ δεν έχει μέχρι στιγμής γνωριστεί από κοντά λόγω της πανδημίας.

4. Το καστ και τα συνεργεία είχαν πολύ περιορισμένο χρόνο να γυρίσουν τη σκηνή στο Lancaster House που ο Simon εξηγεί στη Βασίλισσα Charlotte ότι αγαπά την Daphne, διότι η… Βασίλισσα Ελισσάβετ – ναι, η αληθινή Βασίλισσα – χρειαζόταν τον χώρο.

5. Αποκλειστικά για τη σειρά φτιάχτηκαν κοντά στα 7.500 ενδύματα και αξεσουάρ.

6.
Χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να βάλουν την περούκα της Penelope στην Nicola Coughlan πριν γυρίσει μία συγκεκριμένη σκηνή στη σειρά.


7.
Οι περισσότερες από τις σκηνές στις άμαξες γυρίστηκαν σε στούντιο, οπότε τα άλογα που τις τραβούν δεν είναι πραγματικά – τα μέλη του πληρώματος μετακινούσαν το καροτσάκι για να δώσουν την ψευδαίσθηση ότι κινούνταν.

8.
Ο Regé-Jean Page άκουγε πολύ μουσική ενώ έπαιζε τον Simon, συγκεκριμένα Deftones, Vivaldi και Nina Simone.


9.
Για τη σκηνή που ο Simon και η Daphne φιλιούνται στον λαβύρινθο του κήπου γυρίστηκαν στο Hartfield House – το συνεργείο έψαχνε καιρό το ιδανικό μέρος για αυτή τη στιγμή.

10.
Όταν Nicola Coughlan ανακάλυψε, ενώ έκανε scroll down στο Instagram, ότι η Julie Andrews θα ήταν η φωνή της Laty Whistledown, ξέσπασε σε κλάματα.