Friends: Πόσα χρήματα δίνει το Netflix για τα δικαιώματα της σειράς;
Κόσμος

Friends: Πόσα χρήματα δίνει το Netflix για τα δικαιώματα της σειράς;

Friends: Πόσα χρήματα δίνει το Netflix για τα δικαιώματα της σειράς;

Η παρέα των Ross, Monica, Chandler, Phoebe, Joey και Rachel θα συνεχίσει να προβάλλονται μέσω της streaming πλατφόρμας του Netflix και το 2019, παρά την αρχική ενημέρωση για το αντίθετο. Η αλήθεια είναι πως τα δικαιώματα για τη σειρά “Friends” θα κοστίσουν λίγο παραπάνω στο Netflix, το οποίο ανακοίνωσε με χαρά μέσω Twitter τη συνέχιση της διάθεσης της σειράς από την πλατφόρμα του.

Σε κείμενό της, η εφημερίδα New York Times, αναφέρει πως η διάθεση μέσω streaming των 10 σεζόν της σειράς Friends, κόστισε στο Netflix 100 εκατομμύρια δολάρια μόνο για το 2019. Ναι, καλά διαβάσατε. 100 εκατομμύρια για ένα χρόνο. Ωστόσο, το ερώτημα που μένει είναι τι θα γίνει μετά. Θα συνεχίσει να προβάλλεται από την πλατφόρμα του Netflix ή όχι; Πηγές της Warner Media, που έχει τα δικαιώματα των Friends, αναφέρουν πως από την επόμενη χρονιά, τα δικαιώματα θα έχει θυγατρική της AT&T, από όπου και θα προβάλλονται.

Ποια είναι η αμοιβή των ηθοποιών

Η τόσο αγαπημένη σειρά σε όλο τον κόσμο, προβάλλεται μέσω streaming στο Netflix από το 2015. Τότε, το κόστος προβολής ήταν στα 30 εκατομμύρια ανά έτος. Βέβαια, τα υψηλά κασέ δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στον κόσμο των Friends. Οι πρωταγωνιστές, Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc και David Scwimmer, αποφάσισαν πριν την τρίτη σεζόν να επαναδιαπραγματευτούν τους μισθούς τους. Από 25.000$ το επεισόδιο που έπαιρναν στις 2 πρώτες σεζόν, χρόνο με το χρόνο, έφτασαν στις δύο τελευταίες να αμείβονται με 1 εκατομμύριο δολάρια το επεισόδιο. Πηγές λένε πως οι πρωταγωνιστές πληρώνονται εξίσου καλά και τώρα, μόνο από τα δικαιώματα της σειράς.