George Clooney: “Γροθιά στο στομάχι” η επιστολή του για τη δολοφονία Floyd
Κόσμος

George Clooney: “Γροθιά στο στομάχι” η επιστολή του για τη δολοφονία Floyd

George Clooney: “Γροθιά στο στομάχι” η επιστολή του για τη δολοφονία Floyd

"Ο ρατσισμός είναι η δική μας πανδημία"

Τη σκέψη του επάνω στον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις ομολόγησε σε μία επιστολή- κόλαφο ο πασίγνωστος ηθοποιός George Cloony.

Τα όσα γράφει και αναμεταδίδει η ιστοσελίδα The Daily Beast αποτελούν “γροθιά στο στομάχι” για την Αμερική και το επίπλαστο – όπως δείχνουν τα πράγματα – ιδεώδες της περί δημοκρατίας και ισότητας, αφού όπως επισημαίνει ο ηθοποιός λίγα έχουν αλλάξει στη χώρα του από την εποχή της δουλείας.

“Ελάχιστες αμφιβολίες υπάρχουν ότι ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε. Αυτή είναι η δική μας πανδημία. Μας μολύνει όλους και εδώ και 400 χρόνια δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να βρούμε εμβόλιο”.

“Η οργή και η απογοήτευση που βλέπουμε ξανά στους δρόμους μας υπενθυμίζει απλώς πόσο λίγο έχουμε μεγαλώσει ως χώρα από την αρχική μας αμαρτία της δουλείας. Χρειαζόμαστε συστημικές αλλαγές στην επιβολή του νόμου και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης μας. Χρειαζόμαστε άτομα που θα χαράσσουν πολιτική και πολιτικούς οι οποίοι θα σέβονται τη θεμελιώδη αξία της ισονομίας όλων των πολιτών”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας, προέτρεψε τον αμερικανικό λαό να μην απέχει από τις επερχόμενες εκλογές, έτσι ώστε να ψηφίσει ηγέτες που δεν υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις τακτικές του Ντόναλντ Τραμπ.