Η βασίλισσα Ελισάβετ φοβήθηκε πως ο πρίγκιπας Andrew θα κατέστρεφε τη βασιλική οικογένεια
Κόσμος

Η βασίλισσα Ελισάβετ φοβήθηκε πως ο πρίγκιπας Andrew θα κατέστρεφε τη βασιλική οικογένεια

Η βασίλισσα Ελισάβετ φοβήθηκε πως ο πρίγκιπας Andrew θα κατέστρεφε τη βασιλική οικογένεια

Ο αγαπημένος της βασίλισσας είναι το μόνο μέλος της οικογένειας χωρίς τίτλους

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης (13/1), το παλάτι του Buckingham εξέδωσε ανακοίνωση στο επίσημο account της οικογένειας στο Instagram, στο οποίο ανακοίνωνε την απόφαση της Ελισάβετ για τον πρίγκιπα Andrew.

Μια απόφαση που σύμφωνα με τα σχόλια των followers η βασίλισσα άργησε πολύ να πάρει.

«Με την έγκριση και συμφωνία της βασίλισσας, οι στρατιωτικές υποχρεώσεις και οι οργανισμοί που πατρονάρει ο δούκας της Υόρκης, επέστρεψαν στη βασίλισσα.

Ο δούκας της Υόρκης θα συνεχίσει να μην αναλαμβάνει κανένα δημόσιο καθήκον και αντιμετωπίζει αυτή την υπόθεση ως ιδιώτης», ανέφερε η ανακοίνωση.

Τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν πως η βασίλισσα προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, επειδή φοβήθηκε πως αν δεν το έκανε, θα κατέστρεφε τη βασιλική οικογένεια.

Η είδηση-βόμβα για τον δούκα της Υόρκης ανακοινώθηκε από τα Ανάκτορα του Buckingham το απόγευμα της Πέμπτης – λίγες μέρες αφότου ένας αμερικανός δικαστής έκρινε ότι οι αξιώσεις κατάχρησης εναντίον του έπρεπε να οδηγηθούν σε δίκη.

Η βασίλισσα ένιωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να λάβει την «αδίστακτη και γρήγορη» απόφαση για το καλό της βασιλικής οικογένειας ως θεσμού, ανέφερε η Daily Mail.

Η Αυτού Μεγαλειότητα λέγεται ότι έχει «συζητήσει ευρέως» με την οικογένειά της τι να κάνει με τον Andrew, με τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα William να λέγεται ότι «συμβάλλουν» στην επιρροή στην τελική απόφαση στην οποία έφτασε την Τετάρτη.

Ο πρίγκιπας Andrew κλήθηκε για μια συνάντηση 90 λεπτών με τη βασίλισσα στο Κάστρο του Windsor χθες, οδηγούμενος εκεί από τον προσωπικό του δικηγόρο Gary Bloxsome, ο οποίος φέρεται να μην μπόρεσε να εισέλθει στο κτίριο και αναγκάστηκε να περιμένει στο αυτοκίνητο.

Ο Andrew καλείται να πληρώσει ακόμη και την ασφάλειά του

Ο δούκας της Υόρκης αντιμετωπίζει εκκλήσεις να πληρώσει για τη δική του ασφάλεια και να χάσει το δουκάτο του καθώς οι συνέπειες από την υπόθεση του σκανδάλου συνεχίζονται.

Η κριτική στον Ανδρέα εντείνεται αφότου η βασίλισσα του αφαίρεσε τις υπόλοιπες πατρονίες και τους τιμητικούς στρατιωτικούς του ρόλους, καθώς η μοναρχία απομακρύνθηκε από τον δούκα εν όψει των δυνητικά επιζήμιων εξελίξεων στην αγωγή του.

Ο Graham Smith, διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης Republic, κάλεσε τον δεύτερο γιο της βασίλισσας να πληρώσει το λογαριασμό για την αστυνομική προστασία του, καθώς δεν υπήρχε καμία προοπτική να επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα.

Κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης, ο υπουργός Ασφαλείας Damian Hinds αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν ο δούκας θα εξακολουθεί να λαμβάνει ασφάλεια με χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους.