Δούκισσα Meghan: Η πρωταγωνίστρια του ταξιδιού στην Αυστραλία
Κόσμος

Δούκισσα Meghan: Η πρωταγωνίστρια του ταξιδιού στην Αυστραλία

Δούκισσα Meghan: Η πρωταγωνίστρια του ταξιδιού στην Αυστραλία

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex, κατά κόσμον Meghan Markle και πρίγκιπας Harry, περιοδεύουν εδώ και λίγο καιρό στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Οι χώρες αυτές, ως μέλη της βρετανικής Κοινοπολιτείας, δέχονται συχνά επισκέψεις από τη βασιλική οικογένεια. Αυτή τη φορά όμως τα flash άστραψαν λίγο παραπάνω, καθώς οι νεόνυμφοι και μέλλοντες γονείς, Meghan και Harry επέλεξαν τη μακρινή αυτή ήπειρο για να ανακοινώσουν την εγκυμοσύνη της Markle.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan επισκέπτονται το λιμάνι Viaduct στο Auckland, με την κοιλιά της να διαγράφεται πλέον - Photo: ZUMA Wire

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan επισκέπτονται το λιμάνι Viaduct στο Auckland, με την κοιλιά της να διαγράφεται πλέον – Photo: ZUMA Wire

Μάλιστα, η 37χρονη Δούκισσα επιλέγει όλο και πιο στενά φορέματα για να αφήσει να διαφανεί η εγκυμοσύνη της, καθώς διανύει τον 4ο μήνα πλέον. Στις περισσότερες φωτογραφίες μάλιστα εμφανίζεται να την ακουμπά τρυφερά, κάνοντας τα flash να αστράφτουν.

Οι στιγμές από το ταξίδι τους

Το ταξίδι του ζεύγους ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε την 31η Οκτωβρίου. Όλες αυτές τις μέρες, ο Harry και η Meghan έγιναν αντικείμενο σχολιασμού για τις εμφανίσεις τους (κυρίως η Δούκισσα). Καταγράψαμε, λοιπόν, μερικές από τις κορυφαίες στιγμές της επίσημης επίσκεψής τους όπως τις έδωσε το ίδιο το παλάτι του Kensinghton. Και τι δεν έκαναν σε αυτό το ταξίδι ο Harry και η Meghan. Φόρεσαν λουλουδιασμένα στεφάνια, φύτεψαν δέντρα, είδαν κοάλα, μίλησαν με πάρα πολλούς ανώνυμους κι επώνυμους, συμμετείχαν σε παραδοσιακές τελετές κ.ά.

Μία από τις στιγμές που συζητήθηκε πολύ ήταν ο παραδοσιακός χαιρετισμός με τις μύτες με μία γηγενή φυλή της Αυστραλίας.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle άφησαν γενικά καλές εντυπώσεις, καθώς ήταν προσιτοί, απλοί και φυσικά νέοι αλλά και νεόνυμφοι, κάτι που αύξησε το ενδιαφέρον του κοινού που ήθελε να τους χαιρετίσει από κοντά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, το ζεύγος συμμετείχε σε ποικίλες εκδηλώσεις μεταξύ αυτών και δενδροφύτευση.

Μιλώντας με όρους πολιτικής, τόσο ο Harry όσο και η Meghan έδωσαν διάφορες ομιλίες με στόχο να εμπνεύσουν τους υπηκόους. Μία από αυτές ήταν και ο εορτασμός των 125 χρόνων από την καθιέρωση του δικαιώματος ψήφου για τις γυναίκες της Νέας Ζηλανδίας. Η Meghan εξήρε τη χώρα για αυτό.

Οι τρυφερές στιγμές του ζεύγους

Αυτό που σχολιάστηκε αρκούντως ήταν φυσικά οι επιδείξεις τρυφερότητας των δύο νεαρών συζύγων, ειδικά μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της Meghan. Αν και το βασιλικό πρωτόκολλο είναι ιδιαίτερα αυστηρό σε τέτοια ζητήματα, η Meghan αποφάσισε να δώσει το δικό της στίγμα. Πώς; Δείτε:

Κράτησε τρυφερά την ομπρέλα πάνω από το σύζυγό της για να μη βραχεί ενώ έβγαζε λόγο.

Περπάτησαν μαζί και υπό βροχή στην εντυπωσιακή παραλία του Εθνικού Πάρκου Abel Tasman.

Έπαιξαν μαζί αστεία παιχνίδια, όπως το «πέταγμα γαλότσας».

Η γκαρνταρόμπα της Δούκισσας

Όπως είναι αναμενόμενο, δεν έμεινε ασχολίαστη η πανάκριβη γκαρνταρόμπα της Meghan. Οι επιλογές της ήταν κάτι παραπάνω από κομψές επιλέγοντας και διάσημους οίκους αλλά και γυναίκες σχεδιάστριες όπως η Gabriela Hearst. Τα κομμάτια που επέλεξε ήταν ως επί το πλείστον σε γήινους τόνους και φρόντιζε-διακριτικά πάντα- να τονίζει την εγκυμοσύνη της. Δεν έλειψαν βέβαια και οι “κακές γλώσσες” που σχολίασαν ότι η Δούκισσα έφτασε να αλλάξει 12 φορέματα σε μια μέρα!

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η εμφάνισή της με μια κατάλευκη τουαλέτα Theia, όχι τόσο για το ρούχο όσο για το ότι φορούσε τα κοσμήματα της Diana και συγκεκριμένα ένα δαχτυλίδι από aquamarine, δώρο του συζύγου της για το γάμο τους.

Μια συλλογή από τις εμφανίσεις της Meghan στην Αυστραλία - Photos: Kensington Palace Twitter

Μια συλλογή από τις εμφανίσεις της Meghan στην Αυστραλία – Photos: Kensington Palace Twitter

H Meghan Markle φορώντας μια πανάκριβη Oscar de la Renta τουαλέτα στο δείπνο για τα Australian Geographic Society Awards στο Sydney - Photo: ZUMA Press

H Meghan  φορώντας μια πανάκριβη Oscar de la Renta τουαλέτα στο δείπνο για τα Australian Geographic Society Awards στο Sydney – Photo: ZUMA Press