Ο κορονοϊός “χτύπησε” τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας: Θετικός ο Πρίγκιπας Κάρολος!
Κόσμος

Ο κορονοϊός “χτύπησε” τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας: Θετικός ο Πρίγκιπας Κάρολος!

Ο κορονοϊός “χτύπησε” τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας: Θετικός ο Πρίγκιπας Κάρολος!

Σε απομόνωση στο κάστρο Balmoral

Tα νέα τρέχουν από την Αγγλία και αφορούν για άλλη μια φορά τη βασιλική οικογένεια.

Έτσι έγινε πριν από λίγο γνωστό ότι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου είναι θετικός στον κορονοϊό.

Ο 71χρονος Κάρολος βρίσκεται σε απομόνωση στο βασιλικό κάστρο του Balmoral στη Σκωτία ενώ αρνητική στον ιό που μέχρι στιγμής έχει πάρει τη ζωή 422 ατόμων στη Μ. Βρετανία βρέθηκε η σύζυγός του, Καμίλα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του βασιλικού ζεύγους “ο Πρίγκιπας της Ουαλίας έκανε το τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Έχει ήπια συμπτώματα αλλά παραμένει σε καλή υγεία ενώ εργάζεται από το σπίτι όπως πάντα τις τελευταίες ημέρες.

Η Δούκισσα της Κορνουάλης επίσης έκανε το τεστ αλλά δεν έχει τον ιό. Ευθυγραμμιζόμενοι με την κυβέρνηση και τις ιατρικές συμβουλές, ο Πρίγκιπας και η Δούκισσα έχουν απομονωθεί στο σπίτι τους στη Σκωτία”.

“Δεν είναι δυνατό να επαληθευτεί από ποιον κόλλησε τον ιό ο Πρίγκιπας λόγω του μεγάλου αριθμού υποχρεώσεων που είχε αναλάβει, στα πλαίσιο του δημόσιου ρόλου του, τις τελευταίες εβδομάδες” συμπλήρωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο Κάρολος αρρώστησε σχεδόν 15 ημέρες αφότου είχε συναντηθεί με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο σε event στο Λονδίνο. Ο μονάρχης του Μονακό είχε ανακοινώσει ότι είναι θετικός στον ιό στις 19 Μαρτίου και ότι έχει απομονωθεί στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του.

Δεν είναι τυχαίο επίσης λίγες μέρες πριν μέλος του προσωπικού του Buckingham βρέθηκε θετικό στον ιό με αποτέλεσμα όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να τεθούν ουσιαστικά σε καραντίνα, με τη Βασίλισσα και τον Πρίγκιπα Φίλιππο να αναχωρούν για το κάστρο Windsor, τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Kate για το Norfolk και τον Κάρολο να αναχωρεί τελευταίος με την Καμίλα για το Balmoral.