Σκληραίνει τη στάση του ο Πρίγκιπας Harry – Απέρριψε πρόταση του Καρόλου να δει την εγγονή του Lilibet-Diana
Κόσμος

Σκληραίνει τη στάση του ο Πρίγκιπας Harry – Απέρριψε πρόταση του Καρόλου να δει την εγγονή του Lilibet-Diana

Σκληραίνει τη στάση του ο Πρίγκιπας Harry – Απέρριψε πρόταση του Καρόλου να δει την εγγονή του Lilibet-Diana

Το ποτήρι ξεχείλισε για τον Harry- Έτοιμος να πάει στα δικαστήρια

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση πως ο Πρίγκιπας Harry ξέσπασε σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας της οικογένειάς του επί αγγλικού εδάφους.

Ο 37χρονος ξεκαθάρισε τον λόγο που δεν επιστρέφει στο Λονδίνο και που δεν έχει επιστρέψει γενικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο  Harry ζήτησε δικαστική αναθεώρηση κατά της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών που τον εμποδίζει να χρηματοδοτεί προσωπικά την αστυνομική προστασία για τον εαυτό του και την οικογένειά του όσο βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε απάντηση σε μια διαρροή σε βρετανικό ταμπλόιντ, ένας νομικός εκπρόσωπος του δούκα του Sussex, είπε ότι ήταν «αναγκαίο να δημοσιοποιηθεί μια δήλωση που να ξεκαθαρίζει τα γεγονότα» σχετικά με τις εκκλήσεις του Harry για ασφάλεια μετά την αξίωσή του για δικαστική αναθεώρηση που κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο.

Η ανακοίνωση του Πρίγκιπα Harry

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex χρηματοδοτούν προσωπικά μια ομάδα ιδιωτικής ασφάλειας για την οικογένειά τους, ωστόσο αυτή η ασφάλεια δεν μπορεί να επαναλάβει την απαραίτητη αστυνομική προστασία που απαιτείται όσο βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ελλείψει τέτοιας προστασίας, ο Πρίγκιπας Harry και η οικογένειά του δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από τότε που αποχώρησαν από τους ρόλους τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020, ο Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle, έχασαν την αστυνομική προστασία που χρηματοδοτούνταν από τους φορολογούμενους.

Ο Δούκας προσφέρθηκε για πρώτη φορά να πληρώσει προσωπικά για την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου για τον ίδιο και την οικογένειά του τον Ιανουάριο του ίδιου έτους.

Αν και αυτή η προσφορά απορρίφθηκε, ο εκπρόσωπος του δούκα είπε ότι παραμένει πρόθυμος να καλύψει το κόστος της ασφάλειας, «για να μην επιβληθεί στον Βρετανό φορολογούμενο».

«Ο Πρίγκιπας Harry κληρονόμησε έναν κίνδυνο για την ασφάλεια τού για μια ζωή, από τη γέννησή του.

Παραμένει έκτος στη σειρά για τον θρόνο, υπηρέτησε δύο περιοδείες στο Αφγανιστάν και τα τελευταία χρόνια η οικογένειά του έχει υποβληθεί σε καλά τεκμηριωμένες νεοναζιστικές και εξτρεμιστικές απειλές.

Ο ρόλος του στο Ίδρυμα μπορεί να άλλαξε αλλά το προφίλ του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν έχει αλλάξει, ούτε και οι απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του.

Ο στόχος του Πρίγκιπα Harry ήταν πάντα απλός, να μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια του ίδιου και της οικογένειάς του όσο θα βρίσκεται στη Βρετανία, ώστε τα παιδιά του να γνωρίσουν την πατρίδα του.

Η Βρετανία θα είναι πάντα το σπίτι του Harry και η χώρα που θέλει να είναι η γυναίκα και τα παιδιά του ασφαλείς.

Με την έλλειψη προστασίας από την αστυνομία, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με προσωπικό ρίσκο.

Ο Harry πιστεύει πως με αυτή την αίτηση, περίπου δύο χρόνια χωρίς την ύπαρξη προστασίας στη Βρετανία για τον ίδιο, θα ξεκαθαρίσει την υπόθεση», έγραφε η ανακοίνωση στο τέλος.

Η απόρριψη της πρότασης του Καρόλου

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ο Πρίγκιπας Κάρολος φαίνεται να έκανε μια πρόταση στον γιο του.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας δεν έχει δει ακόμα από κοντά την εγγονή του Lilibet-Diana, η οποία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2021.

Φαίνεται λοιπόν πως ο Κάρολος έκανε πρόσκληση στον γιο του να έρθει οικογενειακά στο Λονδίνο και να περάσουν τις γιορτές μαζί μετά από δύο ολόκληρα χρόνια.

Ο Harry ωστόσο αρνήθηκε εφόσον δεν θα υπήρχε η συνδρομή της Met Police στην ασφάλεια του ίδιου και της οικογένειάς του.

Η αντίδραση του Καρόλου στην απάντηση του Harry

«Ο Κάρολος δυσαρεστήθηκε που δεν είχε την ευκαιρία να δει τα εγγόνια του από κοντά, του έχουν λείψει πολύ. Είναι υπέροχος παππούς, λατρεύει τον ρόλο αυτό και νιώθει πως κάτι λείπει από τη ζωή του, τώρα που δεν μπορεί να έχει επαφή με τα παιδιά του Harry.

Ελπίζει όλο αυτό να αλλάξει, γι’ αυτό και έκανε πρόταση στον Harry, στη Meghan και τα παιδιά να έρθουν να μείνουν μαζί του στο Παλάτι, όποτε κι αν επιλέξουν να επιστρέψουν», ανέφερε μια πηγή από το άμεσο περιβάλλον του Κάρολου.