Πρίγκιπας Ανδρέας: “Απογοήτευσα τη Βασίλισσα”
Κόσμος

Πρίγκιπας Ανδρέας: “Απογοήτευσα τη Βασίλισσα”

Πρίγκιπας Ανδρέας: “Απογοήτευσα τη Βασίλισσα”

Για πρώτη φορά μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο Epstein, ο Πρίγκιπας Ανδρέας μίλησε στο BBC, σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του που θα μεταδοθεί απόψε στην εκπομπή Newsnight.

Μάλιστα, όπως έγραψαν οι βρετανικές εφημερίδες, η Βασίλισσα συναίνεσε για αυτήν την συνέντευξη που δόθηκε μέσα στο παλάτι.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, δεν θυμάται να έχει συναντηθεί με την γυναίκα που καταγγέλλει ότι εξαναγκάσθηκε να έχει σεξουαλικές σχέσεις μαζί του όταν ήταν ανήλικη.

«Δεν θυμάμαι καθόλου να έχω ποτέ συναντήσει αυτήν την γυναίκα», δηλώνει ο δεύτερος γιος της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ Β’ για την υπόθεση της Virginia Roberts, μίας από τις μηνύτριες στην υπόθεση Epstein.

Να θυμίσουμε ότι η Roberts έχει δηλώσει ότι εξαναγκάσθηκε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον Πρίγκιπα στο Λονδίνο το 2001, όταν ήταν 17 ετών, και στην συνέχεια άλλες δύο φορές, στην Νέα Υόρκη και στο ιδιωτικό νησί του Epstein στην Καραϊβική.

Μία φωτογραφία που δείχνει τον Πρίγκιπα να αγκαλιάζει από την μέση την νεαρή γυναίκα δημοσιεύθηκε τότε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Ο Πρίγκιπας γνωρίζει ακριβώς τι έχει κάνει και ελπίζω ότι θα είναι ειλικρινής», δήλωσε ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου στην Νέα Υόρκη στο τέλος του Αυγούστου η Roberts, όταν μαζί με 15 ακόμη γυναίκες είχε καταθέσει ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, λίγο πριν οι κατηγορίες κατά του Epstein εκπέσουν μετά την αυτοκτονία του.

Ο Πρίγκιπας από την πλευρά του δήλωνε την ίδια περίοδο ότι ποτέ δεν είχε «δει» , ούτε «υποψιασθεί» πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης εκ μέρους του Epstein.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ επίσης είχε διαψεύσει επανειλημμένως οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους του.

“Δεν ήταν πρέπον…”

Στην συνέντευξή του στο BBC  ο Πρίγκιπας Ανδρέας δηλώνει ότι κατηγορεί «κάθε μέρα» τον εαυτό του που συνέχισε να κάνει παρέα με τον Epstein μετά την αποφυλάκισή του το 2010, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης μετά την καταδίκη του το 2008 για εκπόρνευση νεαρών γυναικών στην Φλόριντα.

“Το ότι συνέχισα να έχω σχέσεις με τον Jeffrey Epstein δεν ήταν πρέπον για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας», λέει, εκφράζοντας τη λύπη του που έφερε τα μέλη της οικογένειάς του σε δύσκολη θέση.

“Απογοήτευσα τη Βασίλισσα, τόσο απλά”, ακούγεται να ομολογεί.

Στο πλευρό του η Sarah Ferguson

Με ένα εκτενές της ποστ στο Instagram και ανεβάζοντας φωτογραφίες του Ανδρέα, η πρώην σύζυγος του Πρίγκιπα, Sarah Ferguson στέκεται στο πλευρό του.

“Είναι τόσο σπάνιο να συναντά κανείς ανθρώπους που μπορούν να μιλούν από καρδιάς με ειλικρίνεια και καθαρή αλήθεια, παραμένοντας στέρεοι στα πιστεύω τους. Ο Ανδρέας είναι πραγματικός κύριος και στωικά σταθερός όχι μόνο στο καθήκον αλλά και στην ευγένεια και την καλοσύνη να βλέπει μόνο το καλό στους ανθρώπους. Είμαι βαθύτατα υποστηρικτική και περήφανη από αυτόν τον γίγαντα αρχών που τολμά να πάει κόντρα στον άνεμο. Πρέπει να σταθεί όρθιος τώρα και είμαι μαζί του σε κάθε βήμα αυτού του δρόμου και είναι τιμή μου. Πάντα συμπορευόμασταν με δύναμη, αυτός για μένα και εγώ για αυτόν. Είμαστε τα καλύτερα παραδείγματα της από κοινού ανατροφής των δύο κοριτσιών μας”, γράφει μεταξύ άλλων.

https://www.instagram.com/p/B45hF8DlXMg/?utm_source=ig_web_copy_link