Πρίγκιπας Κάρολος: Τα λόγια για τον θάνατο του πατέρα του και Δούκα του Εδιμβούργου
Κόσμος

Πρίγκιπας Κάρολος: Τα λόγια για τον θάνατο του πατέρα του και Δούκα του Εδιμβούργου

Πρίγκιπας Κάρολος: Τα λόγια για τον θάνατο του πατέρα του και Δούκα του Εδιμβούργου

Εμφανώς συγκινημένος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα

Ο θάνατος του Πρίγκιπα Φιλίππου βύθισε στη θλίψη τη Βρετανία και τη βασιλική οικογένεια.

Το Παλάτι έχει ήδη ξεκινήσει όλες τις ετοιμασίες για την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου που θα τελεστεί το Σάββατο 17 Απριλίου τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα αλλά και την επιθυμία του για μία λιτή τελετή.

Ο γιος του, Πρίγκιπας Κάρολος, αποχαιρέτησε τον πατέρα του εμφανώς συγκινημένος σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε στα Μέσα, ευχαριστώντας τον κόσμο για όλα τα θερμά λόγια που ακούγονται για εκείνον, και τα οποία δίνουν στήριξη στην οικογένεια στις δύσκολες ώρες που περνάει.

«Ο πατέρας μου πέρασε τα τελευταία 70 χρόνια της ζωής του προσφέροντας αξιοθαύμαστες υπηρεσίες στη βασίλισσα, την οικογένειά μας, την χώρα και την Κοινοπολιτεία. Μας λείπει απίστευτα πολύ. Ήταν ένα πρόσωπο πολυαγαπημένο.

Νομίζω θα ήταν και ο ίδιος συγκινημένος από τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που μοιράζονται μαζί μας την απώλεια και την θλίψη μας. Ο αγαπημένος μου μπαμπάς ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος ο οποίος πιστεύω θα έμενε έκπληκτος και ο ίδιος κατάπληκτος από τις αντιδράσεις και τα συγκινητικά πράγματα που ειπώθηκαν γι΄ αυτόν. Είμαστε ευγνώμονες. Θα μας στηρίξει όσο αντιμετωπίζουμε την απώλειά μας», ανέφερε.

Στο μεταξύ, τα βρετανικά ταμπλόιντ απασχόλησε ιδιαίτερα το κατά πόσο ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan θα επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συνοδεύσουν τον σύζυγος της Ελισάβετ στην τελευταία του κατοικία.

Λόγω εγκυμοσύνης η Markle δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει, ωστόσο, ο Harry θα παραστεί στο τελευταίο «αντίο» του παππού του, στον οποίο έτρεφε μεγάλη αδυναμία.