Βρετανία: Έσωσε την πριγκίπισσα Άννα το 1974 και σήμερα είναι κατά 50.000 λίρες πλουσιότερος!
Κόσμος

Βρετανία: Έσωσε την πριγκίπισσα Άννα το 1974 και σήμερα είναι κατά 50.000 λίρες πλουσιότερος!

Βρετανία: Έσωσε την πριγκίπισσα Άννα το 1974 και σήμερα είναι κατά 50.000 λίρες πλουσιότερος!

Τι ακριβώς έχει συμβεί;

Κατά 50.000 λίρες πλουσιότερος είναι ένας άνδρας από τη Βρετανία, καθώς πριν από σχεδόν 50 χρόνια έσωσε τη ζωή της πριγκίπισσας Άννας, κόρης της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πρόκειται για τον Ρόνι Ράσελ, έναν απόμαχο πυγμάχο, ο οποίος είχε σώσει την πριγκίπισσα Άννα, την κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, από απόπειρα απαγωγής της στη δεκαετία του 1970.

Τι είχε συμβεί;

Στις 20 Μαρτίου 1974, ο 28χρονος τότε Ρόνι Ράσελ βρέθηκε μάρτυρας σε μία απόπειρα απαγωγής ενώ επέστρεφε σπίτι του.

Το αυτοκίνητο της πριγκίπισσας Άννας δέχθηκε επίθεση από έναν οπλοφόρο και ο Ράσελ, που αρχικά νόμισε πως επρόκειτο για ένα απλό τροχαίο, όταν αντιλήφθηκε τι εξελισσόταν χρησιμοποίησε τις γροθιές του και εξουδετέρωσε τον επίδοξο απαγωγέα.

Σε αναγνώριση της θαρραλέας του πράξης έλαβε ένα μετάλλιο ανδρείας από τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία του δήλωσε: «το μετάλλιο προέρχεται από τη βασίλισσα, όμως ως μητέρα θέλω να σας ευχαριστήσω για την Άννα».

Πολλές δεκαετίες αργότερα και με κλονισμένη την υγεία του, ο Ράσελ αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί το μετάλλιο ώστε να έχει να πληρώσει τα έξοδα της κηδείας του.

Έτσι, το μετάλλιο πουλήθηκε έναντι 50.000 λιρών όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο οίκος δημοπρασιών Dix Noonan Web.

«Στον έβδομο ουρανό» βρίσκεται ο κάτοχος του μεταλλίου, ο  καθώς το ποσό των 50.000 λιρών (58.000 ευρώ) ξεπέρασε τις προσδοκίες του, μιας και η αρχική εκτίμηση ήταν 20.000 λίρες, τονίζει στο Twitter ο οίκος δημοπρασιών.

«Ποτέ μου δεν πίστευα πως θα το αγόραζαν για τόσα χρήματα. Έχω μείνει έκθαμβος από την τιμή αυτή και τούτο μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω πράγματα που ουδέποτε είχα σκεφθεί ότι μπορεί να κάνω», δήλωσε ο απόμαχος πυγμάχος.

Πηγή: ΑΠΕ