Whitney Houston: Διαμαντένιος ο δεύτερος δίσκος της!
Κόσμος

Whitney Houston: Διαμαντένιος ο δεύτερος δίσκος της!

Whitney Houston: Διαμαντένιος ο δεύτερος δίσκος της!

Είναι η πρώτη μαύρη καλλιτέχνιδα στην ιστορία με τρία 10 φορές πλατινένια άλμπουμ

Η Whitney Houston αποτελεί μία γυναίκα θρύλο για την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Ακόμα και μετά θάνατον οι πωλήσεις των δίσκων της συνεχίζουν να σπάνε τα ταμεία με το δεύτερο μάλιστα άλμπουμ της να γίνεται πρόσφατα διαμαντένιο (10 φορές πλατινένιο).

Μαζί με το ομώνυμο ντεμπούτο της (13 φορές πλατινένιο) και τον δίσκο της ταινίας The Bodygurd (18 φορές πλατινένιο) το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο Whitney έγινε διαμαντένιο καθιστώντας τη την πρώτη μαύρη καλλιτέχνιδα που κατόρθωσε να φτάσει τα τρία διαμαντένια άλμπουμ.

Στις 15 Ιανουαρίου, το Rock & Roll Hall of Fame ανακοίνωσε την ένταξη της Whitney Houston στην τάξη του 2020. Λόγω την πανδημίας του Covid – 19, το Rock & Roll Hall of Fame θα αντικαταστήσει την 35η ετήσια τελετή με ένα αποκλειστικό ιδιαίτερο αφιέρωμα σε όσους εντάχθηκαν την φετινή χρονιά.

Το Whitney κυκλοφόρησε το 1987. Συμπεριλάμβανε 5 Billboard Top 10 singles με τα πρώτα 4 να είναι το I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me), το Didn’t We Almost Have It All, το So Emotional και το Where Do Broken Hearts Go. Τα 4 tracks έφτασαν στην κορυφή του Hot 100, κάνοντας την τραγουδίστρια την πρώτη γυναίκα καλλιτέχνιδα με 4 συνεχόμενα Νο1 στο συγκεκριμένο chart. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τα 3 Νο.1 από το debut album της“Whitney Houston (Saving All My Love for You, How Will I Know και Greatest Love of All), η Whitney Houston είχε πλέον ένα άπιαστο ρεκόρ με 7 iconic smash singles.

H Whitney Houston έχει χαρακτηριστεί από το Guinness World Records ως η γυναίκα καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα βραβεία και παραμένει ως μία από τις τραγουδίστριες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις έχοντας ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως