TikTok: Συγκλονίζει θύμα έμφυλης βίας δείχνοντας τα τραύματά της – «Όχι άλλες ευκαιρίες!»
Tik Tok

TikTok: Συγκλονίζει θύμα έμφυλης βίας δείχνοντας τα τραύματά της – «Όχι άλλες ευκαιρίες!»

TikTok: Συγκλονίζει θύμα έμφυλης βίας δείχνοντας τα τραύματά της – «Όχι άλλες ευκαιρίες!»

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

H 25η Νοεμβρίου, είναι η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, καθιερωμένη από τον ΟΗΕ το 1999.

Μία ημέρα προβληματισμού και αγώνα κατά της βίας σε όλες τις μορφές που υφίστανται γυναίκες είτε στον ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο.

Μία ημέρα με σαφές μήνυμα προς την πολιτεία να σταματήσει να «χαϊδεύει» τους κακοποιητές θεσπίζοντας μέτρα πρόληψης αλλά και τιμωρίας προς όσους δεν συμμορφώνονται.

Η κοινωνία αλλάζει, προχωρά και η γυναίκα μέσα στο πέρας του χρόνου έχει καταφέρει να κερδίσει πολλά που της στερήθηκαν τους προηγούμενους αιώνες σε σημείο μάλιστα να θεωρείται δόκιμο να μιλάμε για ισότητα εφόσον το απόρθητο «κάστρο» της πατριαρχίας έχει πέσει.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι άλλη.  Και η πραγματικότητα μιλάει με νούμερα: Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη που έκανε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, οι καταγγελίες για κακοποίηση γυναικών αγγίζει τις 200 το μήνα, με απλά μαθηματικά τις 2.000 τον χρόνο. Νούμερο που τρομάζει.

Τα πολυπληθή φαινόμενα βίας είναι η απόδειξη ότι η ισότητα έχει κερδηθεί μόνο στα χαρτιά και όχι στην πράξη. Η γυναίκα ακόμη εν έτει 2023 θεωρείται αδύναμη, εργαλείο και κτήμα από διόλου αμελητέες μερίδες πληθυσμού, αντιλήψεις που αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την εκδήλωση τέτοιων κακοποιητικών συμπεριφορών.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών διάφοροι φορείς πραγματοποίησαν δράσεις αφύπνισης με μηνύματα κατά της βίας απέναντι στις γυναίκες.

Εμείς επιλέξαμε να μιλήσει μόνη της η εικόνα ενός θύματος έμφυλης βίας από χρήστρια του TikTok που αποφάσισε μέσα από το προφίλ της να μοιραστεί την ιστορία της και να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα εμψύχωσης σε γυναίκες που είναι στην ίδια εφιαλτική θέση που βρέθηκε κάποτε.

«Όχι άλλες ευκαιρίες. Δεν το αξίζουν οι ζωές σας. Μπορείς να φύγεις! Είσαι δυνατή και το ξέρεις! Φτιάξε ένα σχέδιο απόδρασης και φύγε ήσυχα. Μπορείς να τα καταφέρετε σε αυτόν τον κόσμο και χωρίς αυτούς. Αξίζεις, σε αγαπούν».

@justwhitney I have seen first hand why dv victims dont share their stories. It’s already hard enough to tell you story and show your face but Im not about to focus on the negative. The positive feedback majorly out weighs the bad. To allow my fellow survivors we are warriors #warriorwhitney #besupportive #stronger #hardtokill #warrior ♬ No Pride – Kieran the Light

 Διαβάστε επίσης

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: «Πανδημία» η έμφυλη βία με «αόρατα» θύματα τις γυναίκες!