6 μυστικά συστατικά που απογειώνουν τη γεύση του φαγητού σας
TV Gossip

6 μυστικά συστατικά που απογειώνουν τη γεύση του φαγητού σας

6 μυστικά συστατικά που απογειώνουν τη γεύση του φαγητού σας

Κάποια ίσως τα ξέρετε, κάποια είναι έκπληξη

Η τέχνη της μαγειρικής είναι σαν μαγεία: αναμειγνύουμε συστατικά σε διαφορετικές αναλογίες και έχουμε ένα νόστιμο αποτέλεσμα. Το παν είναι να έχουμε ένα νόστιμο πιάτο που θα κάνει τον ουρανίσκο μας… ευτυχισμένο. 6 προϊόντα που έχουμε στην κουζίνα μας θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά στα πιάτα σας.

Βούτυρο

Το πραγματικό, αγελαδινό βούτυρο έχει κατηγορηθεί για πολλά και κυρίως για χοληστερίνη. Η ορθή χρήση του όμως στα πιάτα σας θα δώσει το κάτι παραπάνω στα πιάτα σας. Λίγο βούτυρο σε μια σάλτσα για μακαρόνια, στο πυρέξ που θα κάνετε το παστίτσιο, στο τελείωμα ενός λεμονάτου θα του δώσει έξτρα γεύση.

Λεμόνι

Υποτιμημένο αλλά τόσο πολύτιμο εντός κι εκτός κουζίνας, μπορεί να κάνει ένα ανάλατο πιάτο γευστικότατο. Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού κάνει τα τρόφιμα λιγότερο λιπαρά και βαριά.

Καπνιστή πάπρικα


Αυτό το μπαχαρικό είναι συγγενής της γλυκιάς πάπρικας, αλλά έχει μια νόστιμη καπνιστή γεύση. Μπορείτε να το προσθέσετε κυριολεκτικά σε όλα: κρέας, πατάτες, γκούλας, ακόμη και ομελέτα – αν αγαπάτε την καπνιστή γεύση, φυσικά. Ωστόσο μην το παρακάνετε.

Σησαμέλαιο

Το σησαμέλαιο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αλλά πάνω απ ‘όλα, είναι διάσημο για την ασυνήθιστη γεύση του. Αυτό το προϊόν είναι σε θέση να προσθέσει ασιατικές νότες σε οποιοδήποτε πιάτο. Έχει έντονο άρωμα και γεύση.

Σος ψαριού

Παραδόξως, η σάλτσα ψαριού δεν έχει γεύση ψαριού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε πιάτο, όπως ως μαρινάδα, κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, μπορείτε να το προσθέσετε σε σούπες και ψητά ή μπορείτε να καρυκεύσετε σαλάτες. Μαζί με τη σος τεριγιάκι είναι από τα πιο νόστιμα «δώρα» της ασιατικής κουζίνας.

Κανέλα


Όλοι γνωρίζουν ότι η κανέλα είναι απολύτως απαραίτητη στα γλυκά. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν ή επιχειρούν είναι να τη βάλουν στο φαγητό. Η πολίτικη κουζίνα μας έμαθε ότι δεν γίνεται κοκκινιστό χωρίς κανέλα ή κεφτέδες και γενικά τολμήστε σε όσα φαγητά σας βάζετε ντομάτα να προσθέσετε λίγη κανέλα.  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ψήσιμο του κρέατος στο φούρνο, χαρίζοντας εκπληκτική κρούστα ή να γλασάρει ψητά λαχανικά.