Άννα Κουρή: «Ζω μια ήσυχη ζωή με τον άντρα μου είκοσι χρόνια χωρίς γαργαλιστικά περιστατικά»
TV Gossip

Άννα Κουρή: «Ζω μια ήσυχη ζωή με τον άντρα μου είκοσι χρόνια χωρίς γαργαλιστικά περιστατικά»

Άννα Κουρή: «Ζω μια ήσυχη ζωή με τον άντρα μου είκοσι χρόνια χωρίς γαργαλιστικά περιστατικά»

Η Ναταλία Δραγούμη και η Άννα Κουρή μιλούν για όλα στο περιοδικό ΟΚ!

Στο περιοδικό ΟΚ! και τον Γιώργο Πράσινο παραχώρησαν συνέντευξη η Άννα Κουρή και η Ναταλία Δραγούμη με αφορμή τη θεατρική συνεργασία τους στην παράσταση «Και από Σμύρνη…Σαλονίκη».

Οι δύο επιτυχημένες ηθοποιοί μίλησαν για τη ζωή τους αλλά και την επαγγελματική τους πορεία όλα αυτά τα χρόνια.

Άννα, δεν ξέρουμε πολλά για την οικογενειακή σου κατάσταση.

Δεν ξέρετε πολλά γιατί ζω μια ήσυχη ζωή με τον άντρα μου, με τον οποίο είμαι παντρεμένη είκοσι χρόνια, συν δέκα χρόνια σχέσης, χωρίς γαργαλιστικά περιστατικά που θα κινούσαν το ενδιαφέρον. Λέγεται Βύρων Πολυγερινός και είναι δικηγόρος.

Τι σας αρέσει να κάνετε μαζί;

Αγαπάμε τα ταξίδια. Το περασμένο καλοκαίρι πήγαμε στη Ναμίμπια και ήταν εξαιρετικά. Μας αρέσει να βγαίνουμε με φίλους για φαγητό, να βλέπουμε παραστάσεις. Μετά από τόσα χρόνια, όσο σκέφτομαι τη ζωή μου, τη σκέφτομαι μαζί του.

Σε ενοχλεί ο χρόνος που περνά;

Έχει και τα καλά του και τα κακά του. Το γεγονός ότι περνάει ο χρόνος και είσαι εν ζωή, γεμίζεις εμπειρίες και έχεις τη γνώση και την πείρα που δεν μπορείς να έχεις στα νιάτα, είναι καλό. Από την άλλη, μεγαλώνεις, αλλάζει το σώμα και το πρόσωπό σου, μειώνονται οι αντοχές σου και έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να σου παρουσιαστούν προβλήματα υγείας.

Έχεις μπει στον πειρασμό μιας πλαστικής επέμβασης;

Ναι. Στην εφηβεία έκανα μια πλαστική γιατί είχα πεταχτά αυτιά, όμως τώρα που πάτησα τα 20 δεν έχω ακόμα λόγο. (Γελάει.) Θα δούμε σε τριάντα χρόνια!

Ναταλία, πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για την αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη από την παράσταση του Εθνικού, Βασιλιάς Ληρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Ποια ήταν η σκέψη σου όταν το άκουσες;

Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για κάτι το οποίο δεν είδα και δεν έζησα. Θα σου έλεγα αν ήμουν στην παράσταση. Πιστεύω ότι ο Γιάννης δεν είναι δύστροπος ή κακότροπος. Είναι απαιτητικός. Δεν μένει στην επιφάνεια, και για μένα έτσι γίνεται σημαντικός ένας σκηνοθέτης. Δεν επαναπαύεται μόνο σε αυτό που του δίνεις, αλλά σου ζητά κι άλλο. Γνωρίζω και τον Λεωνίδα, είναι
ένας υπέροχος άνθρωπος, παίζαμε πέρσι στη Μελωδία της ευτυχίας. Τώρα υποθέτω ότι μπορεί να ήταν σε μια κουρασμένη στιγμή. Μπορεί να έγινε αυτό που λέμε «δεν πήγε καλά η φάση». Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει σύγκρουση. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πει ότι κάτι τον ζορίζει. Δεν θεωρώ πως ο Λεωνίδας κατηγόρησε τον Γιάννη, δεν είπε κάτι. Ο Ληρ είναι ένας
απαιτητικός ρόλος, και με έναν απαιτητικό σκηνοθέτη μπορεί να γίνει εξαιρετικά κουραστικό. Είναι γενναία απόφαση να πεις «δεν συνεχίζω». Με ενοχλεί που άκουσα διάφορα σχόλια στην τηλεόραση, από ανθρώπους που δεν ήταν εκεί, που δεν γνωρίζουν τους συγκεκριμένους ανθρώπους και που δεν ξέρουν πώς φτιάχνεται μια παράσταση.

Εσύ έχεις φτάσεις στα όριά σου με κάποια συνεργασία;

Όχι. Ακόμα και με τον Γιάννη, ψάρωνα και εγώ πολλές φορές όταν δυσκολευόμουν στην πρόβα. Ένιωθα όμως ότι πρέπει να δουλέψω για τον ρόλο μου. Ήμουν μικρή και άκουγα όλους τους σκηνοθέτες μου, ακόμα τους ακούω, και καλά έκανα τελικά.

Είσαι δισέγγονη πρωθυπουργού και απόγονος ποιητή.

Εδώ στη Θεσσαλονίκη πήγα προχθές σε ένα μπαρ και βγαίνοντας βρέθηκα στη γωνία Δραγούμη και Βαλαωρίτη. Δραγούμης ο παππούς μου και Βαλαωρίτη η γιαγιά μου. Ο πατέρας του πατέρα μου ήταν ο Φίλιππος, ο μικρός αδελφός του Ίωνα Δραγούμη. Και τα 11 αδέλφια είχαν πατέρα πρωθυπουργό, τον Στέφανο Δραγούμη. Ο Φίλιππος παντρεύτηκε την Ελένη Βαλαωρίτη, τη γιαγιά μου, που ήταν από το σόι του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Όπως καταλαβαίνεις, βλέπω πολύ συχνά πινακίδες στους δρόμους με ονόματα προγόνων μου.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα

Διαβάστε επίσης

Δήμητρα Ματσούκα: Στηρίζει έμπρακτα τον σύζυγό της, Πέτρο Κόκκαλη, στο νέο πολιτικό του βήμα