Ευγενία Σαμαρά: «Η συντροφικότητα δεν υπάρχει μόνο στις ερωτικές και στις φιλικές σχέσεις. Οπότε είμαι καλυμμένη!»
TV Gossip

Ευγενία Σαμαρά: «Η συντροφικότητα δεν υπάρχει μόνο στις ερωτικές και στις φιλικές σχέσεις. Οπότε είμαι καλυμμένη!»

Ευγενία Σαμαρά: «Η συντροφικότητα δεν υπάρχει μόνο στις ερωτικές και στις φιλικές σχέσεις. Οπότε είμαι καλυμμένη!»

Όσα είπε για τον ρόλο της Στέλλας στον Σασμό, το Switch και την προσωπική της ζωή

Στον Γιώργο Πράσινο και το περιοδικό ΟΚ! παραχώρησε συνέντευξη η Ευγενία Σαμαρά και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Σασμό, το Switch αλλά και την προσωπική της ζωή.

Ήσουν από τους ηθοποιούς που ήθελαν να συνεχιστεί ο Σασμός για τρίτη χρονιά;

Ήμουν από εκείνους όπως όλοι που συνέχισαν, γιατί δεν νομίζω να συνέχισε κάποιος με το ζόρι που ήθελαν να δουν πώς θα πάει το σενάριο και οι ιστορίες για να έχουν ενδιαφέρον.

Και δικαιωθήκατε, η σειρά σκίζει σε τηλεθέαση.

Ναι, πηγαίνει πολύ καλά γιατί όντως υπήρχε λόγος να συνεχίσουμε. Σε αυτό δικαιώθηκαν οι άνθρωποι που το σκέφτηκαν. Και όπως έδειξε η τρίτη χρονιά, ο Σασμός δεν έχει τελματώσει, οι ιστορίες έχουν ανοίξει ωραία, νέοι πρωταγωνιστές έχουν έρθει, είναι γενικά ένας ωραίος επίλογος της ιστορίας.

Δεν θα υπάρξει τέταρτος κύκλος;

Όχι, δεν νομίζω. Δεν έχουμε ενημέρωση για κάτι τέτοιο.

Από το πρώτο επεισόδιο η δικηγόρος Στέλλα Καμαριωτάκη που υποδύεσαι είναι το ερωτικό αντικείμενο του μισού καστ. Πέρα από τις ποινικές υποθέσεις, απολαμβάνει και τον έρωτα.

Ε, όχι και του μισού καστ! (Γελάει.) Την πρώτη χρονιά έκανε δεσμό με τον Ορφέα Αυγουστίδη, μετά με τον Θανάση Πατριαρχέα και προς το τέλος της χρονιάς με τον Αργύρη Πανταζάρα. Τη δεύτερη σεζόν όμως ήταν μόνη, χωρίς σύντροφο, και φέτος, στην τρίτη χρονιά, εμφανίστηκε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης στη ζωή της. Αυτή η σχέση, αν και δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, νομίζω ότι θα πάει καλύτερα.

Τη φετινή σεζόν έκανες ένα ακόμη βήμα, αναλαμβάνοντας την παρουσίαση ενός τηλεπαιχνιδιού στην κρατική τηλεόραση.

Μου ήρθε ξαφνικά η πρόταση, δεν ξέρω καν ποιος με σκέφτηκε. Κάποιος πέταξε το όνομά μου, μάλλον τους άρεσε η ιδέα, και με πήραν τηλέφωνο. Ήμουν μεταξύ Σαμοθράκης και Περού, γύρισα για τρεις μέρες, έκανα το δοκιμαστικό και έφυγα στο Περού. Ήταν πολύ ωραία η εμπειρία της οντισιόν. Ένιωσα καλά, αφέθηκα και πέρασα πολύ καλά. «Να δεις που αυτό θα γίνει» σκέφτηκα μετά, αν και αποφεύγω να λέω «τα πήγα καλά». Συνήθως με τρώνε οι ανασφάλειες.

Πολλοί άνθρωποι της τηλεόρασης συμφωνούν ότι πλέον οι ηθοποιοί «τρώνε» τη δουλειά των παρουσιαστών.

Όλοι δοκιμαζόμαστε και θα φανεί στο χειροκρότημα και στο πώς θα μας κρίνουν. Όμως και στον χώρο της υποκριτικής δεν έρχονται να παίξουν πολλοί που δεν είναι ηθοποιοί; Και εκεί θα φανεί στο χειροκρότημα. Ένας ηθοποιός ταιριάζει να παρουσιάζει ένα τηλεπαιχνίδι, όπως έκανε και ο Νίκος Κουρής, η Ζέτα Μακρυπούλια, που το κάνει χρόνια και καλύτερα από όλους, η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης. Σε αυτά τα παιχνίδια ο παρουσιαστής έχει, ας μου επιτραπεί ο όρος, ρόλο κομπέρ, οπότε ένας ηθοποιός μπορεί να το υποστηρίξει.

Είσαι ένας άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες. Ποια είναι η θέση σου για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών αλλά όχι και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με παρένθετη μητέρα;

Ελπίζω να ψηφιστεί ο νόμος αρχικά για τον γάμο και εν συνεχεία να γίνει κάτι ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν παιδιά με όποιον τρόπο. Αυτό που εύχομαι βασικά είναι να μην περιορίζονται οι άνθρωποι, γιατί μόνο έτσι θα είναι ευτυχισμένοι. Εν έτει 2024 αυτά τα θέματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Αν ήσουν ομοφυλόφιλη, τι αποφάσεις θα έπαιρνες μαζί με τη σύντροφό σου αναφορικά με το νομοσχέδιο;

Δεν μπορώ να το ξέρω και αποφεύγω να απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις. Βρίσκομαι σε άλλη θέση, οπότε προτιμώ να αφήνω τον χώρο να ακουστούν φωνές όσων τους αγγίζει το θέμα. Πρέπει να μιλάνε οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη δυσκολία, να ακούγεται πρωτίστως η δική τους φωνή και όχι η δική μου. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους στηρίζω.

Αναζητάς τη συντροφικότητα;

Πάντα την αναζητώ, αλλά πιστεύω πως η συντροφικότητα δεν υπάρχει μόνο μέσα από την ερωτική σχέση, αλλά και στις φιλικές σχέσεις. Οπότε είμαι καλυμμένη.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα

Διαβάστε επίσης

Μεσολόγγι: Οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε η αδερφή του Μπάμπη – «To μοναδικό που πήρε είναι το όπλο του, ίσως για…»