Φελίσια Τσαλαπάτη – Μαριάντα Πιερίδη: «Δεν χρειάζεται να εξηγούμε πολλά η μία στην άλλη»
TV Gossip

Φελίσια Τσαλαπάτη – Μαριάντα Πιερίδη: «Δεν χρειάζεται να εξηγούμε πολλά η μία στην άλλη»

Φελίσια Τσαλαπάτη – Μαριάντα Πιερίδη: «Δεν χρειάζεται να εξηγούμε πολλά η μία στην άλλη»

Ο χωρισμός, τα παιδιά και τα κοινά τους στοιχεία ως μαμάδες

Στο περιοδικό ΟΚ! και τον Πάνο Τσουκαρά παραχώρησαν συνέντευξη η Μαριάντα Πιερίδη και η Φελίσια Τσαλαπάτη και αναφέρθηκαν στην μητρότητα, τα κοινά τους στοιχεία ως μαμάδες αλλά και το πώς διαχειρίστηκαν τον χωρισμό τους από τους μπαμπάδες των παιδιών τους.

Έχετε γίνει φίλες και εκτός πλατό;

Μαριάντα: Δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε παρέα εκτός δουλειάς.

Φελίσια: Η φιλία είναι ιερή λέξη. Έχουμε έρθει πολύ κοντά αλλά το ανείμαστε φίλες πραγματικά θα φανεί όταν θα τελειώσει η εκπομπή.

Μαριάντα: Τους τελευταίους μήνες η ζωή μας είναι σαν να τρέχουμε μαραθώνιο, αλλά είμαστε χαρούμενες. Το λέω αυτό γιατί δεν έχουμε προλάβει να πιούμε έναν καφέ οι δυο μας. Λέμε να πάμε ένα μπάνιο με τα παιδιά μας και από την κούραση δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμη.

Φελίσια: Είμαστε δύο γυναίκες που έχουμε παιδιά. Όποιος έχει καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό. Δεν έχεις ούτως ή άλλως προσωπικό χρόνο. Άρα έχετε ένα βασικό κοινό σημείο. Όχι μόνο είμαστε μαμάδες, αλλά είμαστε και οι δύο χωρισμένες με τους μπαμπάδες των παιδιών μας. Είναι βιώματα που κάπως σε συνδέουν με τον άλλο. Είναι μια δυσκολία που, αν την έχεις ζήσει, σε φέρνει πιο
κοντά. Δεν χρειάζεται να εξηγούμε πολλά η μία στην άλλη.

Μαριάντα: Κάτι που μπορεί να περνάει τώρα η Φελίσια ίσως το έχω ζήσει και εγώ, οπότε αυτό αυτόματα μας κάνει να καταλαβαινόμαστε αμέσως.

Αισθάνεστε πως τα έχετε καταφέρει καλά ως χωρισμένες μαμάδες;

Φελίσια: Σίγουρα πριν χωρίσω σκεφτόμουν πολλά, αλλά πάντα βάζεις προτεραιότητα την ευτυχία του παιδιού σου. Ήταν 3 μηνών και τον πήρα και φύγαμε από το σπίτι που ήμασταν. Έχω μεγαλώσει με δύο χωρισμένους γονείς και έχω δει όλα αυτά που δεν ήθελα να ζήσει και το παιδί μου. Στον χωρισμό των γονιών μου το τελευταίο που με πείραξε ήταν το διαζύγιο. Οι τσακωμοί και οι εντάσεις είναι αυτά που δεν πρέπει να ζει ποτέ ένα παιδί. Προφανώς όταν ξεκινάς να δημιουργείς μια οικογένεια, το κάνεις έχοντας στο μυαλό σου το «για πάντα». Το παιδί θέλει να σε βλέπει ευτυχισμένο και να αγαπάει ο ένας γονιός τον άλλο.

Μαριάντα: Ευτυχώς ζούμε σε άλλες εποχές. Παλιότερα οι γυναίκες δεν ήταν ανεξάρτητες, τώρα μπορούμε να σταθούμε μόνες στα πόδια μας. Αν τα πράγματα είναι δύσκολα με τον σύντροφό σου και αισθάνεσαι ότι το παιδί θα είναι πιο ευτυχισμένο αν είστε χώρια, τότε θα κάνεις το επόμενο βήμα.

Φελίσια: Παλιότερα γυναίκες σαν και εμάς ήταν δακτυλοδεικτούμενες. Σίγουρα το να πάρεις αυτή την απόφαση δείχνει δυναμισμό, από την άλλη όμως, στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον, έγινε εκ του ασφαλούς. Είχα τη στήριξη της οικογένειάς μου, όπως και η Μαριάντα νομίζω. Δεν την έχουν όλες οι γυναίκες. Διαφορετικά δεν ξέρω αν θα έπαιρνα τόσο γρήγορα αυτή την απόφαση. Ήταν 3 μηνών το παιδί και θυμάμαι τους γιατρούς μου και τη μαία μου να μου λένε: «Αν η μαμά δεν είναι καλά, δεν θα είναι καλά και το παιδί. Μην αισθάνεσαι άσχημα». Είναι και μια περίοδος που οι ορμόνες σού αλλάζουν όλη την ψυχολογία. Θυμάμαι ότι τις πρώτες μέρες που γέννησα δεν καταλάβαινα αν έξω ήταν μέρα ή νύχτα.

Μαριάντα: Όταν γεννάς, γίνεσαι υπερευαίσθητη και υπερπροστατευτική. Επίσης το σώμα σου έχει έναν μαγικό τρόπο να σου δείξει αν έχεις ανάγκη να είσαι μόνη. Το παιδί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου να χωρίσω. Μπορεί όλα να μου το έδειχναν πριν, αλλά το αμελούσα. Το «έλα, μωρέ, δεν βαριέσαι» κόβεται μαχαίρι όταν γεννιέται το παιδί και εσύ πρέπει να το κάνεις ευτυχισμένο. Ευτυχώς όμως, πέρα από την οικογένειά μου, έχω και δύο φίλες που ήταν από την πρώτη στιγμή που γέννησα δίπλα μου 24 ώρες το 24ωρο.

Φελίσια: Εγώ, πάλι, τα τελευταία χρόνια έχω κάνει απίστευτο ξεσκαρτάρισμα στους φίλους μου. Όταν γέννησα και χώρισα, μετά από λίγο είδα προβλήματα σε αυτές τις σχέσεις, που μάλλον δεν τα αντιλαμβανόμουν πριν. Δεν είμαι από εκείνους που θα ζητήσουν βοήθεια, αλλά θα ήθελα να είναι δίπλα μου οι άνθρωποι που μοιραζόμασταν τη ζωή μας για πολλά χρόνια και να με στηρίξουν ψυχολογικά. Η ζωή προχωράει και στο τέλος μένουν μόνο αυτοί που αξίζουν.

Για τον επόμενο σύντροφο που βρέθηκε πλάι σας μιλήσατε με ειλικρίνεια στα παιδιά σας;

Μαριάντα: Μόνο με ειλικρίνεια. Εξάλλου, αν πεις κάποιο ψέμα στο παιδί, θα το καταλάβει. Αν θες το παιδί σου να είναι ειλικρινές απέναντί σου, πρέπει να είσαι και εσύ μαζί του.

Φελίσια: Η σχέση ειλικρίνειας με το παιδί σου είναι το πιο εύκολο και δύσκολο πράγμα. Η ζωή συνεχίζεται. Ο Μάξιμος είναι μικρός ακόμη αλλά έχει τύχει να γνωρίσει σύντροφό μου, χωρίς όμως να του έχω δείξει πως είναι κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους φίλους μου. Για τον Μάξιμο είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι. Εγώ είμαι η μαμά του και μπαμπάς του είναι ο μπαμπάς του. Όλοι οι υπόλοιποι είναι φίλοι. Δεν αντικαθίστανται ο μπαμπάς και η μαμά από κανέναν άλλο άνθρωπο.

Ανταλλάσσετε συμβουλές μεταξύ σας για την ανατροφή των παιδιών σας;

Μαριάντα: Ο γιος μου είναι 9, ενώ ο δικός της σε έναν μήνα γίνεται 4. Ο Νικόλας θα πάει Δ’ Δημοτικού και είναι στη φάση που ερωτεύεται. Θα έρθει και για τον Μάξιμο αυτή η στιγμή. Η Φελίσια με ρωτάει: «Εσένα το έκανε αυτό τότε;» και φυσικά της απαντάω. Και εγώ δεχόμουν συμβουλές ή ρωτούσα μαμάδες που είχαν μεγαλύτερα παιδιά από το δικό μου. Όταν έχεις παιδιά, καλώς ή κακώς μικραίνει ο κύκλος των ανθρώπων γύρω σου που δεν έχουν παιδιά. Δεν μπορείς να ακολουθήσεις την παλιά σου ζωή πλέον.

Φελίσια: Ισχύει. Εμένα μου το έλεγαν και δεν το πίστευα. Έλεγα: «Εγώ τις φίλες μου τις έχω». Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά έχουν μείνει ελάχιστες από τις παλιές μου φίλες. Κάνω πιο πολύ παρέα με τις άλλες μαμάδες που είναι φίλοι τα παιδιά μας.

Μοιάζετε ως μαμάδες στον τρόπο που μεγαλώνετε τους γιους σας;

Μαριάντα: Εγώ είμαι μια κλασική μαμά και λίγο τελειομανής. Θέλω να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερη γίνεται. Από την πρώτη στιγμή ένιωθα την ανάγκη να μεγαλώσω έναν σωστό και καλό άνθρωπο. Πολλές φορές παιδιά ανθρώπων που βρίσκονται στα φώτα δεν είναι προσγειωμένα μεγαλώνοντας. Εγώ, ας πούμε, κρατάω ένα μέτρο ως προς την έκθεσή του. Δεν θα τον έδειχνα ποτέ όταν τον έκανα μπάνιο, αλλά την πρώτη του μέρα στο σχολείο θα την δείξω στο Instagram. Προσέχω πού θα πάμε ή με ποιους ανθρώπους θα έχει συναναστροφές. Προσπαθώ ό,τι έχει σχέση με το παιδί να το προστατεύω.

Φελίσια: Θα με χαρακτήριζα μια σύγχρονη μαμά. Είμαι cool άνθρωπος. Ο δικός μου είναι μικρός ακόμη, οπότε δεν έχει πάρει χαμπάρι τι σημαίνει σόουμπιζ. Έχει καταλάβει μόνο ότι η μαμά δουλεύει στο ραδιόφωνο και κάνει «μπλα, μπλα, μπλα», όπως λέει και ο ίδιος. Δεν έχει καταλάβει ότι κάνω κάτι διαφορετικό γιατί δεν κάνω. Και σε τράπεζα να δούλευα, το ίδιο ευτυχισμένο θα ήταν.

Μαριάντα: Θυμάμαι ότι όταν έμεινα έγκυος δούλευα σε ένα νυχτερινό κέντρο της Παραλιακής με τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Σταμάτησα τις εμφανίσεις 6,5 μηνών γιατί χόρευα και τραγουδούσα και εκείνο καταλάβαινε τα πάντα μέσα στην κοιλιά μου. Δούλευα όμως για οικονομικούς λόγους, όχι από χόμπι. Σκέφτηκα όμως ότι δεν γίνεται να τραγουδάω νύχτα και να μου μεγαλώνει το παιδί κάποιος άλλος. Δεν γίνεται να μην είμαι εγώ υπεύθυνη για το παιδί μου.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα