Γάμος: Ποια περίοδος είναι η πιο ευτυχισμένη και ποια η δυσκολότερη;
TV Gossip

Γάμος: Ποια περίοδος είναι η πιο ευτυχισμένη και ποια η δυσκολότερη;

Γάμος: Ποια περίοδος είναι η πιο ευτυχισμένη και ποια η δυσκολότερη;

Ισχύει άραγε το 7 χρόνια φαγούρα; Γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια;

Δεν συνειδητοποιούν όλα τα ζευγάρια ότι απαιτείται προσπάθεια και από τους δύο συντρόφους για το happily ever after στον γάμο.

Σύμφωνα με στοιχεία, περίπου το 40,7% των ευρωπαϊκών γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο σε λιγότερο από 10 χρόνια.

Μια μελέτη του δικηγορικού γραφείου Slater και Gordon -ενός από τα μεγαλύτερα της Βρετανίας με ειδίκευση στα διαζύγια- προσδιόρισε ποιο έτος γάμου είναι το πιο ευτυχισμένο και ποιο είναι το πιο δύσκολο.

3 χρόνια

Υπάρχει μια άποψη ότι ο έρωτας ζει μόνο για 3 χρόνια. Στη συνέχεια, ένα ζευγάρι χωρίζει ή η σχέση τους γίνεται λιγότερο ιδανική από πριν. Στην πραγματικότητα, μετά από 3 χρόνια σχέσης, οι άνθρωποι είναι πιο διατεθειμένοι να αποδεχτούν τις αδυναμίες του συντρόφου τους και, έτσι, αισθάνονται πιο άνετα. Είναι επίσης κοινή πεποίθηση ότι στο τρίτο έτος γάμου ένα ζευγάρι αποφασίζει να έχει ένα μωρό. Κατά συνέπεια, η σχέση τους γίνεται ισχυρότερη. Η έρευνα λοιπόν θεωρεί ότι το 3ο έτος γάμου είναι το πιο ευτυχισμένο.

5 χρόνια

Τα πρώτα πραγματικά προβλήματα μπορούν να ξεκινήσουν στο πέμπτο έτος της οικογενειακής ζωής. Αν το ζευγάρι έχει αποκτήσει παιδιά, είναι ακόμα μικρά και απαιτούν μεγάλη προσοχή. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να συνδυαστεί με την εργασία, τις οικογενειακές υποχρεώσεις και άλλα καθημερινά προβλήματα.
Μετά από 5 χρόνια μαζί, τα ζευγάρια αρχίζουν να σκέφτονται το διαζύγιο και στρέφονται σε δικηγόρους. Αυτή η χρονιά θεωρεί η έρευνα ότι είναι η πιο δύσκολη.

7 χρόνια

Εάν ένα ζευγάρι μένει μαζί μετά από 5 χρόνια γάμου, τότε το επόμενο εμπόδιο είναι στα 7 χρόνια γάμου, που όπως ξέρουμε όλοι έχει δώσει και τη ρήση 7 χρόνια φαγούρα».

Τότε επέρχεται η… ρουτίνα. Μπορεί επίσης να υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, ζητήματα παιδικής μέριμνας και διαμάχες σχετικά με τον επιμερισμό των οικιακών ευθυνών.

Αυτή είναι ίσως η πιο περίπλοκη περίοδος. Εάν οι σύζυγοι καταφέρουν να το περάσουν χέρι-χέρι, τότε ένας ισχυρός και ευτυχισμένος γάμος θα είναι μπροστά τους.

Τι «σκοτώνει» έναν γάμο;

Μελέτη του ίδιου δικηγορικού γραφείου αποκάλυψε ότι ο βασικός λόγος διαζυγίου στη Βρετανία είναι το οικονομικό. Μάλιστα τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν αίτηση διαζυγίου την πρώτη εργάσιμη Δευτέρα του νέου έτους, έχοντας περάσει το κρίσιμο διάστημα των γιορτών.

Τι «σκοτώνει» όμως έναν γάμο;

  1. Η έλλειψη διάθεσης να ακούσουμε. Εάν ένας από τους συντρόφους δεν θέλει να ακούσει τον άλλο κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης τότε ο κίνδυνος διαζυγίου είναι πολύ υψηλότερος.
  2. Η ζωή στα κοινωνικά δίκτυα. Οι ενεργοί χρήστες των social media που βρίσκονται σε ρομαντική σχέση μπορεί να διαπιστώσουν ότι οι συγκρούσεις που σχετίζονται με αυτά προκαλούν πρόβλημα στη σχέση που μπορεί να γίνει αρκετά σοβαρό ώστε να οδηγήσει και σε διαζύγιο.
  3. Οικονομικές προστριβές. Τα ζευγάρια που συχνά διαφωνούν για τα χρήματα είναι πιο διατεθειμένα να χωρίσουν, ακόμη και αν το εισόδημα και των δύο συντρόφων είναι υψηλό.
  4. Χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν μικρότερες πιθανότητες διαζυγίου, ανεξάρτητα από το φύλο ή τη χώρα διαβίωσης.