Γιώργος Καράμπελας: «Ο πατέρας μου ποτέ δεν κατάλαβε ποιος είμαι. Μαζί με την αγάπη υπήρχε εκφοβισμός…»
TV Gossip

Γιώργος Καράμπελας: «Ο πατέρας μου ποτέ δεν κατάλαβε ποιος είμαι. Μαζί με την αγάπη υπήρχε εκφοβισμός…»

Γιώργος Καράμπελας: «Ο πατέρας μου ποτέ δεν κατάλαβε ποιος είμαι. Μαζί με την αγάπη υπήρχε εκφοβισμός…»

Όσα είπε στο περιοδικό ΟΚ!

Μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο χειμαρρώδης Γιώργος Καράμπελας στον Γιώργο Πράσινο και το περιοδικό ΟΚ! μιλώντας για τους γονείς του, τα παιδικά του χρόνια αλλά και την αποχώρησή του από το Cash or Trash.

Ο πατέρας σου ήταν στρατιωτικός, έφτασε μέχρι και τον βαθμό του πτεράρχου. Μεγάλωσες με πειθαρχία;

Βεβαίως, αλλά πήρα και πάρα πολλή αγάπη. Ήμασταν η χαρακτηριστική δυσλειτουργική οικογένεια και –περιέργως πώς– αυτό με έσωσε. Είχαμε μεγάλες διαφορές με τον πατέρα μου, ήμασταν σε άλλα μήκη και πλάτη. Ήταν ένας άνθρωπος που έζησε Κατοχή, ζούσε σε στρατιωτικό περιβάλλον και ποτέ δεν κατάλαβε ποιος είμαι εγώ. Είναι κάτι που έχουν περάσει εκατομμύρια παιδιά, όπως εγώ, παιδιά που έζησαν σε πέτρινα χρόνια, που αγαπούσαν τον χορό και που ήθελαν να φορούν κίτρινες κάλτσες, τιράντες και καπέλα. Όλα αυτά θεωρούνταν κάτι κακό, υπήρχε μαζί με την αγάπη εκφοβισμός στο σπίτι, δεν με άφηναν ελεύθερο σε μια γωνία.

Η μητέρα σου;

Η μαμά μου ήταν μια καταπληκτική γυναίκα, μια grande dame, με μοναδικό γούστο και γνώσεις. Αν ήταν σε άλλη κοινωνία, ή και σε άλλο γάμο, θα ήταν αρχιτέκτονας, σχεδιάστρια μόδας, ακόμα και γιατρός. Θυμάμαι στα ταξίδια μας στο Παρίσι να περπατάμε ατέλειωτες ώρες και να χαζεύουμε στις αντι- κερί – όλη αυτή την αγάπη του συλλέκτη μού τη μετέδωσε η μητέρα μου. Από δικές της ενοχές όμως είχε και στερεοτυπικές αντιδράσεις, του τύπου « Γιώργο, αυτά δεν είναι για εμάς», όπου το «εμάς» σήμαινε πως ήταν ανήκουστο ένας άντρας να κάνει χορό.

Και τελικά πώς κατάφερες να συνεχίσεις να ζεις όπως ήθελες;

Μόνος μου το αντιμετώπισα. Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αποσυρθώ, να κάνω ενδοσκόπηση. Είχα πάντα μια απίστευτη δύναμη, την οποία τότε δεν είχα ανακαλύψει ακόμη. Αργότερα αυτή η δύναμη με έκανε να σκεφτώ: « Δεν είναι η ζωή σου αυτή. Έχεις αφήσει τον κόσμο να σε ποδοπατήσει. Δεν φταίνε εκείνοι, εσύ τους άφησες». Αυτό το πόρισμα έβγαλε ο εαυτός μου. (Γελάει.) Αυτό συνέβη κάπου στα 37 μου, όταν πέθανε ο πατέρας μου. Τότε άφησα φιλίες και σχέσεις, για να πάω μόνος μου παρακάτω, να μπω μέσα μου. Αποδόμησα όλο μου το είναι και ανασύνθεσα τη ζωή μου, έχοντας βάση ένα κύριο χαρακτηριστικό που είχα από τη μέρα που γεννήθηκα: τη χαρά της ζωής. Ήμουν ένα χαμογελαστό πλάσμα. Μικρός έμπαινα σε ένα δωμάτιο και οι άλλοι έλεγαν: « Μπήκε ο ήλιος». Στην εφηβεία μου το είχα χάσει αυτό, αλλά ευτυχώς το βρήκα αργότερα και έκτοτε λειτουργώ έτσι.

Για ποιο λόγο σταμάτησες από την εκπομπή Cash or Trash του Star μετά από ενάμιση χρόνο;

Όπως είπα και πριν, αυτό που με ενδιαφέρει πάντα είναι να βγαίνω από την comfort zone μου και να αντιμετωπίζω συνεχείς προκλήσεις. Ό,τι ισχύει σε όλη μου τη ζωή ισχύει και στις εργασιακές μου επιλογές. Όταν τελειώνει ένας κύκλος, πάει. Όταν έχω δαμάσει κάτι, αυτό το κάτι μού γίνεται εύκολο και θέλω να προχωρήσω σε κάτι καινούριο.

Σε ενδιαφέρει η τηλεόραση;

Βέβαια. Είναι κάτι που το σκέφτομαι. Όλα αυτά τα χρόνια, και ιδιαίτερα αυτό τον ενάμιση χρόνο με το Cash or Trash, δέχτηκα πολλή αγάπη. Μου έκανε εντύπω- ση ότι μέσα από μια εκπομπή ένας άνθρωπος όπως εγώ, με αστικές καταβολές, ευγένεια, πολύγλωσσος και κοσμοπολίτης, που θα μπορούσε να αφορά ένα συγκεκριμένο κοινό, απέκτησε πλατιά αποδοχή από όλα τα μέλη της κοινωνίας. Παλιότερα θα φάνταζε περίεργο όλο αυτό

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Καράμπελας: «Δεχόμουν εκφοβισμό ακόμα και μέσα στην οικογένειά μου επειδή έκανα χορό»