Αλέκος Συσσοβίτης: «Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά»
Ελλάδα

Αλέκος Συσσοβίτης: «Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά»

Αλέκος Συσσοβίτης: «Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά»

Οι δηλώσεις του ηθοποιού για το #MeToo

Για το θέμα του #MeToo και τις καταγγελίες από τον χώρο του θεάτρου μίλησε ο Αλέκος Συσσοβίτης στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με την Μάριον» εκφράζοντας την άποψη ότι δεν είναι σωστό να δαιμονοποιούνται ή να αγιοποιούνται τα φύλα και ότι σημαντικό ρόλο στις παρενοχλήσεις παίζει η ισχύς και η θέση του άλλου.

«Όταν το άτομο προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία, σίγουρα θα υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλια, ζήτηση, ένας ερωτισμός ο οποίος ερωτισμός δεν είναι πάντα θετικός ούτε αντιμετωπίζεται ως έτσι, μπορεί να έχει και μια άλλου είδους ένταση, να διεκδικεί κάτι κάποιος από εσένα. Το ζητούμενο είναι ότι αντί να δείχνουμε πάντα τους άλλους με το δάχτυλο, να καταλάβουμε και εμείς τι μέρος ευθύνης έχουμε σε αυτό που συμβαίνει και να καταλάβουμε επίσης ότι αν εμείς δεν θέλουμε κάτι, δεν θα συμβεί.

Στις γυναίκες είναι λίγο διαφορετικά, στους άντρες όμως… Κι εμένα μου έχουν γίνει προτάσεις που έβλεπα ότι υπήρχε σκοπιμότητα από πίσω. Αν δεν θέλεις, δεν το κάνεις. Πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος».

Και συνέχισε:

«Οι γυναίκες είστε πιο εγκεφαλικές., είστε ίσως και πιο πανούργες και αυτό είναι πάλι αμφίσημο. Μην αγιοποιούμε το ένα φύλο και δαιμονοποιούμε το άλλο. Σημασία έχει που είναι η ισχύς… Είναι τεράστια κουβέντα. Ο καθένας θέλει κάτι. Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά αλλά είναι πολύ λεπτό το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε».