Δήμητρα Γαλάνη: «Δεν με φοβίζει να σταματήσω να τραγουδάω, με ανακουφίζει η ιδέα»
Ελλάδα

Δήμητρα Γαλάνη: «Δεν με φοβίζει να σταματήσω να τραγουδάω, με ανακουφίζει η ιδέα»

Δήμητρα Γαλάνη: «Δεν με φοβίζει να σταματήσω να τραγουδάω, με ανακουφίζει η ιδέα»

Η εξομολόγηση της σπουδαίας ερμηνεύτριας

Μία καλλιτέχνιδα εκ των κορυφαίων της Ελλάδας φιλοξένησε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», η οποία μας ξενάγησε στους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας της αλλά και τη ζωή της.

Η Δήμητρα Γαλάνη άρχισε να ξετυλίγει το νήμα από τα πολύ νεαρά της χρόνια, όταν άρχισε να ασχολείται με το τραγούδι με την πατρότρυνση του τενόρου μπαμπά της.

«Χωρίς τη μουσική δεν υπάρχω, είναι οξυγόνο. Χωρίς την χρησιμοποίηση της μουσικής μπορώ να υπάρξω. Δηλαδή, χωρίς την έκθεση που προκύπτει από τη μουσική αλλά χωρίς την μουσική είναι αδύνατον. Πάντα ήμουν έτσι από την αρχή. Το θέμα μου δεν ήταν το πώς θα είναι πάνω σε μια σκηνή. Το θέμα μου ήταν πώς θα “κολυμπάω” μέσα στη μουσική κι αυτό ήταν το ζητούμενο μου. Με έναν τρόπο ένιωθα πως ήμουν προορισμένη για τη μουσική. Όταν ο μπαμπάς μου είδε μια μικρή κλίση σε μένα μου το καλλιέργησε πάρα πολύ και η μητέρα μου επίσης. Εγώ κατά καιρούς άλλαζα επαγγέλματα. Άλλοτε ήθελε να γίνω γιατρός μετά αρχιτεκτόνισσα. Όποτε, όμως, σκεφτόμουν τον εαυτό μου με τη μουσική, με σκεφτόμουν μέσα σε μια μεγάλη ορχήστρα οπού έγραφα μουσική».

«Ένιωθα προορισμένη για τη μουσική, μου καλλιεργήθηκε από μικρό παιδάκι». «Είχα το προνόμιο να έχω δύο γονείς που με αποδέχτηκαν σαν προσωπικότητα, αγάπησαν αυτό που είμαι και δεν το εμπόδισαν ποτέ, αυτό είναι η μεγαλύτερη περιουσία που μου έδωσαν» συμπλήρωσε.

«Τραγουδάω βιωματικά αλλά έρχεται και η ώρα που θες να τραγουδήσεις αποταυτισμένος». Το ίδιο ισχύει και όταν γράφει τραγούδια, θέλει να παίρνει αποστάσεις.

Έχει συνεργαστεί με τα μεγαθήρια του ελληνικού πενταγράμμου, όπως τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Μάνο Λοΐζο. Με τον Νίκο Χατζηνικολάου μοιράστηκε το χρονικό της γνωριμίας τους και αναμνήσεις από τις όμορφες εκείνες εποχές.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Χαρούλας Αλεξίου να αποσυρθεί από το τραγούδι δήλωσε ότι ούτε η ίδια φοβάται να σταματήσει κάποια στιγμή να τραγουδά.

«Δεν με φοβίζει να σταματήσω να τραγουδάω, με ανακουφίζει η ιδέα» σημείωσε.