Ελλάδα

Γρηγόρης Πετράκος: Μιλά πρώτη φορά για τον σάλο με το video για τον κορονοϊό και την εισαγγελική παρέμβαση

Γρηγόρης Πετράκος: Μιλά πρώτη φορά για τον σάλο με το video για τον κορονοϊό και την εισαγγελική παρέμβαση

Τι είπε στην εκπομπή «Ευτυχείτε»

Μετά τον σάλο που προκάλεσε το video του για τον κορονοϊό, αλλά και το δημοσίευμα που αναφέρει ότι υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση εις βάρος του μίλησε ο Γρηγόρης Πετράκος στην εκπομπή «Ευτυχείτε» και στον Γιάννη Πουλόπουλο.

Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας θα διενεργήσει έρευνα για να διαπιστώσει αν κάποια δημοσιεύματα εφημερίδων και κάποια video ανήκουν στην κατηγορία των fake news για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, θα γίνει μια έρευνα για να δουν αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά και τη διέγερση σε ανυπακοή των μέτρων. Με αφορμή αυτό, ο Γρηγόρης Πετράκος έδωσε τη δική του απάντηση και ξεκαθάρισε τη θέση του.

«Κι εγώ από το δημοσίευμα το άκουσα. Δεν έχω πληροφορηθεί για κάτι τέτοιο, ούτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Το έχω διαβάσει άλλες τρεις – τέσσερις φορές από τον Απρίλιο, ότι κάθε φορά που η κοινή γνώμη εξεγείρεται για κάποια πράγματα, να βγαίνουν δημοσιεύματα ότι τάχα ο Εισαγγελέας θα κινηθεί εναντίον… Αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα. Ούτε στη δικτατορία δεν συμβαίνουν. Και δεν θα συμβούν και τώρα, είμαι σίγουρος.

Η μόνη νομική πλευρά που ευσταθεί είναι να κατηγορηθεί κάποιος για δημόσια προτροπή για ανυπακοή απέναντι στους νόμους. Εγώ ουδέποτε το έχω κάνει αυτό. Σέβομαι τους νόμους και το έχω πει και σε συνεντεύξεις μου.

Κάποια πράγματα διαστρεβλώθηκαν για εμένα. Το ότι δεν φοράω μάσκα. Είπα ότι δεν φοράω μάσκα, γιατί δεν βγαίνω από το σπίτι μου. Δεν πάω supermarket και σε μαγαζιά, γιατί δεν θέλω να φοράω μάσκα. Δεν πηγαίνω σε μαγαζιά, χωρίς μάσκα.

Ουδέποτε προέτρεψε σε ανυπακοή κανέναν, ούτε είπα σε post μου για μάσκες εμβόλια και είπα σε κόσμο να κάνει ή να μην κάνει κάτι. Το μόνο που έκανα ήταν να αναδημοσιεύω  επίσημα στοιχεία που έβρισκα σε επίσημους φορείς και να τα βάζω σε μια σειρά. Δεν έβγαλα τίποτα από το μυαλό μου. Οπότε όλα αυτά που γράφονται δεν αφορούν σε εμένα.

Ακόμη και σε περιπτώσεις προτροπής σε ανυπακοή, ποιος είμαι εγώ που έχω τόση δύναμη για να προτρέψω τον κόσμο; Ποτέ δεν θα ήθελα να πείσω για τα επιχειρήματά μου. Αν κάποιο από τα συμπεράσματά μου δεν είναι σωστό, δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο, ούτε είπα στον κόσμο να με ακολουθήσει».

Έπειτα, ο Γρηγόρης Πετράκος αναφέρθηκε και στην εκπομπή «Αυτοψία» όπου συμμετείχε και δεν προβλήθηκε τελικά, μετά τη δημοσίευση του video που δημοσίευσε για τον κορονοϊό: «Με κάποιους ανθρώπους από το κανάλι που επικοινώνησα, ούτε κι εκείνοι ήξεραν. Ούτε με πήραν να με ενημερώσουν για τον λόγο. Ο λόγος ήταν προφανής. Όλοι έπεσαν σε εμένα, επειδή το video μου είχε πάρει μεγάλη προβολή».

https://streamable.com/rdrkld

Exit mobile version