Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Κάθε λεπτό μετράει» – Η έκκλησή της για τη φωτιά στη Ρόδο
Ελλάδα

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Κάθε λεπτό μετράει» – Η έκκλησή της για τη φωτιά στη Ρόδο

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Κάθε λεπτό μετράει» – Η έκκλησή της για τη φωτιά στη Ρόδο

Το μήνυμά της στο Instagram

Η Ρόδος φλέγεται για 6η μέρα και πολλές περιοχές έχουν παραδοθεί στις φλογές, από δασικές εκτάσεις, μέχρι σπίτι, καταστήματα αλλά και ξενοδοχεία.

Χιλιάδες τουρίστες εγκατέλειψαν τις περιοχές που κάηκαν, με τη φωτιά σήμερα να εκτείνεται σε τρία σημεία, σε Ασκληπιείο, Λάερμα και Απόλλωνα προς Στεφάνια.

Άπαντες δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα μέτωπα, να διασωθεί ο οικισμός Ασκληπιείο, ενώ προς το Κιοτάρι και το το Γεννάδι, που πάλεψαν χθες με τις φλόγες, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες για να μην περάσει η φωτιά το ρέμα.

Η νότια Ρόδος κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει από σοκαριστικά βίντεο, αλλά και από εκκλήσεις για βοήθεια.

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία έχει καταγωγή από τη Ρόδο, αγωνιά για τη κατάσταση που βρίσκεται στο νησί και μάλιστα ανέβασε το δικό της μήνυμα στο Instagram, κάνοντας έκκληση στον κόσμο, να μην ανεβάζει τίποτα άλλο, παρά νέα για τη Ρόδο, έτσι ώστε να ενημερώνονται άπαντες για το τι χρειάζεται.

«Αυτές τις ημέρες το διαμάντι της Ελλάδας η Ρόδος μας πενθεί. Πενθεί τις δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν, τον πανέμορφο φασικό της πλούτο, τις περιουσίες των ανθρώπων που πάλευαν μια ζωή και καταστράφηκαν από την ανεξέλεγκτη φωτιά. Παρακαλώ πολύ, αν έχετε την καλοσύνη, μην ανεβάζετε οτιδήποτε άλλο, εκτός από τις ανάγκες ή την κατάσταση που επικρατεί, έτσι ώστε να αποσυμφορήσουμε τα ΜΜΕ και να παρακολουθούμε όλοι το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων και να βοηθήσουμε άμεσα. Κάθε λεπτό μετράει», έγραψε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

\

Διαβάστε ακόμα

Ρόδος: Με δάκρυα στα μάτια κάτοικος από το Κιοτάρι – «Μας άφησαν μόνους μας»