Μαρινέλλα – Στέλιος Καζαντζίδης: Το σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από τον γάμο τους
Ελλάδα

Μαρινέλλα – Στέλιος Καζαντζίδης: Το σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από τον γάμο τους

Μαρινέλλα – Στέλιος Καζαντζίδης: Το σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από τον γάμο τους

Throback στο 1956

Η Μαρινέλλα και ο Στέλιος Καζαντζίδης εκτός από φοβερό καλλιτεχνικό δίδυμο στις πίστες υπήρξαν και ζευγάρι στη ζωή και μάλιστα ενώθηκαν και με το μυστήριο του γάμου το 1964.

Ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης μοιράστηκε στο Instagram ένα σπάνιο στιγμιότυπο του ζευγαριού λίγες πριν αναχωρήσουν μετά τον γάμο τους από την εκκλησία μέσα στο αυτοκίνητό τους.

«Στις 7 Μαΐου του 1964 ο Στέλιος Καζαντζίδης και η Μαρινέλλα αποφασίζουν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου στην Αγία Βαρβάρα Χαλανδρίου σε στενό οικογενειακό κύκλο με την παρουσία συγγενών και αγαπημένων φίλων και συναδέλφων, αποτελώντας το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς. Κουμπάροι του ζευγαριού ο Μανώλης Χιώτης με την Μαίρη Λίντα και ανάμεσα στους καλεσμένους και οι Πόλυ Πάνου, Μιχάλης Μενιδιάτης, ο συνθέτης Γιάννης Παπαϊωάννου και ο στιχουργός Κώστας Βίρβος.

Η γνωριμία τους γίνεται το 1956 στην Θεσσαλονίκη όταν εκείνος ενθουσιάζεται με την φωνή της στο μαγαζί στο οποίο εμφανίζεται και της προτείνει συνεργασία και ερωτεύονται κεραυνοβόλα με την πρώτη ματιά. Για τα επόμενα δέκα χρόνια μέχρι και τον χωρισμό τους τον Σεπτέμβριο του 1966, αποτελούν ένα από τα εμβληματικότερα καλλιτεχνικά ντουέτα με ανεπανάληπτες φωνές που έγραψαν ιστορία μέσα από τις μνημειώδεις ερμηνείες σε τραγούδια “διαμάντια”, καθώς και ένα υποδειγματικό ζευγάρι που δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα τόσο στον τύπο όσο και στο κοινό που τους λάτρεψε. Το βαρύ επαγγελματικό τους πρόγραμμα με συνεχείς πρόβες, ηχογραφήσεις και εμφανίσεις, σε συνδυασμό με την απόφαση του να αποχωρήσει από την μουσική σε αντίθεση με την ίδια που επιθυμεί με πάθος να συνεχίσει, οδηγεί στο διαζύγιο το οποίο καταρρακώνει κυριολεκτικά και τους δύο οι οποίοι προσπαθούν με δύναμη ψυχής να το ξεπεράσουν» έγραψε ο Άρης Λουπάσης στο ποστ που δημοσίευσε.

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο του ζευγαριού 59 χρόνια πριν δημοσίευσε ο γνωστός συλλέκτης Άρης Λουπάσης με πρωταγωνιστές το διάσημο καλλιτεχνικό ζευγάρι Μαρινέλλα -Στέλιος Καζαντζίδης. Μέσα από την ανάρτησή του μας διηγείται:

“Στις 7 Μαΐου του 1964 ο Στέλιος Καζαντζίδης και η Μαρινέλλα αποφασίζουν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου στην Αγία Βαρβάρα Χαλανδρίου σε στενό οικογενειακό κύκλο με την παρουσία συγγενών και αγαπημένων φίλων και συναδέλφων, αποτελώντας το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς. Κουμπάροι του ζευγαριού ο Μανώλης Χιώτης με την Μαίρη Λίντα και ανάμεσα στους καλεσμένους και οι Πόλυ Πάνου, Μιχάλης Μενιδιάτης, ο συνθέτης Γιάννης Παπαϊωάννου και ο στιχουργός Κώστας Βίρβος. Η γνωριμία τους γίνεται το 1956 στην Θεσσαλονίκη όταν εκείνος ενθουσιάζεται με την φωνή της στο μαγαζί στο οποίο εμφανίζεται και της προτείνει συνεργασία και ερωτεύονται κεραυνοβόλα με την πρώτη ματιά. Για τα επόμενα δέκα χρόνια μέχρι και τον χωρισμό τους τον Σεπτέμβριο του 1966, αποτελούν ένα από τα εμβληματικότερα καλλιτεχνικά ντουέτα με ανεπανάληπτες φωνές που έγραψαν ιστορία μέσα από τις μνημειώδεις ερμηνείες σε τραγούδια “διαμάντια”, καθώς και ένα υποδειγματικό ζευγάρι που δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα τόσο στον τύπο όσο και στο κοινό που τους λάτρεψε. Το βαρύ επαγγελματικό τους πρόγραμμα με συνεχείς πρόβες, ηχογραφήσεις και εμφανίσεις, σε συνδυασμό με την απόφαση του να αποχωρήσει από την μουσική σε αντίθεση με την ίδια που επιθυμεί με πάθος να συνεχίσει, οδηγεί στο διαζύγιο το οποίο καταρρακώνει κυριολεκτικά και τους δύο οι οποίοι προσπαθούν με δύναμη ψυχής να το ξεπεράσουν».