Νινή Τζάνετ: Πέθανε η ηθοποιός και αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου
Ελλάδα

Νινή Τζάνετ: Πέθανε η ηθοποιός και αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Νινή Τζάνετ: Πέθανε η ηθοποιός και αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια και Πάρκινσον

«Έφυγε» από τη ζωή η μικρότερη αδελφή του Αλέκου Τζανετάκου, Νινή Τζανέτ, επίσης ηθοποιός σε ηλικία 86 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο γιος της, Γρηγόρης Αποστολίδης μιλώντας στην Espresso και στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα.

«Ευχαριστώ τον Θεό που μου έστειλε μια τέτοια μητέρα. Ήταν τόσο σπουδαία γυναίκα που έμεινε χήρα πολύ νέα και δεν ξαναπαντρεύτηκε για να μην πάρει άλλο επώνυμο. Πιστεύω από εκεί πάνω που βρίσκεται, στον θίασο του ουρανού, θα τους κάνει όλους να χορεύουν και να γελάνε» ανέφερε ο μοναχογιός της.

Στην ερώτησή αν η ίδια έφυγε ευτυχισμένη από τη ζωή συγκινημένος σχολίασε:

«Νομίζω ναι, έφυγε ευτυχισμένη. Αναπολούσε πολλές φορές τα παλιά και μου έλεγε διάφορες ιστορίες εκείνης της εποχής. Η μητέρα μου ήταν ένας πολύ συνεσταλμένος άνθρωπος. Από το θέατρο έφυγε πριν από περίπου 25 χρόνια, πάνω στο απόγειο. Ήθελε να τη θυμούνται όπως παλιά. Το μόνο πικρό είναι ότι τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια και Πάρκινσον, και αυτό την είχε δυσκολέψει πολύ στην επικοινωνία μας».

Η ταλαντούχα καλλιτέχνης είχε κάνει καριέρα στο Ακροπόλ και ήταν πολύ καλή φίλη του Μάνου Κατράκη, της Λίντα Αλμα, της Ρένας Βλαχοπούλου, της Ελένης Προκοπίου και πολλών άλλων μεγάλων εκείνης της εποχής.

Από τους πιο γνωστούς ρόλους της στον ελληνικό κινηματογράφο ήταν αυτός της νύφης της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία «Φωνάζει ο κλέφτης» αλλά και της «αγαπητικιάς» στην κωμωδία «Ένα έξυπνο μούτρο» (στη φωτογραφία η μεσαία κυρία).