Πύρινη κόλαση στη Ρόδο: Αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο στο Znews
Ελλάδα

Πύρινη κόλαση στη Ρόδο: Αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο στο Znews

Πύρινη κόλαση στη Ρόδο: Αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο στο Znews

Η εικόνα από την παραλία Γενάδι είναι απελπιστική

Ανεξέλεγκτη μαίνεται για πέμπτη ημέρα η πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου, με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νησί να είναι η δυσκολότερη που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρεις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή Κιοτάρι της νότιας Ρόδου έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά. Τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν νωρίτερα από τους τουρίστες που διέμεναν σε αυτά και γίνεται προσπάθεια για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.

Όλοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο κοντά στη θάλασσα, με τον αριθμό των τουριστών που έχουν εκκενώσει τα ξενοδοχεία να υπολογίζεται σε περίπου 1.000.

Νωρίτερα, είχε σταλεί μήνυμα του 112 για να εκκενωθούν τα χωριά Λάρδος, Πυλώνα, Ασκληπιό και Κιοταρί.

Το Znews βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων και σας μεταφέρει αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο από την παραλία Γενάδι, δίπλα ακριβώς από το Κιοταρί, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά.

Η κατάσταση, όπως θα δείτε παρακάτω, είναι αποπνικτική, με τον καπνό και τις στάχτες να έχουν καλύψει τα πάντα, κάνοντας την ατμόσφαιρα απελπιστική, με τον κόσμο να βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα προσπαθώντας να σωθεί από τη φωτιά. Όπως θα ακούσετε στα βίντεο οι άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Στις περιοχές Λάρδος, Λάερμα και Κιοτάρι επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα ώστε να συνδράμει και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από παραλία των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος.

Παράλληλα, επιτάχθηκαν όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ παράλληλα ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, προκειμένου να μεταφερθούν οι τουρίστες από το Κιοτάρι, σε ασφαλές σημείο.

Ήδη έχουν μεταφερθεί αρκετοί τουρίστες από το πλωτό του Λιμεναρχείου Ρόδου και με ιδιωτικά σκάφη που έσπευσαν να βοηθήσουν την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι και με αυτά μεταφέρονται οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία που εκκενώνονται, από το Κιοτάρι σε ασφαλές σημείο στην παραλία Καλάθου.

*Φωτογραφίες από τον Γιώργο Μπέζα

Διαβάστε ακόμα

Live Update – Ρόδος: Στις εγκαταστάσεις τριών ξενοδοχείων η φωτιά – Εκκενώσεις δια θαλάσσης