Υπόθεση Παντελίδη: Μήνυση στον ιατροδικαστή καταθέτει η οικογένεια
Ελλάδα

Υπόθεση Παντελίδη: Μήνυση στον ιατροδικαστή καταθέτει η οικογένεια

Υπόθεση Παντελίδη: Μήνυση στον ιατροδικαστή καταθέτει η οικογένεια

Επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση Παντελίδη, καθώς εξετάζονται εκ νέου στο εφετείο τα αίτια γύρω από το δυστύχημα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η οικογένεια του τραγουδιστή κατέθεσε μήνυση στον ιατροδικαστή, Κώστα Κούβαρη,  που συνέταξε την πραγματογνωμοσύνη για το δυστύχημα. Ο εν λόγω ειδικός είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως οδηγός του οχήματος ήταν ο τραγουδιστής. Ωστόσο, η οικογένεια του Παντελίδη αμφισβητεί το πόρισμα και τώρα, τον μηνύει για ψευδορκία.

Σύμφωνα με τον κ. Κούβαρη, η στάση στην οποία βρέθηκε ο άτυχος άνδρας δεν επιτρέπει διαφορετική ερμηνεία. «Η στάση αυτή δεν θα ήταν δυνατή εάν καθόταν στη θέση του συνοδηγού, διότι δεν υπάρχει τρόπος σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει περιστραφεί γύρω από τον κάθετο άξονά του, όπως στο δυστύχημα αυτό, ο δεξιά καθήμενος να στρίψει και να βρεθεί με την πλάτη στη δεξιά πόρτα», τόνιζε χαρακτηριστικά. Ήταν αυτό το συμπέρασμα που οδήγησε τους εισαγγελείς να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο.

Ωστόσο, η οικογένεια του νεκρού αμφισβητεί την πραγματογνωμοσύνη. Έχει μάλιστα ορίσει δικούς της εμπειρογνώμονες από την Κύπρο, οι οποίοι, όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα. Σύμφωνα με το πόρισμα των δύο Κυπρίων, από τα δεδομένα του δυστυχήματος, προκύπτει πως οδηγός του οχήματος ήταν η Φρόσω Κυριακού.