Γρηγόρης Γκουντάρας: «Ήταν δύσκολο όταν ξανασυναντήθηκα με την Ελένη Μενεγάκη. Έκτοτε δεν έχουμε επαφές»
TV Gossip

Γρηγόρης Γκουντάρας: «Ήταν δύσκολο όταν ξανασυναντήθηκα με την Ελένη Μενεγάκη. Έκτοτε δεν έχουμε επαφές»

Γρηγόρης Γκουντάρας: «Ήταν δύσκολο όταν ξανασυναντήθηκα με την Ελένη Μενεγάκη. Έκτοτε δεν έχουμε επαφές»

Η εξομολόγηση του παρουσιαστή στο περιοδικό ΟΚ!

Στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Ράπτη άνοιξε την καρδιά του ο Γρηγόρης Γκουντάρας μιλώντας όχι μόνο για τους γονείς του που έχασε νωρίς αλλά και για την τηλεόραση.

Πώς βρέθηκες να δουλεύεις στην τηλεόραση;

Η μαμά μου είχε μια φίλη, την κυρία Ουρανία, γιατρό, και όταν πήγα στη σχολή Δημοσιογραφίας, εκείνη της είπε: «Έχω έναν γνωστό στο TV Magic στον Πειραιά. Μήπως να πάει ο Γρηγόρης να δοκιμαστεί;». Στην αρχή το είχα δει ότι θα γίνω αθλητικoγράφος. Όμως στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας έκανες τα πάντα. Πήγα λοιπόν στο TV Magic και ξεκινούσα από το Χαλάνδρι με τρία λεωφορεία και ηλεκτρικό για να φτάσω στον Πειραιά. Περπατούσα και 1,5χιλιόμετρο για να πάω στο κανάλι, ήταν στην οδό Αιτωλικού. Επί έξι μήνες δεν πληρωνόμουν. Έκανα ελεύθερο ρεπορτάζ, έβγαινα στον δρόμο με τον καμεραμάν και έβρισκα θέματα μόνος μου. Μετά έκανα πειραϊκό ρεπορτάζ, έγινα αρχισυντάκτης στο δελτίο ειδήσεων, δουλεύαμε μαζί με τη Ρίτσα Μπιζόγλη, τον Νίκο Υποφάντη, και κάποια στιγμή βρέθηκα στονΑΝΤ1, από τον συχωρεμένο τον Άγγελο Φώσκολο. Μου είπε για μια καινούρια εκπομπή με την Άννα Δρούζα, όπου δεν υπήρχε ούτε πιλότος και έψαχναν ρεπόρτερ. Κάναμε ένα ραντεβού στο σπίτι της Δρούζα και έτσι έγινα ρεπόρτερ lifestyle στο Κάτσε καλά. Καμία σχέση με αυτό που έκανα πριν, αλλά μου άρεσε. Δεν είχα αφήσει πάρτι για πάρτι, επίδειξη μόδας και παρουσίαση δίσκου, ήταν μεγάλα κοσμικά γεγονότα τότε. Μετά, όταν έφυγε η Ζήνα (σ.σ. Κουτσελίνη) από την Ελένη Μενεγάκη, μου είπε η αείμνηστη Άννα Πρετεντέρη: «Γρηγόρη, θα πας και στον Πρωινό καφέ». Κάναμε ένα ραντεβού με τον Λάτσιο και την Ελένη στο γραφείο του και ξεκίνησα να τα κάνω παράλληλα. Έτρεχα να τα προλάβω όλα. Μετά ξεκίνησε το Big Brother και μου είχε αναθέσει η Ελένη να το βλέπω κάθε μέρα και να μοντάρω τα βίντεο. Εκατομμύρια ώρες μοντάζ. Και μια μέρα έρχεται και μου λέει: «Θέλω να κατέβεις κάτω να τα πεις στον αέρα». Της απαντώ: «Ντρέπομαι, δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ». Αλλά όταν η Ελένη θέλει κάτι, δεν υπάρχει «δεν μπορώ», ούτε «δεν θέλω». Και βγήκα εκεί δειλά δειλά, έλεγα την ενότητα «Big Brother» και τέλος. Ε, μετά αυτό εξελίχθηκε.

Οι περισσότεροι μπροστά στην κάμερα παθαίνουν μετάλλαξη.

Εγώ νομίζω ότι αν κάτι έχω καταφέρει καλά είναι να μπορώ να είμαι μπροστά στην κάμερα αυτός που κυκλοφορεί έξω. Να έχω αυτό τον χαρακτήρα και ο ίδιος χαρακτήρας να περνάει τηλεοπτικά.

Το ξέρεις ότι δεν συμβαίνει αυτό.

Αν το ξέρω; Αυτό συμβαίνει και στις διαπροσωπικές σχέσεις και τις κοινωνικές και τις τηλεοπτικές. Δηλαδή ανάβει το κόκκινο φωτάκι και γίνεται ο άλλος άλλος, και λες «είναι ο ίδιος άνθρωπος που μιλούσα πριν;». Δεν θα μπορούσα να είμαι κάποιος άλλος στον αέρα. Μου ζητήθηκε πάνω στην ένταση της δουλειάς και με βάση τις τηλεθεάσεις να γίνω κάτι άλλο, όμως εγώ δεν μπορώ να βγαίνω να βρίζω τον κόσμο, ούτε να τσακώνομαι για να κάνουμε νούμερα. Αν τσακωθώ, θα κλάψω, γιατί αυτό είναι το συναίσθημά μου. Δεν κάνω κάτι επιτηδευμένα γιατί μου ζητήθηκε ή γιατί ξέρω μέσα μου ότι αυτό θα κάνει τηλεθέαση.

Ακόμη και όταν προκαλείσαι;

Έχω προκληθεί και θα απαντήσω όταν προκληθώ, δεν θα το αφήσω να περάσει. Μπορεί να το αφήσω επειδή εκείνη τη στιγμή δεν θέλω να δημιουργήσω ένταση, δεν είναι ωραία εικόνα τηλεοπτικά, αλλά θα το λύσω. Είμαι της άποψης ότι πολλές φορές ο κόσμος καταλαβαίνει τα πάντα, τι λέει ο άλλος, γιατί το λέει, γιατί τσιγκλάει. Δεν υπάρχει λόγος πάντα να απαντάς. Την έχει εισπράξει ο κόσμος την απάντηση.

Η τηλεοπτική σου διαδρομή θα μπορούσαμε να πούμε ότι χωρίζεται στην περίοδο προ Ελένης και μετά Ελένης;

Όχι. Είναι όλη ενιαία, απλά το κομμάτι «Ελένη Μενεγάκη» ήταν έντονο και μεγάλο. Δεκαέξι χρόνια που έχουν καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου σαν να ήμουν μόνιμα στην Ελένη. Μου το λένε ακόμη και τώρα για αυτές τις ξεκαρδιστικές έρευνες που παρουσίαζα. Από ένα σημείο και μετά καθόμουν και τις έγραφα μόνος μου το πρωί. Η διάρκειά τους στον αέρα εξαρτιόταν από την επιτυχία της κάθε έρευνας.

Πώς ήταν όταν ξανασυναντηθήκατε με την Ελένη Μενεγάκη σε εκείνη την τελευταία της εκπομπή στον Alpha;

Ήταν δύσκολο, αλλά μου τηλεφώνησε η ίδια, βάλαμε τα κλάματα και οι δυο μας, γιατί και στους δύο είχε μείνει κάτι, διαφορετικό για τον καθέναν. Ήταν όντως αμήχανο, αλλά έγινε και, αν θες τη γνώμη μου, καλώς έγινε. Έκτοτε δεν έχουμε επαφές.

Συχνά χάνονται οι επαφές όταν δεν δουλεύεις πια μαζί.

Όχι απαραίτητα. Η Κατερίνα (σ.σ. Καινούργιου) νιώθω ότι χαιρόταν για τα επόμενα βήματά μου, δεν χαίρονταν όλοι. Δεν χάθηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο από τη ζωή μου. Μάλιστα, όταν είχα φύγει και ήμουν στον ΣΚΑΪ, της έστελνα μηνύματα να μην εκνευρίζεται γιατί την έβλεπα ταραγμένη μερικές φορές. Ό,τι συναίσθημα έχει θα το βγάλει τηλεοπτικά και της λέω ότι πολλές φορές δεν χρειάζεται να το κάνει.
Στη συνέντευξή της στο ΟΚ! ανέφερε: «Ο Γρηγόρης είχε προτάσεις να είναι κεντρικός παρουσιαστής και επέλεξε να είναι μαζί μας».
Δόξα τω Θεώ, μπορεί τα κανάλια να βλέπουν κάτι σε μένα και να με τιμούν με προτάσεις. Όμως εγώ πάντα θέλω να είμαι σε ένα περιβάλλον που να μου αρέσει. Με την Κατερίνα έχουμε ταιριάξει πολύ τηλεοπτικά. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι μαζί της και με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή σου.

Πάντα με ένα τεράστιο περιτύλιγμα αγάπης. Πέρασα πέντε χρόνια στο Επιτέλους μαζί πολύ ωραία. Είναι ένας τηλεορασάνθρωπος που τον εκτιμώ και τον αγαπώ βαθιά. Ξέρω, με έχει πάντα στον νου του. Όταν πήρε φωτιά το Λαγονήσι το καλοκαίρι, ο πρώτος που μου τηλεφώνησε σε δευτερόλεπτα ήταν ο Ανδρέας, με συγκίνησε πάρα πολύ. Μπορεί να σου μιλάει τέσσερις μέρες σερί και να τον ακούς με ενδιαφέρον. Εγώ δεν θα σχολιάσω ποτέ τα λεγόμενα του Ανδρέα. Είμαστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο Ανδρέας είναι πιο εξωστρεφής, εγώ πιο κλειστός γενικότερα ως άνθρωπος.

Τελικά, όντως η Δήμητρα Παπαδήμα ήταν η κρυφή σου φαντασίωση για χρόνια, όπως αποκάλυψε η Ναταλί όταν την είχατε καλεσμένη στην εκπομπή πέρσι;

Αισθάνθηκα πολύ άβολα γιατί ήταν απέναντί μου. Άκου τώρα ποια είναι η αλήθεια. Είχα πει στη Ναταλί ότι όταν ήμουν στον στρατό, σε ένα φυλάκιο στη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλους 7-8 φαντάρους, ξυπνούσαμε να βάλουμε την τηλεόραση για να τη δούμε που έκανε πρωινό στο Mega με τον Νίκο Διαμανταρίδη. Η Παπαδήμα ήταν τότε θεά. Να πώς μπορεί μια γυναίκα να μεταφράσει αυτά που της είπε ο άντρας της. (Γελάει.)

Διαβάστε επίσης

Λύγισε ο Γρηγόρης Γκουντάρας: «Χάσαμε ένα μωρό, έναν χρόνο αφού γεννήθηκε ο Μάρκος»