Δημήτρης Σέρφας στο Znews: «Στο τρέιλερ του Προξενιού, όταν είδα τον Μελέτη Ηλία να με κοιτάζει έντονα, τρόμαξα»
Συνεντεύξεις

Δημήτρης Σέρφας στο Znews: «Στο τρέιλερ του Προξενιού, όταν είδα τον Μελέτη Ηλία να με κοιτάζει έντονα, τρόμαξα»

Δημήτρης Σέρφας στο Znews: «Στο τρέιλερ του Προξενιού, όταν είδα τον Μελέτη Ηλία να με κοιτάζει έντονα, τρόμαξα»

Ο τηλεοπτικός Γρηγόρης Ραζίνης μιλάει στο Znews για τον ρόλο του στο Προξενιό της Ιουλίας του Alpha

Τον Δημήτρη Σέρφα τον γνωρίσαμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ, Τα καλύτερά μας χρόνια, και φέτος τον απολαμβάνουμε μέσα από τη νέα δραματική σειρά του Alpha, Το προξενιό της Ιουλίας.

Από τον Άγγελο Αντωνόπουλο της δεκαετίας του ’80 που όνειρό του ήταν να ασχοληθεί με την Τέχνη, τον γνωρίζουμε ως Γρηγόρη Ραζίνη τη δεκαετία του ’60 στον Τύρναβο με την οικογένειά του να βρίσκεται σε βεντέτα με την οικογένεια Σκούταρη.

Και στους δύο ρόλους του πρωταρχικής σημασίας ήταν ο έρωτας και η καλοσύνη απέναντι στους ανθρώπους, παρότι η πολιτική σκηνή της χώρας εκείνης της εποχής είχε πολλούς περιορισμούς.

Απλός, εύστροφος, «διαβασμένος» όπως μας αποκάλυψαν άλλοι συνάδελφοί του για τα γυρίσματα, με πολύ χιούμορ όπως θα διαπιστώσετε από τις απαντήσεις του στο Znews, μας αποκάλυψε πώς αντιμετώπισε την πρόκληση να είναι πλέον αντίζηλος του Μελέτη Ηλία αλλά και τι κοινά έχει με τον Γρηγόρη Ραζίνη.

Ο ρόλος του ως Γρηγόρης Ραζίνης και ο «αντίζηλος» Μελέτης Ηλίας

Πώς σας έγινε η πρόταση για το Προξενιό της Ιουλίας;

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, με κάλεσε ο σκηνοθέτης της σειράς, ο αγαπημένος Νίκος Κρητικός. Μου είπε να περάσω για μια οντισιόν. Πέρασα δύο οντισιόν όπου μέσα από αυτές γνώρισα και την Ευγενία Ξυγκόρου. Ύστερα περίμενα για λίγο καιρό μέχρι που με ξανακάλεσε ο Νίκος και μου είπε το «είσαι μαζί μας».

Έχουμε μάθει πως είστε ένας από τους πιο συνεπής και διαβασμένους της σειράς. Τι προετοιμασία κάνετε για να αποδώσετε πλήρως σε ένα γύρισμα;

Αν αυτή η πληροφορία διαδίδεται εκεί έξω, ποιος είμαι εγώ για να πω το αντίθετο; Η αλήθεια είναι πως όλοι οι ηθοποιοί και γενικά οι συντελεστές της παραγωγής αυτής είναι διαβασμένοι, μιας και αυτή η δουλειά είναι πολύ απαιτητική. Εμένα μου αρέσει πολύ όταν έχω χρόνο να μαθαίνω τα λόγια μου μέσα στο μετρό ακούγοντας μουσική ή να τα λέω πολύ αργά το βράδυ, ενοχλώντας καμία φορά τους γείτονές μου, που ευτυχώς δεν με έχουν διώξει ακόμα από το σπίτι.

Όσο για το γύρισμα, έχω πάντα τους σκηνοθέτες να με βάζουν συναισθηματικά μέσα στην σκηνή.

Γρηγόρης Ραζίνης (Δημήτρης Σέρφας)

Υποδύεστε τον Γρηγόρη Ραζίνη, έναν νεαρό τρέλα ερωτευμένο με την Ιουλία που τελικά η μοίρα όπως φαίνεται δεν τους θέλει μαζί. Είναι αυτός ο έρωτας καταλυτικός για την πλοκή της σειράς;

Ο έρωτας ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ανθρώπους είναι σίγουρα καταλυτικός για την εξέλιξη της ιστορίας. Όμως, εγώ προσωπικά, πιστεύω πως είναι απλά η αφορμή για να ξεσπάσει κάτι πιο δυνατό που τόσα χρόνια το δημιουργούσαν οι οικογένειές τους. Ας πούμε πώς η ιστορία ανάμεσα στις δύο οικογένειες είναι ένα πολύ φουσκωμένο μπαλόνι. Ο έρωτάς τους δυστυχώς έτυχε να είναι η καρφίτσα που το σκάει!

Τι αγαπάτε και τι «μισείτε» σε αυτόν τον ρόλο;

Αγαπώ το πόσο ψηλά έχει τον έρωτά του και γενικά του ανθρώπους του! Και το πως κάνει τα πάντα για να τους προστατέψει. Περιέργως δεν μισώ τίποτα (ακόμα). Θα προτιμούσα να είναι καλός ακόμη και με τους ανθρώπους που δεν αγαπάει αλλά ακόμα και αυτό μου αρέσει στον χαρακτήρα του.

Έχετε κοινά με τον Γρήγορη;

Βασικό κοινό! Όλα για τον έρωτα και τους ανθρώπους μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι μικρά, καθημερινά πράγματα. Για παράδειγμα, αρέσει πολύ και στους δυο μας το σπετζοφάι.

Γρηγόρης Ραζίνης – Ιουλία Σκούταρη (Δημήτρης Σέρφας, Ευγενία Ξυγκόρου)

Μαζί σας θα είναι και ο Μελέτης Ηλίας με τον οποίο συνεργαστήκατε στα Καλύτερα μας χρόνια. Πώς νιώθετε για αυτή την «επανένωση»;

Ο Μελέτης από την πρώτη μέρα που τον γνώρισα είναι εκεί και με καθοδηγεί. Μου δίνει απλόχερα ό,τι του ζητάω ακόμη και όταν δεν του το ζητάω. Νομίζω πως δεν πήρα ποτέ διαφορετικούς δρόμους για να υπάρξει επανένωση. Φύγαμε μαζί από τη μία δουλειά και πήγαμε στην άλλη. Και πραγματικά μόνο χαρά και τιμή μπορώ να νιώθω όταν μπορώ να συνεργαστώ ξανά με έναν τέτοιο ηθοποιό, έναν φανταστικό επαγγελματία και τώρα πια, μπορώ να πω και έναν πολύ καλό φίλο.

Από πατέρας-γιος, τη φετινή σεζόν θα είστε αντίζηλοι. Πώς σας φαίνεται αυτή η αντίθεση;

Είναι μια φανταστική πρόκληση! Μιας και είμαστε στην αρχή των γυρισμάτων, δεν έχει τύχει να έχουμε κάνει πολλές σκηνές μαζί. Αλλά θυμάμαι πως όταν γυρίζαμε το τρέιλερ για τη σειρά έπρεπε να κάνουμε ένα πλάνο που περπατάει προς εμένα και με κοιτάζει έντονα. Όταν τον είδα να με κοιτάει, τρόμαξα! Και ήταν κάτι που δεν είχα συνηθίσει από αυτόν. Νομίζω ανυπομονώ να δω αυτή τη δυναμική!

Δημήτρης Σέρφας και Μελέτης Ηλίας ως μέλη της οικογένειας Αντωνόπουλου στα Καλύτερά μας χρόνια της ΕΡΤ

Στα Καλύτερα μας χρόνια υποδυόσασταν έναν νεαρό τη δεκαετία του ‘80. Ως Γρηγόρης γυρνάμε σχεδόν τρεις δεκαετίες πίσω. Πώς διαχειριστήκατε αυτό το χάσμα; Ποιες ήταν οι σκέψεις σας;

Νομίζω πως το μεγαλύτερο χάσμα για μένα δεν ήταν η δεκαετία που διαδραματίζεται η ιστορία αλλά η τοποθεσία της. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τη Θεσσαλία και τους ανθρώπους της. Όσο μαθαίνω μέσα από το σενάριο και τους συντελεστές της σειράς που μας δίνουν όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, αρχίζω να καταλαβαίνω τους ανθρώπους της ευλογημένης αυτής της περιοχής, άρα και τον Γρηγόρη.

Αδάμ Μπουσδούκος και Πέγκυ Τρικαλιώτη, οι τηλεοπτικοί σας γονείς. Ποια είναι η σχέση σας με τους ηθοποιούς αυτούς;

Νιώθω ότι κάνω τζάμπα σεμινάρια υποκριτικής. Είναι δύο γλυκύτατοι άνθρωποι. Λατρεύω να συνεργάζομαι μαζί τους! Δυστυχώς δεν έχω αρκετές σκηνές με τον Αδάμ, αλλά όσες έχουμε μαζί, είναι δώρο για μένα. Όσο για τη μαμά Πέγκυ, από την πρώτη μέρα που την είδα την ερωτεύτηκα – με την πλατωνική έννοια της λέξης! Νιώθω πως με το να βρίσκεται απλά στο ίδιο δωμάτιο με εμένα μου δίνει δύναμη, με κάνει αυτόματα καλύτερο άνθρωπο. Την αγαπώ πολύ!

Γρηγόρης Ραζίνης (Δημήτρης Σέρφας)

Στο τρέιλερ είδαμε την Φιλιώ να δείχνει ενδιαφέρον για τον Γρηγόρη και ενδεχομένως να καταστρώνει σχέδιο για να τον κατακτήσει. Θα τα καταφέρει;

Εγώ προσωπικά θα ήθελα να τα καταφέρει ή τουλάχιστον να προσπαθήσει. Γιατί αυτό σημαίνει πώς θα έχω περισσότερες σκηνές με τη Σίσσυ Τουμάση. Παρόλα αυτά, ακόμα και να πετύχει το σχέδιό της, δεν νομίζω πως θα είναι καλό για αυτούς τους δύο χαρακτήρες και κυρίως για εκείνη, μιας και ο Γρηγόρης είναι ερωτευμένος και φοράει παρωπίδες. Από τη στιγμή που η Φιλιώ δεν είναι στο οπτικό του πεδίο, δεν τον νοιάζει και τι θα πάθει αυτό το κορίτσι.

Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έγινε και η κακοκαιρία που σάρωσε τα πάντα στη Θεσσαλία. Πώς το βιώσατε όλο αυτό;

Δυστυχώς ήμασταν την περίοδο της κακοκαιρίας στη Λάρισα και μόλις είχαμε ξεκινήσει τα γυρίσματα. Αλλά φύγαμε μια μέρα πριν από τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία στους ανθρώπους της Θεσσαλίας. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους! Αλλά αυτή τη στιγμή οι συνάνθρωποί μας χρειάζονται βοήθεια εκτός από σκέψεις, κάτι που πρέπει να προσφέρει το ελληνικό κράτος!

Διαβάστε επίσης:

Ευτυχία Μελή στο Znews: «Βασίστηκα στην Αλέξις της Δυναστείας για να παίξω την Κατερίνη στο Προξενιό»